۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۱۲:۲۸
کد خبر: 83312632
T T
۰ نفر

كارشناس تغذیه: روزه داری موجب كاهش بیماری می شود

۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۱۲:۲۸
کد خبر: 83312632
كارشناس تغذیه: روزه داری موجب كاهش بیماری می شود

همدان- ایرنا- رییس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشكی همدان گفت: مطالعات موید نقش موثر روزه داری در بهبود و كاهش بیماری های مختلف است.

آرزو كاوه ئی روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا بیان كرد: در طول روزه داری دستگاه گوارش برای حدود چندین ساعت خالی می ماند و در واقع این دستگاه و سایر دستگاههایی كه به نحوی در هضم و جذب مواد غذایی دخالت دارند استراحت می كنند و بعد از روزه داری به نحو بهتری اعمال خود را به انجام می رسانند.
وی اضافه كرد: روزه داری در بیشتر بیماریهایی كه عادات غلط غذایی، چاقی و افزایش وزن در بروز آنها دخالت دارند،- بسیار مفید است.
رییس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشكی همدان اضافه كرد: روزه گرفتن برای مبتلایان به چربی خون بالا بسیار مفید است چراكه میزان چربی های نامطلوب موجود در خون را تنظیم كرده و موجب افزایش میزان چربی های مفید خون می شود.
كاوه ئی ادامه داد: پیروی از یك برنامه غذایی صحیح در ایام ماه مبارك رمضان از اهمیت ویژه ای برخوردار است تا هم بتوان عادات غذایی غلط را اصلاح كرد و هم از بركات معنوی این ماه بهره برد.
وی درباره تغذیه صحیح به هنگام سحر و افطار گفت: در ماه مبارك رمضان نیز مانند همیشه پیروی از برنامه غذایی متنوع و متعادل شامل چهار گروه اصلی غذایی شامل نان و غلات، میوه ها و سبزی ها، گوشت و حبوبات و تخم مرغ، شیر و لبنیات ضروری است.
رییس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشكی همدان اظهار داشت: با رعایت تـنوع و تعادل در مصرف غذا نیازهای تغذیه ای شامل آب، املاح، ویتامین ها، پروتئین و انرژی مورد نیاز بدن، تامین می شود.
كاوه ئی توصیه كرد: افراد روزه دار همانند روزهای عادی سه وعده غذا بخورند كه این وعده ها شامل افطار، شام و سحر است.
وی تاكید كرد: در ماه مبارك رمضان صرف غذا در دفعات كمتر از جمله 2 بار در روز هم اشكالی ندارد هر چند این موضوع به شرایط جسمی و توانایی فرد بستگی دارد.
رییس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشكی همدان افزود: بهتر است غذای مصرفی در وعده سحری خصوصیات و ویژگی وعده ناهار را داشته باشد تا از ایجاد گرسنگی در طول روز پیشگیری شود.
كاوه ئی اضافه كرد: می توان در فاصله افطار تا سحر یك وعده غذایی مثل شام سبك را صرف كرد كــه البته این به وضعیت خود شخص و تمایل او به صرف غذا بستگی دارد.
وی بیان كرد: هنگام افطار مصرف غذاهای سبك و مختصر شامل گروه های غذایی شیر و لبنیات مانند شیر، ماست و پنیر، میوه ها و سبزیها و نان و غلات مانند برنج و نان توصیه می شود.
رییس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشكی همدان، خوردن نان و پنیر به همراه سبزی را یكی از عادات خوب غذایی در این ماه دانست.
كاوه ئی ادامه داد: نكته مهم در این باره شستشو كامل و ضد عفونی كردن سبزی مصرفی است كه در ماه رمضان باید بیش از گذشته به آن توجه كرد.
وی اضافه كرد: علاوه بر آن مصرف شیر گرم، فرنی یا شیر برنج در هنگام افطار مناسب است همچنین استفاده از مواد غذایی آبكی همچون سوپ، آش، حلیم بــدون روغن و مایعات به هنگام افطار و سحر موجب حفظ تعادل آب و املاح فرد روزه دار می شود.
رییس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشكی همدان ادامه داد: علاوه بر آن استفاده از سبزیها و میوه ها در هنگام افطار و همچنین در فاصله زمانی بین افطار تا سحر به دلیل اینكه منبع خوبی از فیبر هستند برای دستگاه گوارش بسیار مفید است و مانع بروز یبوست می شود.
كاوه ئی توصیه كرد: در وعده سحری مقدار مناسبی سبزی های مختلف مصرف شود چراكه سبزی ها با دارا بودن مواد مغذی مختلف و آب، علاوه بر تامین ویتامین ها و املاح مورد نیاز بدن، از تشنگی فرد در طول روز جلوگیری می كنند.
وی با بیان اینكه مصرف مواد غذایی شیرین در وعده سحری توصیه نمی شود افزود: مصرف مواد غذایی شیرین با تحریك انسولین موجب ورود قند خون به داخل سلول ها و در نتیجه كاهش قند خون می شود.
رییس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشكی همدان اضافه كرد: بنابراین مصرف مواد غذایی شیرین و حاوی قندهای ساده مثل شیرینی و شكلات در وعده سحری موجب می شود شخص زودتر گرسنه شود.
كاوه ئی بیان كرد: بهتر است انواع میوه را كه حاوی مواد مغذی بسیار مفید برای سلامت بدن است در وعده افطار یا در فاصله افطار تا سحر مصرف كرد.
وی ادامه داد: روزه داران از كربوهیدرات های پیچیده همچون غلات از جمله گندم، جو و حبوبات مثل عدس، لوبیا، نان های سبوس دار و غذاهای حاوی فیبر مثل سبزی ها، حبوبات، غلات، میوه های با پوست، میوه های خشك در وعد های غذایی به ویژه سحری بیشتر استفاده كنند.
رییس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشكی همدان افزود: این غذاها باعث می شوند احساس گرسنگی كمتری كنید چون به آهستگی هضم می شوند.
كاوه ئی توصیه كرد: برای تامین آب مورد نیاز پس از صرف افطار و تا قبل از خواب به تدریج انواع میوه، چای كمرنگ و سایر مایعات به ویژه آب برای جبران كم آبی بدن نوشیده شود.

** اجتناب از خوردن برخی غذاها در افطار و سحر
وی گفت: یكی از عادات غلط غذایی روزه داران این است كه به دلیل تشنگی زیاد در هنگام شروع افطار آب سرد و نوشابه استفاده می كنند.
رییس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشكی همدان توصیه كرد: روزه داران افطار خود را با كمی آب گرم و یا چای آغاز كنند؛ پس از آن می توانند از خرما یا كشمش استفاده كنند زیرا این دو سبب كنترل اشتها می شود و از زیاده روی در خوردن به هنگام افطار ممانعت می كند.
كاوه ئی ادامه داد: علاوه بر آن مصرف خرما در ماه مبارك رمضان برای تنظیم قند خون بسیار مفید است بنابراین توصیه می شود در وعده افطار سه تا پنج عدد خرما مصرف شود.
وی تاكید كرد: باید از مصرف بیش از حد خرما نیز مانند سایر شیرینی ها پرهیز شود و به جای مصرف انواع شیرینی ها مثل زولبیا و بامیه كه فقط حاوی انرژی و بدون مواد مغذی هستند، از مواد غذایی طبیعی شیرین همچون خرما، كشمش و انواع میوه استفاده شود.
رییس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشكی همدان افزود: زیاده روی در مصرف انواع شیرینی به هنگام افطار چاقی و اضافه وزن را به دنبال دارد.
كاوه ئی اضافه كرد: نوشیدن بیش از حد آب به هنگام صرف افطار سبب اختلال در هضم مواد غذایی می شود.
وی گفت: بعد از صرف سحری نیز بسیاری از روزه داران از بیم تشنگی در طول روز، به مقدار فراوان آب می نوشند كه كار درستی نیست.
رییس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشكی همدان بیان كرد: در وعده های سحری و افطار از پرخوری، مصرف غذاهای چرب و سرخ كردنی و غذاهای حاوی مقادیر زیاد قندهای ساده مثل قند و شكر پرهیز شود.
كاوه ئی اضافه كرد: از نوشیدن بیش از اندازه چای در وعده سحری اجتناب كنید چون چای باعث افزایش دفع ادرار و از دست رفتن نمك های معدنی كه بدن شما در طول روز به آن احتیاج دارد می شود.
وی توصیه كرد: روزه داران از مصرف تنقلات زیاد در فاصله افطار تا سحر پرهیز كنند چراكه این قبیل مواد دیر هضم هستند و سبب می شوند كه به هنگام سحر به دلیل پر بودن معده میل به غذا كاهش یابد.
رییس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشكی همدان افزود: همچنین مصرف مواد غذایی سنگین، دیر هضم، پر چرب و سرخ شده به هنگام افطار مناسب نیست.
7526/2087

سرخط اخبار استان‌ها