۱۸ آذر ۱۳۹۷، ۱۰:۵۶
کد خبر: 83127704
T T
۰ نفر
نشست تخصصی ایمنی مواد غذایی میوه در مشهد آغاز شد

مشهد- ایرنا- نشست تخصصی 'ایمنی مواد غذایی میوه، سبزی و فراورده های آلی' با حضور اساتید سمشناس و متخصصان مبارزه با سموم كشاورزی روز یكشنبه طی مراسمی در مشهد آغاز شد.

رئیس موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی در این مراسم هدف نشست تخصصی 'ایمنی مواد غذایی میوه، سبزی و فراورده های آلی'را بررسی راهكارها و مسائل مربوط به ایمنی مواد غذایی اعلام و بیان كرد: همراهی و همكاری بخشهای مختلف صنعتی و دانشگاهی با بهره گیری از دیدگاههای صاحبنظران و برداشت گام موثر در جهت ایمنی مواد و سلامت غذایی از دیگر اهداف برگزاری نشست است.
دكتر قدیر رجب زاده افزود: باید به دغدغه روحی و روانی موجود در جامعه در خصوص سلامت و ایمنی مواد غذایی توجه داشت تا فعالیتهای تحقیقاتی و تولیداتی مثبت در این زمینه افزایش یابد.
وی گفت: افزایش آلاینده های زیست محیطی و آلودگی مواد غذایی به سموم مختلف از جمله دغدغه ها و نگرانیهای جامعه و تهدیدی برای سلامت محسوب می شود.
رئیس موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی افزود: میوه ها و سبزیجات یكی از مهمترین بخشهای سبد غذایی محسوب می شود و می بایست به صورت استاندارد 580 گرم از این مواد غذایی در سبد غذایی مصرفی هر فرد قرار گیرد. این در حالی است كه استفاده از غذای ناسالم زمینه ساز بسیار از بیماریها و مرگ و میرهاست كه هزینه های جبران ناپذیری را به جامعه تحمیل می كند.
وی ادامه داد: به همین دلیل مصرف كنندگان نسبت به سلامت و ایمنی مواد غذایی حساسیت و دغدغه دارند بنابراین یكی از مسائل مهم پژوهشی و تحقیقاتی در زمینه استاندارسازی و سلامت مواد غذایی است.
دكتر رجب زاده گفت: روند توسعه و حركت انسان به سمت رشد موجب آثار نامطلوبی بر وضعیت سلامت محیط زیست شده است. غذای سالم و ایمنی غذایی از مواردی می باشد كه در موسسه پژوهشی مورد توجه جدی متخصصان و پژوهشگران قرار گرفته است.
وی افزود: در مورد غذای سالم، عنوان اصلی 'غذای طیب' در موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی مورد پیگیری است. نتیجه این فعالیتها در زمینه غذای طیب، فعال شدن موسسه كیفیت رضوی در آستان قدس رضوی است كه در فعالیت آن شاخصهای غذای طیب در قالب چهار پروژه در محصولات برنج، خرما، عسل و گوشت مد نظر قرار دارد.
رئیس موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی گفت: در چارچوب این طرحهای پژوهشی تلاش می شود 'برند طیب' راه اندازی گردد تا یك بازار خاص و جدید برای محصولات غذایی ایجاد شود.
نشست تخصصی ایمنی مواد غذایی در میوه ها و سبزیجات و فرآورده های آن، با هدف 'آگاهی بخشی در زمینه منابع آلاینده و باقیمانده سموم در میوه ها و سبزیجات، بررسی وضعیت باقیمانده سموم آلی، باقیمانده فلزات سنگین و آلودگیهای میكروبی در میوه و سبزی و فرآورده های آن در سطح كشور' از سوی موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی برنامه ریزی برپا شده است.
'موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی' وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری سال 1360 با نام سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی خراسان فعال شد و در پی تبدیل مراكز استانی این سازمان به پاركهای علم و فناوری فعالیت خود را با نام پژوهشكده تحقیقات توسعه فناوری ادامه داد. این موسسه كه چتر فعالیت آن كشوری است، با 30 عضو هیات علمی و 34 دانشجوی مقطع دكترا در حوزه پژوهشهای مرتبط با حوزه علوم و صنایع غذایی در مشهد مستقر است.
میزان مصرف مناسب میوه برای هر فرد در روز دو واحد میوه متوسط است. بر اساس اعلام واحد بهبود و اصلاح تغذیه دانشكده علوم پزشكی مشهد 84 درصد خراسانیها به میزان لازم میوه مصرف نمی كنند و فقط 14 درصد ساكنان این استان بطور روزانه مصرف حجم مناسب میوه را در برنامه تغذیه خود رعایت می كنند.
880 هزار تن سبزیجات سالانه در خراسان رضوی تولید می شود. با محاسبه جمعیت شش میلیون و 400 هزار نفری این استان سرانه تولید سبزیجات به ازای هر نفر در خراسان رضوی 147 كیلوگرم است. همچنین حجم تولید سالانه انواع میوه در خراسان رضوی افزون بر یك میلیون تن و سرانه تولید در این بخش 160 كیلوگرم است.
7496/1858