کنفرانس صلح پاریس کانون رایزنی‌های کرونایی

تهران - ایرنا - در شرایطی که تاکنون نزدیک به ۵۳ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر در جهان به کووید_۱۹ مبتلا شده‌ و افزون بر یک میلیون و ۳۱۰ هزار نفر جان خود را از دست داده‌اند، کنفرانس صلح پاریس به کانون دیپلماسی پررنگ کرونا تبدیل شد.

به گزارش شنبه ایرنا، سومین کنفرانس صلح پاریس از روز چهارشنبه گذشته(یازدهم نوامبر) در حالی با حضور تعدادی از سران جهان، مدیران عامل شرکت‌های بزرگ چند ملیتی و جوامع بین‌المللی آغاز شد و روز گذشته (جمعه) به کار خود پایان داد که حاضران بر ضرورت همبستگی جهانی به منظور دسترسی تمامی جوامع بشری به واکسن کرونا تاکید کردند.

پاریس، سال گذشته و در شرایطی که همه‌گیری کرونا سراسر جهان را احاطه نکرده بود، میزبان دومین کنفرانس صلح پاریس با حضور ۳۰ کشور جهان بود؛ اتخاذ رویکرد چندجانبه‌گرایی برای حاکمیت نوین جهانی محور اصلی کنفرانس پیشین بود که در این دوره با توجه به شرایط حال حاضر جهان، همه‌گیری کرونا و ضرورت دسترسی تمامی جوامع بشری بویژه افراد آسیب‌پذیر به واکسن کووید-۱۹، دیپلماسی کرونا نقش پررنگ‌تری داشت.

این برای سومین سال پیاپی است که کنفرانس صلح پاریس مهمترین بازیگران اطلاعات جمعی جهان را گردهم آورد. مکرون در این دوره از کنفرانس صلح پاریس که به صورت ویدئوکنفرانسی و در بخشی نیز حضوری برگزار شد، در کاخ الیزه از «کریستالینا جورجیوا» مدیر صندوق بین المللی پول «شارل میشل» رئیس شورای اروپا و «مکی سال» رئیس جمهوری سنگال استقبال کرد.

رئیس جمهوری فرانسه در سخنرانی روز پنجشنبه خود، خواستار اجماع نوین برای پیشرفت سریعتر و ترمیم همکاری‌های بین المللی شد. امانوئل مکرون تاکید کرد: همبستگی ما ضروری است. همه جوامع بویژه افراد آسیب‌پذیرتر باید به آزمایش‌های سریع، درمان و دوزهای مورد نیاز واکسن کرونا دسترسی داشته باشند.

وی افزود:‌ بیایید با هم راه‌حل‌های همه گیری را به یک کالای عمومی جهانی که فقیر و غنی به یک میزان از آن بهره‌مند شوند، تبدیل کنیم! ما تعهد داریم.

روزنامه لو پاریزین در این باره نوشت: پیش بینی می‌شود در خصوص کرونا، الیزه بودجه ۵۰۰ میلیون یورویی را اعلام کند که به یک میلیارد یوروی موجود اضافه خواهد شد. اما در این بازی نه روسیه که در حال تولید واکسن‌های خود است و نه آمریکای دونالد ترامپ که از سازمان جهانی بهداشت خارج شده، هیچ کدام حضور ندارند. جو بایدن منتخب مردم آمریکا این قول را داده که دوباره با سازمان جهانی بهداشت ارتباط برقرار کند و بنیاد گیتس، پیشتر با تیم رئیس جمهوری منتخب رایزنی‌های خود را انجام داده است.

دسترسی تضمین شده همگانی به سلامت اولویت مطلق است

رادیو بین‌المللی فرانسه هم گزارش کرد: کنفرانس صلح پاریس خواسته خود برای تبدیل واکسن آنتی کووید در آینده به عنوان یک کالای عمومی جهانی را آغاز کرده است. ایده‌ای که «لوئیز موشیکیوبو - Louise Mushikiwabo » دبیرکل سازمان بین‌المللی فرانکوفونی (OIF) ضمن پشتیبانی از آن، در عین حال بر ضرورت تقویت همکاری‌های بین‌المللی در این چارچوب تاکید کرد.  

او گفت: در این دوره همه‌گیری، همه ما موظف به همکاری‌های مجدد بین‌المللی هستیم. بحران سلامت به ما یادآوری می‌کند که سلامت و دسترسی تضمین شده آن برای همگان، یک اولویت مطلق است.

«شی جین پینگ» رئیس جمهوری چین هم خواستار تلاش‌های مشترک برای مقابله با کووید-۱۹، ارتقای شرایط بازگشت از تاثیرات ناشی از کرونا و حفاظت از صلح جهانی شد. به گزارش «شین‌هوا»، او در نشست ویدئویی کنفرانس صلح پاریس، با تاکید بر ضرورت توجه کامل به نقش مدیریت قاطعانه سازمان بهداشت جهانی در تسهیل واکنش‌های جهانی مشترک علیه کووید-۱۹ گفت: ما باید مردم و جان آنها را در اولویت قرار دهیم. شی جی پینگ خواستار تلاش‌های مشترک برای مبارزه با کووید ۱۹ و حفظ صلح شد. او گفت: چشم‌انداز جهانی در زمان حاضر به سرعت در حال تغییر است. تهدیدهای امنیتی همچنان ایجاد می‌شوند و بی‌ثباتی و نبود اطمینان در شرایط بین‌المللی روند افزایشی دارد.

او با بیان این که تهدیدها و چالش‌های جهانی نیازمند پاسخ‌های جهانی است، در شرایطی که کرونا همچنان در جهان قربانی می‌ِگیرد خواستار همبستگی و کمک‌های متقابل برای مبارزه با کووید ۱۹ شد.

در سومین کنفرانس صلح پاریس، دبیرکل سازمان ملل متحد هم خواستار تامین بودجه لازم برای رسیدن به توسعه پایدار شد.

به گزارش تارنمای سازمان ملل متحد، «آنتونیو گوترش» در یک پیام ویدئویی که در اجلاس مشترک مالی به عنوان بخشی از کنفرانس صلح پاریس پخش شد گفت: همبستگی جهانی برای از بین بردن ویروس کرونا و بهبود شرایط ضروری است.

همچین به نوشته روزنامه «کوریه انترناسیونال» فرانسه، «تدروس ادهانوم» رئیس سازمان جهانی بهداشت نیز ابراز امیدواری کرد که همه پیشرفت‌های علمی به نفع تمامی کشورها باشد. او تاکید کرد:‌ هیچ شکی نیست که واکسن ابزاری اساسی برای کنترل همه‌گیری است.

در حالی که کشورهای غنی برنامه‌های ایمن‌سازی خود در مقابل ویروس کرونا را تا پایان سال ۲۰۲۱ را ارائه می‌کنند، کارشناسان درباره موانع پیش روی کشورهای فقیر در این زمینه هشدار می‌دهند.

رئیس سازمان جهانی بهداشت ضمن تاکید بر آماده‌باش کشورهای جهان در مقابل ویروس کرونایی که می‌گوید نه تنها ضعیف نشده که اقدام‌های پیشگیرانه از آن هم تغییر محسوسی نداشته است، بار دیگر خواستار توزیع عادلانه واکسن کرونا در تمامی کشورهای جهان اعم از غنی و فقیر شد.

در خصوص تعداد شرکت‌کنندگان کنفرانس صلح پاریس امسال سخنی در رسانه‌ها به میان نیامده است.

سرخط اخبار جهان

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha