محمدعلی باقری روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این محموله صادراتی شامل هشت واگن محصول سیب زمینی بود که توسط بخش خصوصی روانه بازار کشور همسایه شد.
وی بدون ارائه توضیح بیشتری گفت: پیش از این ۱۶ واگن خالی توسط بخش خصوصی از این مرز ریلی وارد کشور شده بود که در چند روز اخیر هشت واگن آن برای صدور این میزان صادرات به کار گرفته شده است.
گذرگاه مرزی جادهای و ریلی "لطفآباد" شهرستان درگز در ۹۰ کیلومتری جنوب عشق آباد، پایتخت ترکمنستان، قرار دارد و فاصله این پایانه مرزی با شهر درگز در شمال خراسان رضوی ۲۲ کیلومتر است.
پیش از شیوع کرونا معمولا بارهایی که به پایتخت و یا مناطق غربی کشور ترکمنستان حمل می شد از این مرز جاده ای انتقال می یافت، اما چند سالی است که برخی تعرفه گذاری ها و در ادامه اعمال محدودیتهای سختگیرانه کرونایی کشور همسایه، بر حمل و نقل جاده ای کالا با ترکمنستان به شدت تاثیر گذارده است و دست کم طی دو سال گذشته فعالیت مرز ریلی لطف آباد به علت محدودیت های ناشی از کرونا به طور کامل متوقف شده بود.
بهتازگی و به دلیل تمایل بازرگانان و آسانی تردد از طریق ناوگان ریلی، توافقاتی در سطح مدیران راه آهن دو کشور ایران و ترکمنستان، برای از سرگیری فعالیت این پایانه مرزی ریلی حاصل شده بود.
بر اساس اعلام راه آهن جمهوری اسلامی ایران، تفاهمنامه همکاریهای مشترک ریلی در چهارچوب مذاکرات وزیران راه و شهرسازی ایران و امور خارجه ترکمنستان، به عنوان روسای کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی ۲ کشور پنجم آبانماه توسط سیدمیعاد صالحی، مدیرعامل شرکت راهآهن جمهوری اسلامی ایران و آزاد آتامرادف، رییس آژانس راهآهن ترکمنستان امضا شد.
"توسعه صادرات و ترانزیت، افزایش ۲ برابری مبادلات و پذیرش واگن از مرز ریلی سرخس، شروع مجدد فعالیت مرز آرتیق - لطفآباد و همچنین برگزاری نشست های دوجانبه نمایندگان راهآهن های ایران و ترکمنستان" مفاد سند همکاری ۲ کشور را تشکیل میدهد.
لازم به ذکر است طی یک هفته گذشته اداره کل راه آهن خراسان، فرمانداری درگز و گمرک لطف آباد با وجود اطلاع از بازگشایی این مرز ریلی در خصوص انتشار این خبر اقدامی انجام نداده اند.
نظر شما