دكتر محمد كاظم زاده روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: امروزه بيماريهاي كبدي در جامعه زياد شده چرا كه عوامل تاثير گذار بر سلامت كبد به شدت افزايش يافته است.
وي كبد چرب را يكي از مشكلات كبدي عنوان كرد و افزود: ابتلا به كبد چرب موجب عملكرد ضعيف كبد، كاهش توانايي بدن در هضم مناسب غذا، كاهش جذب مواد مغذي، كاهش شكستن چربيها و كم شدن دفع مواد سمي از بدن شده و مي تواند مقدمه ساز ابتلا به بيماري هاي ديگر باشد.
وي عنوان كرد: ابتلا به كبد چرب را نميتوان به تنهايي به عنوان يك بيماري تعريف كرد، بلكه اين مشكل مي تواند آغازكننده بيماريها قلمداد شود.
وي توضيح داد: بيماري كبد چرب زماني اتفاق مي افتد كه چربي اضافي در سلولهاي كبد انباشته شده و عملكرد كبد تا اندازهاي دچار نقص مي شود كه در اين حالت بدن ديگر نميتواند چربيها را شكسته و از بدن خارج كند، در كساني كه مصرف چربي بالايي دارند كبد نميتواند فرايند متابوليسم را بر روي اين مقدار زياد چربي انجام دهد و در نهايت چربي مازاد به صورت تريگليسيريدها انباشته شده و باعث ايجاد كبد چرب مي شود.
وي بيان كرد: در مرحله نخست اين بيماري هيچ علامتي ندارد و در صورت پيشرفت آن پس از سپري شدن چند سال يا حتي چند دهه، مشكلات مبهمي از جمله كاهش وزن، كماشتهايي، خستگي مزمن، ضعف و حالت تهوع، گيجي، مشكل در تمركز كردن، درد مركز يا قسمت راست بالاي شكم، بزرگ شدن كبد، تيره شدن رنگ پوست يا لك صورت، جوش صورت، خارش پوست، سفيد شدن زبان، تعريق بيش از اندازه، بوي نامطبوع و زننده بدن و دهان، حلقههاي تيره زير چشم، زرد شدن چشم و كهير و حساسيتهاي پوستي، قرمزي، تورم و خارش چشم حساسيت چشم، ظاهر شدن خالها و نقطههاي مايل به قهوهاي روي پوست مانند لك صورت (خالهاي كبدي ) مشاهده مي شود.
دكتر كاظم زاده مدرن شدن كشورهاي آسيايي و افزايش ميزان چاقي را از عوامل زمينه ساز ابتلا به اين بيماري عنوان كرد و افزود: چاقي احتمال ابتلا به ديابت را افزايش داده و بيماران مبتلا به ديابت بيش از ديگران مستعد ابتلا به كبد چرب هستند.
وي همچنين رژيم غذايي نامناسب، سوء تغذيه، بيماريهاي خاص ناشي از سبك زندگي فردي مانند ديابت، چاقي يا سطح كلسترول بالا و مصرف مشروبات الكلي را از عوامل زمينه ساز ابتلا به بيماري كبد چرب عنوان كرد.
دكتر كاظم زاده تغيير سبك زندگي، كنترل ميزان كلسترول و قند خون، مصرف دارو، افزايش فعاليت جسمي و ورزش كردن وكاهش چربي شكمي، تغذيه و برنامه غذايي مناسب و اجتناب از مصرف غذاهاي پرچرب شامل فرآوردههاي لبني پرچرب و گوشت قرمز، اجتناب از محصولات غذايي فرآوري شده و غلات، كاهش مصرف مواد قندي و نمك، گنجاندن ميوه و سبزيجات خام در وعدههاي غذايي براي جلوگيري از كاهش آب بدن از جمله موارد درمان اين بيماري برشمرد.
طبق آمار پزشكان استان همدان، 20 درصد مردم اين استان به بيماري كبد چرب مبتلا هستند.
7530/6993
همدان-ايرنا- مدير نظارت بر مواد غذايي، آرايشي و بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي همدان گفت: بيماري كبد چرب ارمغان نامبارك چاقي و اضافه وزن است كه در صورت درمان نشدن مي تواند زمينه ساز ابتلا به ساير بيماري ها باشد.