۶ مرداد ۱۳۹۸، ۱۰:۵۹
کد خبر: 83414179
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

معاون وزیر بهداشت: داروهای درمان قطعی هپاتیت C تولید شد

تهران- ایرنا- معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: ایران در شرایط تحریم موفق به تولید داروهای ژنریک درمان قطعی بیماری هپاتیت C شده و اکنون نیز در اندیشه حذف تست پرهزینه تشخیص این بیماری با انجام تحقیقات برای ابداع یک آزمایش ساده و کم هزینه خون است.

به گزارش روز یکشنبه انجمن متخصصان گوارش و کبد ایران، رضا ملک‌زاده به مناسبت روز جهانی هپاتیت (۶ مرداد) افزود: ایران تلاش‌های تحقیقاتی  زیادی برای دستیابی به تولید داروهای داخلی موثر بر درمان قطعی، کامل و آسان هپاتیت C انجام داده و موفقیت‌های بزرگی نیز در این زمینه حاصل شده است.

وی با اشاره به مطالعه انجام شده از سوی پژوهشکده بیماری های گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی تهران با همکاری گسترده ۵۰ مرکز تحقیقاتی کشور در زمینه تاثیر داروهای داخلی بر روند درمان بیماران اظهار داشت: مطالعه روی ۱۳۶۱ بیمار مبتلا به هپاتیت c با میانگین سنی ۵۰ سال در ۴۶ مرکز درمانی که تحت درمان داروهای جدید داخلی قرار گرفتند، نشان داد داروهای ژنریک ایرانی که ترکیبی از «سوفوسبوویر» و «داکلاتاسویر» (داروهای ضد ویروسی)  است، روی تمام ژنوتیپ های هپاتیت C موثر واقع شده و حاکی از موفقیت ۹۸ درصدی درمان آنها بوده است.

رئیس انجمن متخصصان گوارش و کبد ایران ادامه داد: با کمک داروهای ایرانی، اکنون هپاتیت C طی ۸ تا ۱۲ هفته قابل درمان شده است و مطالعه نشان داد که هیچ عارضه جانبی به همراه ندارد؛ این در حالی است که درمان با داروهای قبلی، موجب تحمل عوارض بسیار زیادی می شد و روند درمان هپاتیت C را سخت و خسته کننده می کرد.

ملک زاده همچنین به قیمت ارزان این دارو در مقایسه با داروهای بسیار گران مشابه خارجی اشاره کرد و گفت: با تولید داروی داخلی، همچنین هزینه درمان کامل هپاتیت C به صد دلار کاهش یافته است.

به گفته وی با تولید داروهای داخلی، می توان امید بسیار داشت که هپاتیت C در ایران تحت کنترل کامل درآید و روند افزایش بیماران که در حال اضافه شدن به فهرست مبتلایان سیروز کبد و سرطان کبد بوده و در صف پیوند کبد می گیرند، متوقف شود.

ملک زاده  علت موفقیت ایران در کنترل هپاتیت C را دارا بودن پیشروترین سیاست بهداشت جمعی کاهش آسیب  مواد مخدر در منطقه دانست و گفت: ایجاد بیش از چهار هزار کلینیک متادون درمانی و ۷۰۰ مرکز گذری کاهش آسیب، اجرای طرح های پژوهشی ملی مانند  «طرح کنترل و درمان رایگان هپاتیت C در گروه زندانیان و معتادان» (از سال ۹۵ تا کنون)، طرح «بهبود سلامت کبد» (از سال ۹۷ تاکنون)، اجرای آزمایشی طرح ملی کنترل شهر به شهر هپاتیت C -که از رفسنجان کلید خورده است- و  اجرای طرح شناسایی بیماران هپاتیت سی در جامعه هدف مبتلایان اچ آی وی در پژوهشکده بیماری‌های گوارش و کبد تهران از سیاست های کاهش آسیب مواد مخدر به شمار می رود.

رئیس انجمن متخصصان گوارش و کبد ایران گفت: وجود چالش‌هایی برای ایران در دستیابی کامل به اهداف سازمان جهانی بهداشت تا سال ۲۰۳۰ موجب کاهش تلاش ها نشده است و ایران همانگونه که در شرایط تحریم موفق به تولید داروهای ژنریک درمان قطعی هپاتیت C شده است، اکنون در اندیشه حذف تست پرهزینه تشخیص هپاتیت C با انجام تحقیقات برای ابداع یک آزمایش ساده و کم هزینه خون است. این طرح آغاز شده و مراحل آزمایش بر روی نمونه ها را طی می کند.

وی اعتبار اجرای این طرح را ۵۰ میلیون تومان اما صرفه جویی ارزی آن را ۱۰ ها میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: طرح تحقیقاتی مبتنی بر شواهد محققان ایرانی برای ابداع آزمایش ساده خون تشخیص هپاتیت C، گام بسیار مهمی در کاهش فوق العاده هزینه های درمان هپاتیت C است.

برچسب‌ها

سرخط اخبار جامعه

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha