ناجي شهيب زاده چهارشنبه در گفت و گو با ايرنا گفت:وجود نيتريت و نيترات در مواد غذايي و آثار سوء آنها بر سلامتي شهروندان، موضوعي است كه همچنان بر جدال و مباحثه وجود دارد.
وي اظهار داشت:نيترات و نيتريت در مقدار گستردهاي از مواد غذايي وجود داشته و اين تركيبات به صورت طبيعي در گياهان و نباتات سبز يافت ميشود، ولي استفاده زياد از كودهاي شيميايي ميزان آن را در گياه بالا ميبرد.
مدير جهاد كشاورزي آبادان افزود:يكي از عوامل محيطي دخيل در ايجاد سرطانهاي دستگاه گوارش فوقاني، ميزان نيتريت و نيترات موجود سبزي و صيفي است.
شهيب زاده گفت:اين پروژه با حجم 20 نمونه آزمون خاك و 20 نمونه آزمون محصول (برگ و ميوه) در خرداد ماه سال جاري با اعتبار 7 ميليون ريال و مشاركت 20 بهرهبردار با هدف تعيين سطح نيترات محصولات زراعي و مقايسه آن با حد مجاز نيترات انجام شد.
وي تصريح كرد:اين پروژه از محل طرح افزايش سبزي و صيفي در روستاهاي صيداويه، رميله، ثوامر، كوت شنوف، ابوعقاب، ابوشانك، ملاكه، سيحان و سعدوني اجرا شد.
مدير جهاد كشاورزي آبادان افزود: ميزان نيترات و نيتريت در رژيم غذايي از يك منطقه تا منطقه ديگر متفاوت بوده و اين مهم به عواملي نظير تكرار كشت، وضعيت آب و هوايي، كيفيت خاك، فرآيندهاي توليد مواد غذايي، نوع و مقدار كود شيميايي مصرفي بستگي دارد.
7104/6125
آبادان - ايرنا - مدير جهاد كشاورزي شهرستان آبادان گفت:پروژه تحقياتي تعيين سطح نيترات در محصولات زراعي شهرستان با كمك كارشناسان اين اداره انجام شد.
سرخط اخبار استانها
-
اولویت در غنیسازی اوقات فراغت با مناطق محروم است
تبریز- ایرنا- معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان با اشاره به لزوم…
-
توافق نهایی برای از سرگیری احداث برجهای دوقلوی خرمآباد
خرم آباد- ایرنا- در دیدار استاندار لرستان با مسئولان سازمان اقتصادی…
-
امید نفت در فولادشهر سوخت
اصفهان - ایرنا- تیم فوتبال ذوب آهن در چارچوب هفته بیست و نهم رقابتهای…
-
تراکتور همچنان امیدوار به کسب سهمیه آسیایی /تراکتور ۳ ملوان یک
تبریز- ایرنا- بازی ۲ تیم تراکتور و ملوان از هفته بیست و نهم لیگ برتر…