موسیقی به خوش‌احوالی و خوش‌وقتی اهالی آن چشم دارد

تهران- ایرنا- معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پیامی به سی‌وششمین جشنواره موسیقی فجر، میراث موسیقی را غنیمتی دانست که حتی به روزگار ناخوشِ بلا و اوقاتِ ناچارِ دوری، به خوش‌احوالی موسیقی و خوش‌وقتی اهالی‌اش چشم دارد.

به گزارش روابط عمومی سی‌وششمین جشنواره موسیقی فجر، سیدمجتبی حسینی در پیامی برای این دوره جشنواره نوشت:«موسیقی؛ کشف آهنگین کرامات خلقت و هم‌نوایی در ستایش جمعی مخلوقات است. هنری کهن که قدم به قدم تاریخ را پشت سر گذاشته و با گرانمایه‌ گنجینه‌ای به روزگار ما رونق بخشیده است. زبان زنده‌ موسیقی؛ مستغنی از کلمات و مشحون عباراتی است که بی‌هیچ ترجمانی بر صحیفه‌ دل نگاشته می‌شوند.»

در پیام معاون هنری وزیر فرهنگ آمده است: «میراثِ مُعظم موسیقی در هر کجای جغرافیای جهان، نعمتی است که از باد و باران گزندی نخواهد یافت که به اعجاز ارجمندانِ این هنر، مَجال دانستن وُ توانستن و هم‌قدمیِ آمدگان وُ نوآمدگان باقی‌ست. غنیمتی که حتی به روزگار ناخوشِ بلا و اوقاتِ ناچارِ دوری، به خوش‌احوالی موسیقی و خوش‌وقتی اهالی‌اش چشم دارد.»

وی در ادامه این پیام نوشت: سی‌وششمین جشنواره‌ موسیقی فجر؛ بانگِ بلندِ بیایید بیایید است؛ دعوتی دور وُ نزدیک که به سودای سلامتی هنرمندان و هنردوستان، متفاوت‌تر از هر دوره رقم می‌خورد. این فاصله، یادآور «خدا گر ز حکمت ببند دری» و این تقرّب، مصداقِ «ز رحمت گشاید درِ دیگری» ست که به تدبیر متولیان و به موهبت‌سازوکار شبکه‌های ارتباطی، جمعیت مشتاق بیشتری از این ضیافت متنعم‌اند که امیدوارم این توان و توشه، به سلامت و سعادت هنرمندان و رضایت مخاطبان ختم گردد.

جوایز «باربد» و «ترانه» تاکیدی بر توان موسیقایی و وضعیت ترانه‌سرایان

حسینی تصریح کرده است: در این دوره، «جایزه‌ باربد»، فرصت داوری و انتخاب آلبوم‌های منتشره‌ موسیقی و «جایزه‌ ترانه» تاکیدی بر این توان موسیقایی و ترتیب وضعیت و تربیت ترانه‌سرایان خواهد بود.

معاون هنری وزیر فرهنگ ابراز امیدواری کرده است: به مشورت استادان و کارشناسان و هنرمندان و در همراهی همکارانم، چشم‌داشت‌ها و چرایی‌ها و چگونگی‌های جشنواره بررسی گردد و رهیافت‌ها و راهکارهای شایسته‌ای، در جهت معرفی سرمایه ثمین موسیقی کشور، تمهید شود.

سی و ششمین جشنواره موسیقی فجر در بخش غیر رقابتی میزبان ۱۰۰ گروه موسیقی در حوزه موسیقی دستگاهی، نواحی، کلاسیک و تلفیقی است که برای حضور در جشنواره از طریق فراخوان ثبت نام کردند، در مرحله نخست ۶۱ گروه انتخاب شدند و در نهایت ۱۰ گروه برای اجرا به جدول جشنواره راه یافته اند.
با توجه به همه‌گیری ویروس کرونا و اضافه شدن بخش رقابتی، جدول برنامه ها تغییرات اجرایی نسبت به جشنواره های قبل دارد. بر اساس تقسیم بندی هیات انتخاب در هر بخش، ۴۰ درصد گروه‌ها از بخش فراخوان و ۶۰ درصد گروه‌ها با تایید هیات انتخاب به جشنواره دعوت شدند. 
همزمان با این جشنواره و در بخش جنبی، دومین دوره مسابقه موسیقی و رسانه و بخش پژوهشی از ۲۸ بهمن  به دبیری حسن ریاحی برگزار خواهد شد. و این رویداد چهارم اسفند، پس از آخرین اجراها در فضای مجازی، با معرفی برگزیدگان بخش رقابتی، جایزه موسیقی و رسانه، جایزه ترانه به کار خود پایان خواهد داد.

اخبار مرتبط

سرخط اخبار فرهنگ

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha