۴ بهمن ۱۳۹۹، ۱۲:۲۹
کد خبر: 84195599
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

توصیه یک‌پایگاه‌خبری به دهلی:آمریکا را به پایان تحریم ایران متقاعدکنید

تهران - ایرنا - پایگاه خبری هندی "پرینت" در گزارشی با اشاره به تعامل‌های هند با ایران درباره پروژه توسعه بندر چابهار،‌ تاکید کرد که دولت دهلی نو باید دولت جدید آمریکا را برای بازگشت به برجام و پایان تحریم‌های ایران متقاعد کند.

به گزارش ایرنا به نقل از این پایگاه خبری، روابط بین هند و آمریکا از زمان استقلال هند تا کنون  فراز و فرودهایی را تجربه کرده است. با این حال روابط دو کشور در طول سال‌ها دربرابر بی‌ثباتی‌های ناشی از تغییر رهبری در پایتخت‌های دو کشور مصون بوده است. اکنون برای دهلی‌نو مهم است که تصوری از نقشه‌راه دولت بایدن در خصوص مسائل مهم جهانی داشته باشد. 

رابطه هند - آمریکا حول سه محور است که هر دو کشور باید به رسمیت بشناسند: الزامات داخلی برای هر دو دموکراسی، عوامل منطقه‌ای و نظم نوظهور جهانی پسا کرونا. هر سه این عوامل در معرض دینامیک‌هایی ژئوپلیتیک قرار دارند. آمریکا بر خلاف هند یک منطقه "ناهمگون" اجتماعی-فرهنگی و سیاسی ندارد . 

بنا به گزارش‌های خبری، "آنتونی بلینکن" نامزد وزارت خارجه دولت بایدن در جلسه استماع برای تایید صلاحیت خود گفته که دولت جدید آمریکا پیش از احیای برجام با اسراییل و دولت‌های عربی تعامل خواهد کرد . 

در حالی که وزارت خارجه آمریکا متقاعد شده بود توافق برجام جواب داده و برنامه غنی‌سازی هسته‌ای ایران را محدود کرده است، ترامپ بطور یکجانبه از این توافق خارج شد و تحریم‌هایی علیه ایران برقرار ساخت. بایدن از آمادگی برای احیای توافق برجام صحبت کرد اما فقط در صورتی که ایران با تبعیت از شروط برجام موافقت کند. تهران موضع سختی را در پیش گرفته است تا تحریم‌ها را بردارد و از بحران اقتصادی عبور کند. در اینجا دهلی‌نو وارد کار می‌شود. تحریم‌های قبلی آمریکا علیه ایران (در سال‌های ۱۹۷۹، ۱۹۸۷، ۲۰۰۶ و ۲۰۱۸) گزینه زیادی برای دهلی نو به منظور ادامه تجارت با ایران و استفاده از بنادر این کشور باقی نگذاشت و خروج اجباری هند موجب تسهیل ورود چین به منطقه شد. 

اکنون به نفع دهلی نو است که رئیس جمهوری جدید ساکن در کاخ سفید را متقاعد سازد که تحریم به عنوان ابزار سیاست خارجی به ندرت برای تحقق اهداف مورد نظر موفق بوده است. این در حالی است که دهلی‌نو هم اکنون تعامل‌هایی را با ایران درباره بندر چابهار آغاز کرده است که با توجه به محور چین - پاکستان و خروج پیشنهادی آمریکا از افغانستان برای هند از اهمیت زیادی برخوردار است. 

سند راهبرد امنیت ملی آمریکا در سال ۲۰۱۷ به روشنی تصریح کرد که هند یک قدرت جهانی نوظهور و شریک راهبردی و دفاعی آمریکا است و مسائل مرتبط با چین هم به شراکت بین هند و آمریکا ابعاد راهبردی داده است. سیاست بایدن درباره چین پیامدهای گسترده‌ای برای منطقه و بخصوص برای ساختار نوظهور اقیانوس هند - آرام (ایندو پاسیفیک) دارد که به یک صحنه جدید رقابت قدرت بین واشنگتن و پکن تبدیل شده است. تبت، تایوان، هنگ‌کنگ و افغانستان در انتظار راه‌حل‌هایی هستند که ممکن است در مشارکت راهبردی بین هند و آمریکا یافت شود. چالش موجود این است که دولت بایدن برای دفاع از اصول اساسی آزادی، حقوق بشر و دموکراسی در زمینه مخالفت با چین تا کجا پیش خواهد رفت.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha