۱۴ شهریور ۱۴۰۰، ۱۳:۱۱
کد خبرنگار: 1827
کد خبر: 84460818
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

۵۷۰ مقاله به دوازدهمین کنگره ملی باغبانی ایران رسید

۱۴ شهریور ۱۴۰۰، ۱۳:۱۱
کد خبر: 84460818
۵۷۰ مقاله به دوازدهمین کنگره ملی باغبانی ایران رسید

کرمان - ایرنا- دبیر علمی دوازدهمین کنگره علوم باغبانی ایران گفت: ۵۷۰ مقاله از سراسر کشور در هشت محور به دبیرخانه این محور ارسال شد.

به گزارش ایرنا دکتر سید حسین میردهقان روز یکشنبه در آئین گشایش این کنگره در رفسنجان استان کرمان افزود: از این میزان مقاله های دریافتی ۹۰ مقاله به صورت سخنرانی و ۴۳۰ مورد هم به صورت پوستر پذیرفته و ارائه می شود.

وی افزود: ۲۲ سخنرانی کلیدی در این کنگره ارائه می شود که پنج مورد سخنران بین المللی از جمله پروفسور فرگوسن، پروفسور فلاحی، پروفسور مارسلیس، دکتر ژان و دکتر روویرا هستند.

میردهقان بیان کرد: ۲ میزگرد تخصصی نیز در حوزه صنعت گلخانه ای در مدیریت تنش های محیطی داریم که که امیدواریم به خوبی برگزار شود.

وی خاطرنشان کرد: ۲  بازدید مجازی علمی از گلخانه کفایی (تولید گوجه سیاه ) و ظرفیت های کشارزی و بازدید از اثر خانه حاج آقا علی بزرگترین خانه خشتی جهان در شهرستان برای شرکت کنندگان در همایش برنامه ریزی شده است.

ضرورت جایگزینی روش سنتی پسته

فرماندار رفسنجان نیز در این همایش با اشاره به اینکه باید از فرصت ها استفاده کنیم و راهکارهای مقابله با تهدیدها را بیابیم اظهار کرد: پسته در رفسنجان از دیرباز به صورت سنتی کاشت و برداشت می شود و باید روش های نوین جایگزین روش های سنتی شود تا هم محصول افزایش یابد هم رونق اقتصادی را داشته باشیم.

مجید فصیحی هرندی افزود: ۴۵ درصد جمعیت شهرستان در روستاهای این شهرستان زندگی می کنند و به واسطه کشاورزی پسته وضعیت پایداری دارند؛ در غیر اینصورت به شهرها مهاجرت و مشکلاتی ایجاد می شد.

وی ادامه داد: مردم این خطه صدها قنات در روستاها ایجاد کرده اند و بعداً در دوره ای که ابزار مدرن پدیدار شد چاه های عمیق حفر کردند و این ۴۵ درصد جمعیت پایدار شدند.

فصیحی هرندی تصریح کرد: حرفه اصلی مردم کشاورزی پسته است و مردم این خطه ۸۰ هزار هکتار باغ را مثمر کردند اما متاسفانه بسیاری از قنات ها از دست رفته است.

وی گفت: مراقبت از این درختان پسته که با دست کاشته شدند سخت است و این ۸۰ هزار هکتار باغ در رفسنجان به عنوان بزرگترین جنگل مصنوعی کشور مطرح است.

فرماندار رفسنجان ادامه داد: از تأثیر مثبت جهاد کشاورزی و دانشگاه در امر نگهداری باغات و نگهداری محصول غافل و ناآگاه نیستیم اما باید بیشتر تلاش کرد تا در هر هکتار محصول بیشتری تولید شود.

شهرستان رفسنجان یکی از قطب های مهم و بزرگ پسته جهان و کشور در ۱۰۰ کیلومتری شمال مرکز استان کرمان قرار دارد.

دوازدهمین کنگره ملی باغبانی ایران که از امروز با سخنرانی وزیر علوم و استاندار کرمان گشایش یافت تا ۱۷ شهریور ادامه دارد.

اخبار مرتبط

سرخط اخبار استان‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha