۱۶ خرداد ۱۴۰۰، ۱۰:۰۹
کد خبرنگار: 1163
کد خبر: 84355946
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

افزایش ۳۱.۴ درصدی تخت‌های بیمارستانی در کردستان 

سنندج- ایرنا- ارتقای شاخص‌های حوزه بهداشت و درمان یکی از دستاوردهای نظام جمهوری اسلامی در کشور بویژه مناطق محروم در طول چهار دهه گذشته بوده که این مهم در طی هشت سال اخیر نیز با شدت بیشتری پیش رفت و استان کردستان از این قافله عقب نماند و در این حوزه شرایط قابل قبولی کسب کرده است.

به گزارش ایرنا، رشد شاخص‌های حوزه بهداشت و درمان  و کمک به افزایش خدمات درمانی قابل قبول به مردم مناطق مختلف کشور به عنوان یکی از برنامه‌های اصلی دولت تدبیر  و امید منجر به ایجاد عدالت در این حوزه شده است و می‌توان گفت دولت کارنامه قابل قبولی در این زمینه دارد.

دولت تدبیر و امید از همان روزهای ابتدایی فعالیت خود با برنامه‌های مختلف در صدد تامین مراکز بهداشتی و درمانی با تجهیزات روز، کاهش هزینه‌ها از جیب مردم و ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به مردم دورافتاده‌ترین نقاط کشور بود و در دوران بحران کرونا نتیجه این فعالیت‌ها بیشتر از همیشه خود را نمایان کرد.

استان کردستان از جمله استان‌هایی است که قبل از انقلاب از لحاظ بهداشت، درمان و تجهیزات بیمارستانی در رده بسیار پایینی قرار داشت و از هیچگونه امکاناتی تشخیصی با امکانات بالا برخوردار نبود اما امروز شهرها و روستاهای استان در حوزه بهداشت و درمان در وضعیت مطلوبی قرار دارد.

افزایش بیش از یک هزار تخت فعال بیمارستانی

مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کردستان می‌گوید: دولت تدبیر و امید با برنامه‌های عدالت محورانه خود و اجرای طرح تحول نظام سلامت، گام مثبت دیگری در جهت پیشرفت بیشتر کشور در عرصه سلامت جامعه برداشته است.

آرزو فلاحی افزود: مهمترین ره آورد دولت تدبیر و امید اجرای طرح تحول نظام سلامت بود که با تأثیرگذاری خاص بر قشر نیازمند و محروم جامعه، امکان دسترسی عموم مردم را به خدمات بهداشتی درمانی یکسان و با کیفیت فراهم آورده که این امر در کشور و در استان کردستان موجب بهبود شاخص‌های بخش سلامت شده است.

وی افزایش تخت‌های فعال بیمارستانی را یکی از برنامه‌های مهم دولت در استان کردستان اعلام کرد و گفت: از ابتدای فعالیت دولت تدبیر و امید بیش از یک هزار تخت فعال بیمارستانی به بیمارستان‌های استان اضافه شده است.

مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کردستان افزود: در ابتدای فعالیت دولت یازدهم(۱۳۹۲) تعداد تخت‌های فعال بیمارستانی یک هزار و ۶۴۲ تخت بود که در پایان این دولت ۲هزار ‌ ۵۵۴ تخت رسیده است و این آمار رشد ۵۵درصدی را نشان می‌دهد.

 وی یادآور شد: در ابتدایی دولت یازدهم تعداد تخت‌های ویژه(ICU) ۷۱ مورد بود که به ۱۴۴تخت رسیده  که با افزایش بیش از ۲برابری مواجه شده است.

فلاحی با بیان اینکه شاخص تخت به جمعیت در استان از ۱.۰۹ در سال ۱۳۹۲ به ۱.۵۹ درصد در اواخر سال گذشته رسیده است، گفت: این حوزه نیز در دولت تدبیر و امید با رشد ۳۱.۴ درصد روبرو شده است‌.

وی افزایش تعداد بیمارستان‌های دانشگاهی استان از ۱۲به ۱۶ مورد، ایجاد چهار مرکز غربالگری سرطان در استان و ایجاد هفت کلینیک ویژه تخصصی را از دیگر خدمات دولت تدبیر و امید در حوزه درمان استان اعلام کرد.

کاهش هفت درصدی سزارین 

افزایش ۳۱.۴ درصدی تخت‌های بیمارستانی در کردستان 
مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کردستان همچنین کاهش میزان سزارین و ترویج زایمان طبیعی را از دیگر اقدامات مهم دولت در استان اعلام کرد و گفت: در ابتدای دولت یازدهم ۴۰ درصد زایمان ها در استان بصورت سزارین انجام می‌شد که این مهم هم‌اکنون به ۳۳درصد  رسیده و کاهش هفت درصدی را نشان می‌دهد.

وی یادآور شد: در ابتدای دولت تدبیر و امید در مراکز درمانی استان بلوک زایمان (LDR) وجود نداشت اما هم‌اکنون ۶ مورد در بیمارستان بعثت سنندج و شهرهای مریوان، دیواندره، بانه، سقز و بیجار راه‌اندازی شده است.

فلاحی رایگان کردن زایمان طبیعی را از دیگر اقدامات حوزه درمان استان در دولت تدبیر و امید ذکر کرد.

آغاز بکار پنج بیمارستان 

افتتاح و آغاز بکار پنج بیمارستان در مرکز استان وچهار شهر بانه، سقز، سروآباد و دهگلان  از دیگر اقدامات مهم دولت در حوزه درمان این استان است.

بیمارستان ۵۴۰ تختخوابی کوثر سنندج در سال ۱۳۹۵ افتتاح شد و بصورت رسمی ارائه خدمات درمانی به مردم استان را آغاز کرد.

همچنین در سال ۱۳۹۵ بیمارستان ۶۴ تختخوابی شهدای دهگلان، در سال ۱۳۹۷ بیمارستان ۶۴ تختخوابی رازی بانه و در سال ۱۳۹۹ بیمارستان ۱۶۰ تختخوابی شفای سقز افتتاح شدند.

همچنین توسعه اورژانس بیمارستان توحید سنندج، بوعلی و فجر مریوان و امام خمینی سقز، اخذ مجوز پذیرش بیماران بین‌الملل از طرف وزارت بهداشت  و درمان برای بیمارستان‌های کوثر، بعثت و توحید سنندج،بوعلی و فجر مریوان و رازی بانه و راه‌اندازی سیستم نوبت‌دهی غیرحضوری در بیمارستان‌های استان در دولت تدبیر و امید انجام شده است.

جذب بیش از ۵۰۰  نیرو 

مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کردستان در ادامه گفت: از سال ۱۳۹۲ تاکنون بیش از ۵۱۶ نیروی متخصص و فوق تخصص در مراکز درمانی ‌ و بیمارستان‌های استان بکارگیری شده است.

وی افزود: در ابتدای دولت یازدهم ۲۹۵ نیروی متخصص و فوق تخصص در استان وجود داشت که در فاصله سال‌های ۱۳۹۳ تا ۱۳۹۹ این تعداد به ۵۶۵ نفر رسیده و با افزایش ۹۰ درصدی روبرو شده است.

فلاحی یادآور شد: علاوه بر این اقدامات ابتدای شیوع ویروس کرونا نیز تجهیزات و امکانات پزشکی زیادی برای خدمات رسانی بهتر به مردم استان خریداری شد که می‌توان این بخش را نیز به کارنامه دولت تدبیر و امید در بخش خدمات درمانی استان اضافه کرد.

وی به تعدادی از تجهیزات خریداری شده اشاره کرد و گفت: خریداری چهار دستگاه سی‌تی‌اسکن، ۱۰ دستگاه اکسیژن‌ساز، ۸۱ ونتیلاتور بزرگسال ثابت، ۳۳تخت آی سی یو، ۸۲ مانیتورینگ علائم حیاتی و ۲۳۶ تب‌سنج لیزری از جمله این تجهیزات است.

مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کردستان همچنین ۲۸ دستگاه ساکشن، ۹ دستگاه سونوگرافی، پنج ماشین بیهوشی، ۷۴ تخت بستری، ۲دستگاه دیالیز، یک دستگاه آنژیوگرافی و یک دستگاه شتاب‌دهنده خطی را از دیگر تجهیزات تامین شده برای بیمارستان‌های استان در دوران بحران کرونا اعلام کرد.

 شواهد و آمار و اطلاعات نشان می‌دهد که در هشت سال گذشته بخش‌های مختلف حوزه بهداشت،درمان و سلامت استان با رشد قابل توجهی مواجه شده است و بی شک دولت تدبیر و امید با ارتقای شاخص‌های حوزه بهداشت و درمان کم با سلامت جامعه سروکار دارد کارنامه قابل قبولی از خود به جا می‌گذارد.

اخبار مرتبط

سرخط اخبار استان‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha