۲۵ اسفند ۱۳۹۵، ۱۲:۵۵
کد خبر: 82465641
T T
۰ نفر

رشد 2.1 درصدی نرخ باسوادی در قم طی برنامه پنجم توسعه

۲۵ اسفند ۱۳۹۵، ۱۲:۵۵
کد خبر: 82465641
رشد 2.1 درصدی نرخ باسوادی در قم طی برنامه پنجم توسعه

قم- ایرنا - معاون سواد آموزی اداره كل آموزش و پرورش قم با اشاره به رشد بسیار خوب آمار باسوادان در این استان طی برنامه پنجم توسعه كشور گفت: طبق نتایج اولیه اعلام شده از سرشماری نفوس و مسكن در سال 95 نرخ باسوادی در قم در این پنج سال، 2.1 درصد ارتقا پیدا كرده است.

به گزارش ایرنا، حجت الاسلام محمد رضا قاسمی نیا روز چهارشنبه در جلسه شورای پشتیبانی سوادآموزی قم در سالن جلسه های معاونت سیاسی امنیتی و اجتماعی استانداری قم با بیان این كه این آمار مربوط به گروه سنی 10 تا 49 سال به عنوان اولویت نخست سوادآموزی در برنامه پنجم است، اظهار داشت: كل جمعیت باسواد استان در سال 90 و پایان برنامه چهارم توسعه 86.6 درصد بوده كه این آمار در پایان برنامه پنجم به 88.7 درصد رسیده است.
وی یادآور شد: نرخ رشد باسوادی در استان در برنامه چهارم توسعه یعنی سال های 85 تا 90 كمتر از یك درصد بوده است.
قاسمی نیا، این موفقیت بزرگ را بیش از هر چیز ماحصل برنامه ریزی های دقیق و منسجم مدیران و مسئولان استان دانست و افزود: این آمار فقط مربوط به جمعیت بومی استان است و با توجه به این كه تعداد زیادی از اتباع خارجی نیز زیر پوشش كلاس های نهضت سواد آموزی قرار داشتند، انتظار می رود در نتایج و آمارهای بعدی كه اعلام می شود این نرخ تغییر پیدا كند.
وی با اشاره به گزارشی از عملكرد حوزه سواد آموزی این اداره كل در سال 95 افزود: سازمان نهضت سواد آموزی كشور در این سال، پنج هزار و 680 تن را در قم به عنوان سهمیه سواد آموزی در سه دوره سواد آموزی اول تا سوم ابتدایی، دوره انتقال سوم تا ششم و دوره تحكیم سواد از پایه ششم به بالا تعیین كرده بود كه خوشبختانه تا به امروز چهار هزار و 648 تن در این سه دوره ثبت نام شدند كه این موضوع بیانگر عملكرد 82 درصدی سواد آموزی استان در جذب بیسوادان است.
وی با بیان این كه در سال 95 نسبت به سال گذشته رشد خیلی خوبی را در دوره سواد آموزی داشتیم، افزود: امسال از جمعیت 10 تا 49 سال استان چهار هزار و 494 تن معادل 94 درصد جذب كلاس های نهضت سواد آموزی شدند، كه نسبت به سال گذشته از 72 درصد رشد برخوردار بوده است.
قاسمی نیا همچنین با اشاره به راه اندازی چهار مركز یادگیری در مناطق مختلف استان قم به منظور حرفه آموزی و ارایه مهارت های آموزشی در كنار یاد گیری سواد، گفت: در هر كدام از این مراكز كه در ماه های دی و بهمن سال 95 آغاز به كار كردند، بیش از 75 تن از سواد آموزان آموزش های مختلف را فرا می گیرند.
معاون سواد آموزی آموزش و پرورش قم همچنین با اشاره به اجرای طرح سواد آموزی اولیای بیسواد دانش آموزان طبق دستورالعمل وزارت آموزش و پرورش افزود: از 2 هزار و 494 ولی و سرپرست بیسواد دانش آموزان كه در آغاز سال شناسایی شدند، یك هزار و 744 تن جذب شده و جهت شركت در كلاس های نهضت سواد آموزی از آنها ثبت نام به عمل آمد.
وی خاطرنشان كرد: قم در سال جاری موفق شد رتبه نخست كشور در جذب اولیای بیسواد دانش آموزان را كسب كند.
وی ایجاد 40 حلقه كتاب و كتاب خوانی در راستای گسترش فرهنگ مطالعه همراه با خانواده را از دیگر اقدام های نهضت سواد آموزی قم در سال 95 ذكر كرد و گفت: در این حلقه ها كه هر كدام از 10 تن از سواد آموزان تشكیل شده است، افراد پس از دریافت بسته های كتاب با موضوع های گوناگون آنها را در خانه همراه با اعضای خانواده خود مطالعه كرده و چكیده و خلاصه آن را در بین اعضای حلقه ارایه می دهند.
قاسمی نیا، اجرای هفت طرح پژوهشی و تحقیقاتی را از دیگر اقدام های سال جاری معاونت سوادآموزی قم برشمرد و افزود: امسال 754 تن از اتباع بیگانه مقیم قم نیز با شركت در كلاس های سواد آموزی باسواد شدند.
وی با اشاره به باسواد شدن 105 تن از مدجویان زیر پوشش كمیته امداد امام خمینی(ره) قم و تجلیل از آنها در قالب یك جشن با شكوه، تصریح كرد: نهضت سواد آموزی استان از زندان ها نیز غافل نبوده و 190 تن از مددجویان در زندان های قم را جذب و باسواد كرده است.
قاسمی نیا با بیان این كه نهضت سواد آموزی استان در سال جاری 500 تن از افراد دارای مدارك تحصیلی كاردانی به بالا را به عنوان آموزگار به خدمت گرفته است، افزود: استفاده از این تعداد كه بیش از 80 درصد آنها دارای مدرك كارشناسی و كارشناسی ارشد هستند، نوعی اشتغال زایی در بحث سواد آموزی محسوب می شود.
وی خاطرنشان كرد: نهضت سواد آموزی به هر فرد بیسوادی كه با سواد شود، مبلغ یك میلیون و 390 هزار ریال و به هر آموزش دهنده ای كه در دوره های مختلف سواد آموزی، انتقال و تحكیم اقدام به آموزش كند به ترتیب مبلغ هفت میلیون ریال، هشت میلیون و 300 هزار ریال و یك میلیون و 200 هزار ریال به عنوان پاداش ارایه می دهد كه البته این مبلغ برای آموزش اتباع بیگانه پنج میلیون ریال است.
7403/ 1175 خبرنگار: محسن آقاگلی ** انتشار دهنده: رضا علیمحمدی

سرخط اخبار استان‌ها