۱ آبان ۱۴۰۰، ۱۸:۱۴
کد خبرنگار: 2331
کد خبر: 84515697
T T
۱۱ نفر

برچسب‌ها

فیسبوک، گرفتار در بحران افشاگری

۱ آبان ۱۴۰۰، ۱۸:۱۴
کد خبر: 84515697
فیسبوک، گرفتار در بحران افشاگری

تهران – ایرنا – شبکه اجتماعی فیسبوک پس از آنکه یک افشاگر این رسانه را به انتشار آگاهانه مطالب نفرت انگیز و فعالیت های غیرقانونی متهم کرد، با بحران فزاینده ای روبه رو شد.

به گزارش روز شنبه ایرنا به نقل از گاردین، اتهامات طرح شده از سوی این افشاگر در قالب شکایت نامه ای برای یک نهاد آمریکایی که مسئول کنترل مقررات مربوط به حمایت از سرمایه گذاران در شرکت های سهامی عام است، گنجانده شده است.

در این شکایت نامه عنوان شده که چطور مسئولان فیسبوک اغلب به دلیل نگرانی از خشمگین کردن دونالد ترامپ رئیس جمهوری سابق آمریکا و متحدانشان یا از دست دادن رشد بالای این شرکت، از اعمال قوانین مربوط به ایمنی خودداری می کردند.

این افشاگر به نام «فرانسیس هوگن» که مدیر سابق بحش محتوای فیسبوک بوده، گفته که این شرکت بارها منافع را بر امنیت عمومی اولویت داده است.

ادعای افشاگر در همان روزی مطرح شد که رسانه هایی چون نیویورک تایمز، واشنگتن پست و ان بی سی گزارش هایی مبتنی بر اسناد داخلی به اشتراک گذاشته شده از سوی هوگن منتشر کردند.

این اسناد، نگاه عمیق تری به اشاعه اطلاعات غلط و تئوری های توطئه در فیسبوک به ویژه در ارتباط با انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا می اندازد.

این اسناد نشان می دهد که کارکنان فیسبوک بارها قبل و بعد از انتخابات زمانی که دونالد ترامپ تلاش می کرد پیروزی جو بایدن را ابطال کند، پیام های نگران کننده ای را منتشر می کردند.

براساس اعلام نیویورک تایمز، یک دانشمند داده های شرکت به همکاران گفت که ۱۰ درصد از مجموع دیدگاه هایی با محتوای سیاسی آمریکا، پست هایی بود که به دروغ ادعا می کرد در انتخابات تقلب شده است. اما در حالی که کارکنان این مسائل را مطرح می کردند و از شرکت می خواستند در این زمینه اقدام کند، فیسبوک کوتاهی می کرد.

همچنین براساس گزارش ان بی سی نیوز، اسناد داخلی حاکی است محققان فیسبوک دریافتند ابزارهای توصیه کننده فیسبوک بارها کاربران را به سوی گروه های افراطی سوق می داد و هشدارهای داخلی را ترغیب می کرد که برخی از مدیران آن را نادیده می گرفتند.

هوگن گفت که فیسبوک در یک مرحله الگوریتم خود را برای بهبود ایمنی و کاهش محتوای التهابی تغییر داد، اما این تغییرات را پس از انتخابات کنار گذاشت، تصمیمی که وی آن را مستقیما به حمله هواداران ترامپ به کنگره مرتبط کرد.

ششم ژانویه ۲۰۲۱  (۱۷ دی) کنگره آمریکا مشغول شمارش آرای مجمع گزینندگان (الکترال کالج) برای تایید نتیجه انتخابات ریاست‌جمهوری سوم نوامبر بود که بعد از اعتراض چند قانونگذار آمریکایی به نتیجه رأی‌گیری در ایالت آریزونا، دونالد ترامپ از هوادارانش خواست تظاهرات به اصطلاح مسالمت‌آمیز برگزار کنند.
با این حال طرفداران ترامپ در جمعیتی بزرگ به کنگره حمله کرده و بعد از درگیر شدن با نیروهای امنیتی،   توانستند وارد ساختمان و اتاق‌های مختلف آن شوند. در جریان این حمله خشونت آمیز، پنج نفر از جمله یک نیروی پلیس کشته شدند.
حمله هواداران ترامپ به ساختمان کنگره آمریکا با استیضاح دوم او در کنگره همراه شد. با این حال محاکمه ترامپ در مجلس سنای آمریکا با مخالفت جمهوری‌خواهان مواجه شد و شکست خورد.

درهمین حال، فرانسیس هوگن قرار است ۲۵ اکتبر (۳ ابان) در کمیته صیانت از فضای مجازی پارلمان انگلیس به صورت آنلاین از آمریکا شهادت دهد.

این کمیته سرگرم بررسی طرحی است که بر اساس آن شبکه‌های مجازی را ملزم به رعایت حقوق کاربران فضای مجازی می‌کند.  این درحالیست که هوگن می‌گوید محتوای فیسبوک به روان کودکان آسیب زده و باعث تفرقه می‌شود.

این مقام سابق فیسبوک که افشاگری هایش بزرگترین شبکه اجتماعی جهان را تکان داده است، مارک زاکربرگ و شرکتش را متهم کرد که آگاهانه و برای افزایش سود خود، محصولاتی را تبلیغ می‌کند که به کودکان و نوجوانان آسیب می‌زند.

در طول نزدیک به دو سال کار با این شرکت، هوگن به عنوان مدیر محصول تیم مدنی صداقت فیسبوک فعالیت می‌کرد و بر جلوگیری از دخالت در انتخابات و مقابله با اطلاعات غلط متمرکز بود. او در ماه آوریل سال جاری از فیسبوک استعفا داد و هزاران صفحه از اسناد داخلی این شرکت را با خود خارج کرد.

فیسبوک ادعا کرده است که پوشش خبری افشاگری‌های هوگن تصویری نادرست از تحقیقات داخلی این شرکت را نشان می‌دهد و اندی استون سخنگوی شرکت اعلام کرد هوگن تخصص لازم را  در یکی از موضوعات اصلی که در مورد آن شهادت می‌دهد، ندارد.

خانم هوگن همچنین قرار است ۸ نوامبر (۱۷ آبان) در یکی از کمیته‌های پارلمان اروپا که پیامدهای منفی غول‌های فناوری را بررسی می‌کند، شهادت دهد.

۱۱ نفر

اخبار مرتبط

سرخط اخبار جهان

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha