۲۵ خرداد ۱۳۹۸، ۱۲:۰۷
کد خبرنگار: 1410
کد خبر: 83353451
T T
۰ نفر

خروج دارو از شبکه توزیع قابل قبول نیست

۲۵ خرداد ۱۳۹۸، ۱۲:۰۷
کد خبر: 83353451
خروج دارو از شبکه توزیع قابل قبول نیست

ارومیه - ایرنا - معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی آذربایجان غربی گفت: خروج دارو از شبکه توزیع قابل قبول نیست و این موضوع خط قرمز معاونت غذا و دارو است.

جلال غفارزاده روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: با بررسی و کنترل‌هایی که در مبادی ورودی استان انجام می‌شود مشخص شده که سهم بیشتری از قاچاق دارو ناشی از ترانزیت دارو از سایر استان‌های کشور است که باید اقدامات کنترلی در مبادی ورودی و خروجی آذربایجان غربی با همکاری نیروهای نظامی و انتظامی بیش از پیش افزایش یابد.

وی اظهار داشت: بازرسی از داروخانه‌ها افزایش یافته و یکی از سیاست‌های ما در سال جاری نظارت مستمر بر فعالیت داروخانه هاست.

وی اضافه کرد: ۴۰۸ داروخانه دولتی و خصوصی در استان فعالیت می‌کند که در سال گذشته یکهزار و ۹۰۵ مورد بازرسی از داروخانه‌های استان انجام شده که بیش از استاندارد کشوری است.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی آذربایجان غربی در بخش دیگری در خصوص تامین و توزیع داروی مخدر توسط شرکت‌های توزیع و مراکز ترک اعتیاد نیز گفت: ۱۲۷ مرکز ترک اعتیاد در استان وجود دارد که در حال حاضر ۹۵ مرکز فعال بوده و ۳۲ مرکز ترک اعتیاد به دلیل شخصی و تخلف تعطیل شده است.

وی بیان کرد: در سال گذشته با بازدیدهای انجام شده کارشناسان معاونت غذا و دارو از مراکز ترک اعتیاد، چهار مرکز قطع سهمیه دارو، چهار مرکز حذف یک شیفت کاری، ۱۲ مرکز کاهش سهمیه و ۲ مرکز نیز ابطال پروانه شدند.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی آذربایجان غربی با اشاره به فرآیند تولید الکل در کارخانجات استان برای مصارف آزمایشگاه‌ها، بیمارستان‌ها و صنایع خوراکی، آرایشی و دارویی گفت: اقدامات نظارتی و کنترلی ما در این حوزه نیز جدی است و بازرسان ما از شبکه تولید و توزیع و راه اندازی سامانه صدور فاکتور برای الکل بازدید می‌کند.

غفارزاده با بیان اینکه در سال گذشته ۱۶ واحد عطاری متخلف در استان پلمب شد، اظهار داشت: از سال ۱۳۹۷ تاکنون در آذربایجان غربی ۲۰۹ مورد بازدید از عطاری‌ها انجام شده که ۱۶ واحد عطاری پلمب شده و از ۵۲ واحد متخلف شکایت شده است.

وی ادامه داد: از این عطاری‌های متخلف ۹۲ هزار و ۶۴۴ قلم انواع داروهای مخدر قاچاق، دست ساز و تقلبی و تاریخ گذشته کشف و ضبط شده است.

وی گفت: عطاری‌های فعال در استان حق فروش دارو به مردم را ندارند و در صورت مشاهده یا گزارش از سوی مردم با آنان برخورد می‌شود.

غفارزاده افزود: دخالت عطاران در امر پزشکی و دارویی، صدمات جبران ناپذیری را بر پیکر سلامت جامعه وارد می‌کند که باید جلوی این کار گرفته شود.

وی ادامه داد: عطاری‌ها باید طبق درخواست مشتری و بر اساس نسخه متخصص طب سنتی، گیاه دارویی بفروشند.

وی گفت: عمده تخلف عطاری‌ها تجویز انواع دارو به خصوص داروهای مخدر و روان گردان، کمک جنسی، چاقی و لاغری آلوده به مواد مخدر و روان گردان است.

به گزارش ایرنا مصرف خودسرانه دارو، تجویز غیر استاندارد دارو، نبود مسوول فنی در برخی داروخانه‌ها و استفاده بیش از حد و خودسرانه آنتی بیوتیک ها از جمله مشکلات دارویی در آذربایجان غربی است.

همچنین در سال‌های اخیر از جمله مهمترین مشکلات حوزه بهداشتی درمانی آذربایجان غربی افزایش قارچ گونه عطاری‌های بدون مجوز به ویژه در ارومیه است و در برخی موارد، این عطاری‌ها اقدام به تجویز نسخه برای بیماری‌های مختلف می‌کنند که می‌تواند خطرناک باشد.

۸۱۳۷/‏‬ ۷۱۲۹/‏‬ ۳۰۲۰

سرخط اخبار استان‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha