۲۵ فروردین ۱۳۹۹، ۱۸:۰۵
کد خبر: 83749637
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

ابهام در درمان مبتلایان کرونا در انگلیس؛ آمارها همچنان نامشخص

لندن– ایرنا– در حالی که آمار ابتلا به کرونا (کووید-۱۹) در انگلیس به سرعت در حال افزایش و به نقطه اوج نزدیک می‌شود، آمار روشنی درباره تعداد بهبودیافتگان و سطح موفقیت کادر درمانی این کشور در دست نیست.

وزارت بهداشت و مراقبت‌های اجتماعی انگلیس (DHSC) روزانه آخرین آمار مبتلایان و فوت شدگان کشور را بر اثر کرونا (کووید-۱۹) اعلام می‌کند.

بر اساس آخرین آمار منتشر شده در تارنمای این وزارتخانه، تاکنون از ۲۸۲ هزار و ۳۷۴ نفر آزمایش کرونا انجام شده که از این میزان ۸۴ هزار و ۲۷۹ نفر به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده‌اند. 

همچنین در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۷۳۷ بیمار کووید-۱۹ جان خود را از دست داده و در مجموع ۱۰ هزار و ۷۱۲ نفر از بیماران فوت شده‌اند.

بر اساس اعلام وزارت بهداشت انگلیس، این آمار شامل افراد فوت شده در خارج از بیمارستان نمی‌شود و با آمار واقعی «اندکی» متفاوت است.

چندی پیش نشریه گاردین در همین زمینه گزارش داد که مسئولان انگلیس، افراد فوت شده در خانه‌های سالمندان و نیز جان‌باختگان در کلینیک‌های پرستاری را از آمار قربانیان ویروس کرونا در این کشور مستثنی کرده‌اند تا تعداد را کمتر جلوه دهند.

براساس گزارش این نشریه، در هنگام جمع‌آوری آمارهای رسمی از قربانیان کرونا، مسئولان انگلیس جان باختن صدها مریض در خانه‌های سالمندان را در نظر نمی‌گیرند.

طبق اعلام گاردین، تعداد افراد فوت شده به دلیل این ویروس در خانه‌های سالمندان به حدود یک هزار نفر می‌رسد، در حالی که طبق آمارهای رسمی، این عدد بسیار کمتر است و تنها ۲۰ مورد مرگ در خانه‌های سالمندان تا ۲۷ مارس در انگلیس و ولز ثبت شده است.

با این حال آمار دقیقی درباره تعداد بهبودیافتگان وجود ندارد تا بتوان بر اساس آن میزان نجات‌بخشی بیماران مبتلا به کرونا در انگلیس را اندازه‌گیری کرد.

نشریه دیلی میل چندی پیش گزارش داد، دانشمندان دانشگاه آکسفورد برای درمان کرونا، داروی ترکیبی ضد اچ‌آی‌وی را پیشنهاد کرده‌ که باعث می‌شود فرآیند بازتولید ویروس متوقف شود. با این حال داده‌های آماری به حدی محدود است که نمی‌توان نتیجه‌گیری قطعی برای درمان کرونا ارائه داد. 

دانشمندان معتقدند در انگلیس چیزی بین ۲ تا ۳۳ میلیون نفر به کرونا مبتلا شده‌اند. با این حال روزانه فقط ۱۵ هزار آزمایش در انگلیس انجام می‌شود که این میزان در مقایسه با کشوری مانند آلمان با روزانه ۷۰ هزار آزمایش، بسیار ناچیز است.

یک سخنگوی وزارت بهداشت انگلیس روز دوشنبه درباره فقدان آمار بهبودیافتگان به خبرنگار ایرنا این گونه توضیح داد که داده‌های آماری در بخش‌های مختلف کشور (انگلیس، ایرلند شمالی، اسکاتلند و ولز) به‌صورت جداگانه و توسط سازمان بهداشت عمومی جمع‌آوری می‌شود.

او در پاسخ به این پرسش که چرا شاخص ابتلا و موارد فوت شده گزارش می‌شود و کدام نهاد مسئول ارائه آمار نهایی است جواب روشنی ارائه نداد.

وی به این نکته بسنده کرد که جمع‌آوری اطلاعات یک فعالیت مشترک نهادهای مختلف است. 

نخست وزیر انگلیس که بر اثر ابتلا به کرونا به بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان منتقل و پس از چند روز مرخص شد، خود را نمونه موفق عملکرد دستگاه بهداشتی این کشور می‌داند.

بوریس جانسون دیروز(یکشنبه) با انتشار پیامی در توئیتر، درمان خود را مدیون پزشکان و پرستارانی توصیف کرد که هر ثانیه از هفته گذشته با دقت از او مراقبت کردند.

با این حال گزارش‌ها از کمبود شدید تجهیزات پزشکی، دارویی، اکسیژن کافی برای دستگاه‌های تنفسی و همچنین لباس‌های محافظتی در بیمارستان‌های این کشور حکایت دارد. 

یک پزشک بخش مراقبت‌های ویژه با وجود هشداری که بیمارستان‌ها درباره عدم مصاحبه با رسانه‌های داده‌اند به بی‌بی‌سی گفته است: بیمارستان‌ها در انگلیس در آستانهٔ سقوط هستند. بخش مراقبت‌های ویژه پر از بیماران مبتلا به ویروس کرونا (کووید-۱۹) است. همهٔ عمل‌های جراحی، غیراضطراری تشخیص داده و لغو شده؛ حتی برای بیماران سرطانی.

وی با یادآوری کمبود نیرو و کادر درمان، کمبود تخت‌های مخصوص مراقبت‌ ویژه، کمبود آنتی‌بیوتیک‌های لازم و دستگاه تنفس مصنوعی افزود: کادر درمانی بیمارستان به ناچار برای جلوگیری از ابتلا به کرونا کیسه‌های پلاستیکی زباله یا پیش‌بندهای پلاستیکی روی سر خود می‌کشند.

انجمن پزشکان بریتانیا با توجه به این وضعیت، به پزشکان توصیه کرده که ظرفیت‌های موجود را به سمت بیمارانی هدایت کنند که از شانس بالاتری برای زنده ماندن برخوردار هستند.

این دستورالعمل که فرازهایی از آن در رسانه‌های این کشور منتشر شده به این معناست که پزشکان باید درباره مرگ و زندگی بیماران تصمیم‌گیری کرده و به ناچار «از درمان برخی بیماران دست کشیده تا آنهایی که شانس بیشتری برای زنده ماندن دارند درمان شوند»!.

این سند می‌افزاید، پزشکان قادر خواهند بود خدمات درمانی به ویژه دستگاه‌های تنفس مصنوعی را حتی از بیمارانی که رو به بهبودی بوده، اما حال عمومی مناسبی ندارند، متوقف کرده تا سایر بیمارانی که تشخیص می‌دهند، درمان شوند.

وزیر کشور انگلیس شنبه گذشته در سخنانی از کمبودهای موجود عذرخواهی کرد و آن را به گردن وضعیت «بی‌سابقه همه‌گیری کرونا» در سراسر جهان انداخت. بر همین اساس به نظر می‌رسد که اعلام آمار بهبودیافتگان در قیاس با سرعت افزایش فوتی‌ها موج جدیدی از اعتراض‌ها را در پی خواهد داشت که چندان به نفع دولت انگلیس نیست.

۲۰۲۳

اخبار مرتبط

سرخط اخبار جهان

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha