۲۱ خرداد ۱۳۹۹، ۱۵:۳۳
کد خبر: 83817280
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

احیای صندوق ذخیره کارکنان شهرداری تهران در دولت یازدهم

تهران- ایرنا- صندوق ذخیره کارکنان شهرداری تهران که به دلیل بدهی‌های زیاد تا سال قبل به یک صندوق ورشکسته تبدیل شده بود با تدبیر مدیریت شهری در دولت یازدهم احیا شده و در مسیر خدمت‌رسانی قرار گرفته است.

این صندوق به منظور ارتقای سطح معیشت و رفع نگرانی‌های کارکنان شهرداری و واحدهای وابسته و پاسخگویی به نیازهای آنان با استناد به ماده واحده مورخ ۹ اردیبهشت ۱۳۸۷ و مصوب نودوششمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران تشکیل شد.

صندوق ذخیره کارکنان شهرداری تهران با تدبیر مدیریت شهری و پیگیری دولت یازدهم به بالندگی رسیده است

صندوق مذکور با بیش از ۶۵ هزار نفر عضو بدهی به بار آورده بود تا زمانی که این صندوق با تدبیر مدیریت شهری و پیگیری دولت رو به رشد گذاشت و اکنون بدهی‌ها پرداخت شده و سرمایه ثابت آن به ۳۰ میلیارد ریال رسیده است. 

 مدیرعامل موسسه صندوق ذخیره کارکنان شهرداری با اشاره به اینکه ۷۰ درصد دارایی‌های صندوق در پروژه «سارینا کیش» آزادسازی شده، اعلام کرد: این صندوق به ریل اصلی‌اش برای خدمت‌رسانی به کارکنان شهرداری بازگشته است.

محمد قائمی امیری روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه صندوق ذخیره کارکنان شهرداری از سال ۱۳۸۷ با مصوبه شورای شهر تهران و به صورت یک مجموعه غیرانتفاعی تشکیل شده، اظهار داشت: منابع این صندوق شامل سه درصد کسری حقوق پرسنل و سه درصد از سوی سازمان مربوط به حساب صندوق واریز می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه این صندوق بیش از پنج درصد سهام بانک شهر را در اختیار دارد، افزود: هر عضو شهرداری در صورت بازنشستگی، فوت یا قطع همکاری می‌تواند از ۶ درصد سود و تخصیص‌ها به آن فرد متعلقه استفاده کند.

قائمی امیری با اشاره به اینکه این صندوق در حال حاضر بیش از ۶۵ هزار نفر عضو دارد، گفت: صندوق در واقع یک هلدینگ شامل هفت شرکت کنترلی است که فعالیت پنج شرکت مربوطه آن که در زمینه‌های خدماتی از جمله آژانس مسافرتی، شرکت تجاری و کارگزاری و غیره فعالیت داشت، در حال حاضر متوقف شده است.

مدیرعامل موسسه صندوق ذخیره کارکنان شهرداری با اشاره به وضعیت مالی سال ۱۳۹۶ این صندوق خاطر نشان کرد: هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان دارایی‌های صندوق طی این سال برآورد شده که از این مقدار ۱۴۰ میلیارد تومان زیان انباشته داشته است که از جمله عوامل بروز این زیان انباشته، تمرکز ۸۵ تا ۹۰ درصد دارایی‌ها در زمینه املاک بوده است.

وی ادامه داد: بزرگترین مشکل صندوق ذخیره کارکنان شهرداری به پروژه «سارینای کیش» باز می‌گردد که سازمان بازرسی در نحوه انعقاد قرارداد این پروژه وارد شد و در سال ۱۳۹۵ هم پروژه دیگری با ارزش ۱۲۰ میلیارد تومان مورد توجه سازمان بازرسی قرار گرفت؛ به طوری که ارزش واقعی این پروژه نصف قیمت ارزشگذاری بوده است.

مدیرعامل موسسه صندوق ذخیره کارکنان شهرداری تهران تأکید کرد: این مسائل باعث شد تا صندوق ذخیره به شرایط بحرانی برسد و در پایان سال ۱۳۹۶ سازمان بازرسی کل کشور با ارائه یک گزارش تأکید کند که در صورت عدم حل مسائل موجود باید در خصوص فعالیت صندوق تجدیدنظر شود.

وی با اشاره به اینکه از بهمن تا اسفند ۱۳۹۶ این صندوق برای حل مسائل موجود به تعدیل ۵۰ درصدی نیروها و توقف فعالیت پنج شرکت اقدام کرد، افزود: به این ترتیب به چابک سازی صندوق کمک کردیم که باعث شد مجوز هیات امنا برای سرمایه‌گذاری جدید متوقف شود و ساماندهی وضعیت موجود در دستور کار قرار گیرد. 

مدیرعامل موسسه صندوق ذخیره کارکنان شهرداری تهران تاکید کرد: عمده موارد گزارش شده به سازمان بازرسی مربوط به ۲۹ مورد تخلف بوده که طی سال‌های ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۶ اتفاق افتاده است.

قائمی امیری با بیان اینکه تا پایان سال ۱۳۹۶ هشت هزار سپرده‌گذار در صف دریافت سپرده‌های خود بوده‌اند، گفت: این در حالی بود که صندوق در حال مشارکت در پروژه‌هایی بود که به سوددهی نرسید و طی سال‌های ۱۳۹۳ تا ۱۳۹۵، چهار سال صورت‌های مالی صندوق مردود اعلام شد.

وی با بیان اینکه بعد از ۲ سال و با وجود دارایی های صندوق شناسایی و مبالغ زیادی از اشخاص حقیقی به صندوق بازگشته، گفت: ۷۷ پرونده حقوقی در این خصوص در حال پیگیری بوده و ۷۰ درصد دارایی‌های مندرج در مهمترین پروژه مشکل‌ساز صندوق یعنی «سارینای کیش» با یک تفاهم‌نامه جدید آزادسازی شده است.

مدیرعامل موسسه صندوق ذخیره کارکنان شهرداری تهران ادامه داد: قراردادهای این پروژه به صورت مشارکت تنظیم شده و با نصف شدن سرمایه‌گذاری هزار میلیاردی از مشارکت در این پروژه هم انصراف دادیم و وضعیت مشارکت ما به صورت پیش‌خرید تغییر کرد که با توجه به رشد قیمت املاک، این تفاهم‌نامه جدید سودآور شد.

قائمی امیری با تأکید بر اینکه وضعیت تسهیلات صندوق نیز تعیین تکلیف شده است، گفت: بیش از ۶۲ میلیارد ریال به شرکت بازگشته و از ۷۷ پرونده موجود، ۶۵ پرونده جاری و یک پرونده بزرگ از سوی سازمان بازرسی کل کشور مورد بررسی قرار گرفته است.

وی خاطر نشان کرد: بعد از چهار سال مردود بودن صورت‌های مالی در پایان سال ۹۷ این وضعیت شفاف و سال پنجم به تأیید مشروط رسیده و زیان انباشته این صندوق به سه میلیارد سود انباشته تبدیل شده است؛ همچنین بعد از پنج سال بودجه صندوق در هیات امناء مصوب شده است.

وی با اشاره به اینکه هزینه‌های مالی و اداری صندوق ۴۰ درصد در دو سال گذشته کاهش داشته و سپرده‌های سنگین صندوق بالغ بر ۷۰ میلیارد تصویب شده و در طول دو سال‌و‍نیم گذشته صف انتظار دریافت سپرده‌ها کاهش یافته، گفت: اولویت اول ما تسویه سپرده اعضا و کاهش نارضایتی آنان است.

مدیرعامل موسسه صندوق ذخیره کارکنان شهرداری تهران گفت: صندوق در حال حاضر به ریل اصلی‌اش در خدمت‌رسانی به اعضا و ذخیره آینده کارکنان بازگشته و با تعیین هیات امنای جدید در خردادماه جاری و تأکید تمام اعضا بر ورود به پروژه‌های اقتصادی، پروژه‌های با ریسک کمتر و با سبد تنوعی بیشتر پیگیری می‌شود.

وی همچنین در خصوص میزان مطالبه صندوق از سازمان‌های شهرداری گفت: صندوق در پایان سال ۱۳۹۶ از ۲۰ مرکز مطالبه داشته اما در حال حاضر اکثر مراکز به روز شده و بزرگترین مطالبه این مرکز مربوط به شرکت مترو تهران است.

مدیرعامل موسسه صندوق ذخیره کارکنان شهرداری تهران همچنین درباره سوال خبرنگار ایرنا که آیا این موسسه با ارگان دولتی و نظامی همکاری داشته، گفت: خیر؛ این موسسه تنها با چند شرکت بخش خصوصی قرارداد داشته و همچنین هیچ تسهیلاتی به غیر از کارکنان شهرداری پرداخت نکرده است.

به گزارش ایرنا احیای صندوق ذخیره کارکنان شهرداری تهران در دولت یازدهم بار دیگر بارقه امید را در دل تلاشگران این نهاد زنده کرده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha