۱۶ شهریور ۱۴۰۰، ۱۱:۰۸
کد خبرنگار: 3081
کد خبر: 84462752
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

بحران افغانستان و داعیه اروپا بر استقلال طلبی از آمریکا

تهران- ایرنا- با خروج غیرمسئولانه آمریکا از افغانستان و بحران های پیش آمده ناشی از آن، این روزها اروپایی ها بیش از پیش بر طبل استقلال راهبردی و جدایی طلبی از مشی فکری و سیاسی ایالات متحده می کوبند.

به گزارش روز سه شنبه ایرنا، روزنامه فرانسوی لوپوئن نوشت: امانوئل مکرون، رئیس جمهوری فرانسه در حضور جمعی از نمایندگان پارلمان اروپا در کاخ الیزه بر ضرورت «تقویت استقلال راهبردی» اتحادیه اروپا در پرتو بحران افغانستان تاکید کرد.

همچنین ژرارد آرود، سفیر پیشین فرانسه در آمریکا نیز در حساب کاربری خود در توئیتر نوشت: اروپا از خواب بیدار شو، پرستار (آمریکا) دیگر حوصله بچه‌داری ندارد.

به گزارش رویترز، «شارل میشل» رئیس شورای اروپا نیز گفت: با توجه به تحولات افغانستان، اتحادیه اروپا باید بتواند مستقل از آمریکا عمل کند.

جوسپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در نشست هفته گذشته وزیران دفاع اتحادیه اروپا شرکت کرد تا درباره خروج شتابزده نیروهای نظامی از افغانستان و نکاتی که باید از ان آموخت بحث کنند. او پس از این جلسه به خبرنگاران گفت که حوادث افغانستان بیش از هرچیز نشان داد که نیروهای نظامی اروپا باید مستقل شوند. به نظر وی اگر اروپا از چنین نیرویی برخوردار بود، می‌توانست در عملیات خروج از فرودگاه کابل نیز مستقل و بهتر عمل کند.

مقام های بلندپایه اتحادیه اروپا هم زمان با نشست وزیران دفاع این نهاد در اسلوونی، عقب نشینی پر هرج ومرج نیروهای غربی از افغانستان را نشانگر نیاز اتحادیه اروپا به در اختیار داشتن توانایی مداخله نظامی در بحران ها بدون وابستگی به ارتش ایالات متحده دانسته و خواستار تشکیل نیروی مداخله اولیه  ۲۰ هزار نفری با آمادگی اعزام و استقرار سریع در سراسر جهان شده بودند که قرار است پیش نویس طرح تشکیل آن تا نوامبر آماده شود.

اگرچه ینس استولتنبرگ دبیر کل ناتو هشدار داد، پیشنهاد تشکیل ارتش اتحادیه اروپا، منابع کم مالی و نظامی این قاره را بیش از پیش پراکنده کرده و موجب جدایی کشورهای اروپایی خواهد شد.

بحران افغانستان و داعیه اروپا بر استقلال طلبی از آمریکا

این درحالی است که به نوشته یورونیوز، به نظر می‌رسد اتحادیه اروپا به پایان همه گیری کووید-۱۹ نزدیک می‌شود اما چالش‌های ژئوپلیتیک مثل پیامدهای بحران در افغانستان، ناهماهنگی‌ها و مجموعه‌ای از مشکلات اساسی را آشکار می‌کند که هیچ راه حل مشخصی هم برای آن ها وجود ندارد.

کشورهای عضو اتحادیه اروپا در پذیرش پناهجویان افغان صدای واحدی ندارند. عدم اتخاذ موضعی مشترک از سوی کشورهای عضو اتحادیه اروپا در سایه تجربه موج‌های مهاجرتی در سال های گذشته و اکنون موج جدید مهاجرت افغان‌ها به بیم از برگزیتی دیگر و این بار در درون اتحادیه دامن می‌زند.

سیاست‌زدگی در بروکسل چیز جدیدی نیست و اروپایی‌ها کاملا به این موضوع آگاه هستند. فقدان وحدت، روند دردناکی که پس از هر تصمیمی اتخاذ می‌شود، به این معنا است که مشکلات اتحادیه اروپا اغلب به صورت موضوعی مورد بررسی قرار می‌گیرد. نیل ریچموند، نماینده پیشین ایرلند در پارلمان اروپا در این خصوص گفت: «بسیاری از افرادی که در سطح اتحادیه اروپا کار می‌کنند، در بحث نحوه عملکرد اتحادیه اروپا وسواس دارند. سال هاست که ما در مورد آینده اروپا و موقعیت آن در صحنه جهانی بحث می کنیم. همه ما خواهان یک اروپای قوی هستیم که در ارتقا ارزش های لیبرال متحد و یک رهبری جهانی در مواردی مانند تغییرات آب و هوا و ژئوپلیتیک فعال باشد. اما اگر این نزاع‌های بین سازمانی ادامه پیدا کند، چنین اهدافی حاصل نخواهد شد.»           

جنگ ۲۰ ساله افغانستان که طولانی‌ترین جنگ آمریکا در خارج از مرزها شناخته می‌شود، در مجموع ۲ هزار و ۳۱۳ میلیارد دلار هزینه و حدود ۲ هزار و ۵٠٠  کشته روی دست آمریکا گذاشت و خروج شتابزده آمریکا از افغانستان به اعتبار و موقعیت بین‌المللی واشنگتن آسیب بزرگی وارد کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha