محمد صادق معتمدیان یکشنبه شب در دیدار تشکلها، فعالان و نخبگان کشاورزی استان خراسان جنوبی با وزیر جهاد کشاورزی که در محل استانداری برگزار شد، افزود: در این زمینه سازمانهای مستقلی تاسیس شود تا ما بتوانیم در استان سیاستگذاریهایی در راستای تامین منافع کشاورزان داشته باشیم و از وضعیت خام فروشی خارج شویم.
وی بیان کرد: در شرایطی که زحمات و تلاش تولید محصولات توسط کشاورزان انجام میشود، متاسفانه واسطهها و دلالان هستند که سود دسترنج کشاورزان را به جیب میبرند.
استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه در زمینه تامین نهادههای دامی در ۲ مرحله به استان کمک شد گفت: با پیگیریهای صورت گرفته مجوز واردات دام زنده شتر در راستای اجرای طرح هاب منطقهای شتر توسط جهاد کشاورزی از مرز پاکستان صادر شد که جای تقدیر دارد.
وی ادامه داد: طرح هاب شتر در خراسان جنوبی طرح بزرگ و ماندگاری است که در راستای توسعه بخش کشاورزی استان عملیات اجرایی آن آغاز شد.
معتمدیان گفت: در زمینه طرحهای آبخیزداری توجه ویژهای به خراسان جنوبی شد که در سال ۹۸ نهضت آبخیزداری در این استان شکل گرفت و اعتبارات ملی این حوزه از ۱۶ میلیارد تومان به ۶۰ میلیارد تومان در سال گذشته افزایش یافت.
وی افزود: سال گذشته عملیات اجرایی ۲۰۰ طرح آبخیزداری را در استان آغاز کردیم که در دهه فجر مورد بهرهبرداری قرار گرفت و با لطف خداوند متعال در بارندگیهای خوب اکثر این طرحها آبگیری شد و تاثیر خوبی در زندگی مردم استان داشت.
وی گفت: قنوات استان که سالها بر اثر خشکسالی خشک شده بود به برکت احداث بندهای خاکی احیا شد و برکات زیادی برای روستاییان داشت.
استاندار خراسان جنوبی اضافه کرد: یکی از اتفاقات خوبی که در چند سال اخیر در خراسان جنوبی رخ داده، مهاجرت معکوس است و به دلیل ۲ دهه خشکسالی نیمی از روستاهای ما به خصوص در شهرستان مرزی خالی از سکنه شدند که با توجه به اجرای برنامهای با عنوان مهاجرت معکوس در استان و عنایت خداوند متعال با نزول باران در خیلی از روستاها شاهد بازگشت روستاییان بودیم.
وی اظهار داشت: در بیابانزدایی اعتبارات بینظیری توسط سازمان جنگلها اختصاص یافت که مبلغ آن بیش از ۸۰ میلیارد تومان است به عنوان مقایسه سال ۹۶ تمام اعتبارات تملک دارایی تخصیصی خراسان جنوبی ۸۵ میلیارد تومان بود.
وی با اشاره به اجرای ۱۳ هزار هکتار سامانه نوین آبیاری در سال گذشته گفت: با اجرای این طرحها ۲۰ برابر تکلیف قانونی خراسان جنوبی در برنامه پنجم توسعه کار انجام شد و با پیگیریهای صورت گرفته در این بخش هیچ محدودیت اعتباری در سال گذشته نداشتیم و همه توان خود را به کار گرفتیم و بیش از ۶۰ یا ۷۰ میلیارد تومان توان جذب نداشتیم.
معتمدیان عنوان کرد: با توجه به جمعیت کم استان سال گذشته تمرکز خود را بر جذب منابع ملی گذاشتیم که برکات زیادی برای استان در پی داشت.
وی با بیان اینکه در زمینه امور عشایری هم اتفاقات خوبی در استان از جمله احداث ۲ مجتمع آبرسانی بزرگ در شهرستانهای زیرکوه و نهبندان رقم خورد اضافه کرد: با کمک رییس سازمان امور عشایر کشور به زودی عملیات اجرایی یک مجتمع بزرگ آبرسانی دیگر در منطقه دستگردان طبس آغاز خواهد شد.
استاندار خراسان جنوبی گفت: عشایر خراسان جنوبی علاوه بر اینکه به عنوان یک جمعیت مولد در اقتصاد استان تاثیرگذار هستند به دلیل سکونت در نوار مرزی تامین کننده امنیت این استان هم هستند و بهرهمندی این قشر زحمتکش از امکانات عمومی کشور حداقل است که باید بخشی از درخواستهای آنان از جمله آبرسانی و اجرای پنل خورشیدی را برآورده کنیم.
وی اظهار داشت: با تامین اعتبار ۵۰ میلیارد تومانی که از طریق ماده ۵۶ در سفر سال گذشته معاون اول رییس جمهوری رقم خورد، با تخصیص این اعتبار امید است بتوانیم دغدغه تامین آب عشایر زحمتکش این استان را رفع کنیم.
وی اجرای هزار هکتار طرح نهضت گلخانهای را یکی از طرحهای کلیدی استان دانست و اضافه کرد: در زمینه طرح نهضت گلخانه استان در همه مجتمعهای استان تخصیص زمین و آب صورت گرفته و نیازمند همت بانک کشاورزی درخصوص تخصیص تسهیلات ارزان قیمت هستیم تا در دهه فجر امسال بتوانیم تعدادی از این طرحها را افتتاح کنیم.
معتمدیان عنوان کرد: با توجه شرایط خشکسالی در این استان سند سازگای با کمآبی خراسان جنوبی به تصویب رسید که آثار و برکات خوبی برای مردم در پی خواهد داشت.
وی گفت: در زمینه مرمت قنوات توجه بسیار خوبی به استان شد و در سنوات گذشته حداکثر اعتبارات ما ۵ تا ۶ میلیارد تومان بود که این رقم در سال گذشته به ۳۷ میلیارد تومان افزایش یافت که برکات خوبی برای روستاییان در پی داشت و باعث جریان زندگی در روستاها شد.
استاندار خراسان جنوبی افزود: درآمد مردم این استان پایین است و سی و یکمین استان کشور از نظر منابع درآمدی هستیم که علیرغم اینکه ۹۰ درصد آب این استان در بخش کشاورزی مصرف میشود ۲۸ درصد اشتغال در این بخش را داریم.
رییس مجمع نمایندگان خراسان جنوبی در مجلس شورای اسلامی هم در این نشست گفت: هفت هزار تن زرشک خراسان جنوبی روی دست کشاورزان در آستانه آغاز فصل برداشت محصول تازه باقی مانده است و باید درخصوص فروش و بازاریابی این محصول استراتژیک چارهاندیشی شود.
حسین خسروی بیان کرد: امسال زرشک تولیدی استان ۲۲ هزار تن است که باید چارهاندیشی و فکر اساسی شود تا زرشککاران دچار خسارت نشوند.
وی افزود: اوایل شهریور امسال در خراسان جنوبی سیل داشتیم و خسارتهای زیادی به مردم وارد شد که باید برای فصل پاییز تمهیداتی اندیشیده شود تا کمترین خسارت را به بخش کشاورزی استان داشته باشیم.
وی با اشاره به دیدار خود در ابتدای سال جاری با وزیر جهاد کشاورزی و قول معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت جهاد کشاورزی برای تکمیل آزمایشگاه دامپزشکی استان گفت: آزمایشگاه دامپزشکی استان ابتدای امسال چهار یا پنج میلیارد تومان اعتبار نیاز داشت که به دلیل عدم اختصاص این اعتبار الان به ۱۲ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد در حالی که ۸۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
نماینده مردم بیرجند، درمیان و خوسف در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اگر این آزمایشگاه راه بیفتد کمکهای فراسرزمینی به کشورهای افغانستان و پاکستان هم خواهیم داشت.
وی اظهار داشت: اکنون از مرحله گفتار درمانی عبور کردیم و باید عمل به وعدهها را داشته باشیم.
خسروی گفت: مردمی و جهادی کار کردن از ویژگیهای استاندار خراسان جنوبی است که نه تنها مسوولان استانی بلکه مسوولان کشوری هم به آن اذعان دارند.
وی افزود: امنیت شاخصهای مختلفی دارد که یکی از آن شاخص امنیت غذایی و مرتبط به بخش کشاورزی است لذا نبود امنیت در این بخش امنیت سایر بخشها از جمله امنیت سیاسی را هم با چالش مواجه میکند.
وزیر جهاد کشاورزی عصر یکشنبه برای سفر ۲ روزه وارد خراسان جنوبی شد.
خراسان جنوبی ۱۱ شهرستان دارد و زرشک، عناب و زعفران از محصولات شاخص این استان است که در تولید زرشک و عناب رتبه اول کشور را داراست.
بیش از ۴۰ درصد جمعیت این استان مرزی در مناطق روستایی ساکن هستند.
نظر شما