عملیات توسعه دومین موزه غنی کشور آغاز شد

ارومیه- ایرنا- مدیرکل میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی آذربایجان غربی گفت: عملیات توسعه موزه باستان شناسی ارومیه به عنوان دومین موزه غنی کشور آغاز شد.

مرتضی صفری روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: با اجرای این طرح، توسعه فضای موزه باستان شناسی ارومیه به ۲ هزار متر مربع می رسد و همچنین فضای مورد نیاز و به‌روز برای نمایش اشیای موزه فراهم می شود.

وی اظهارکرد: طرح توسعه موزه باستان شناسی پس از مطالعه کارشناسی و با لحاظ اینکه طبقه ای که بر ساختمان قدیم موزه اضافه می شود هیچ باری برای آن وارد نکند، اجرا می شود و تمامی اصول ایمنی و استانداردهای لازم دردستور کار قرار گرفته است.

وی افزود: این موزه درسال ۱۳۴۶ احداث شده بود و از آن زمان هیچ طرح توسعه ای برای آن به طور جدی اجرا نشده بود و از طرف دیگر برای نمایش آثار موزه تنها ۱۰ درصد و حتی زیر ۱۰ درصد فضا وجود داشت.

مدیرکل میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی آذربایجان غربی ادامه داد: اشیای فراوانی در موزه وجود دارد که برای به نمایش در آمدن آنها و بازدید و آشنا شدن مردم با آنها طرح توسعه جدیدی با حمایت های استاندار آذربایجان‌غربی آغاز شد تا موزه را گسترش داده و فضا برای نمایش اشیای موجود فراهم شود.

صفری بیان کرد: ۳۰۰ ملیارد ریال اعتبار برای اجرای این طرح نیاز است که از این میزان ۲۲۰ میلیارد ریال برای استحکام بخشی و توسعه ساختمان موزه و بقیه برای اجرای دکوراسیون داخلی،تغییر و طراحی ویترین ها و همچنین ساماندهی محوطه اختصاص یافته است.

وی اظهار کرد: در فاز اول به دستور مقام عالی استان و مساعدت سازمان مدیریت برنامه ریزی حدود یک سوم از اعتبار مورد نیاز به پروژه تخصیص داده شده است.

مدیرکل میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی آذربایجان غربی افزود: همچنین تغییر و تحول و طراحی جدید سالن قدیم و جدید موزه در دستور کار قرار گرفته تا این بار اشیا با شیوه های نوین به نمایش در آید.

صفری اظهار کرد: همچنین برای اشیای موزه "کیو آر کد" تعریف شده است.

وی یادآورشد: طرح توسعه موزه باستان شناسی ارومیه یکی از بزرگترین پروژه های میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی آذربایجان غربی است که در آن علاوه بر توسعه موزه،استحکام بخشی ساختمان قدیم موزه نیز صورت خواهد گرفت.

عملیات توسعه دومین موزه غنی کشور آغاز شد

به گزارش ایرنا، موزه باستان شناسی ارومیه با ۵۷ سال قدمت یکی از غنی ترین موزه های کشور به شمار می رود و بازدیدکنندگان را با سبک زندگی پیشینیان در آغاز دوره نوسنگی و نخستین سکونت بشر در خاورمیانه پیوند می دهد.

دراین موزه ۲۵ هزار شی تاریخی و فرهنگی نگهداری می شود که شامل آثار سنگی، سفالی و فلزی متنوعی از آغاز دوره نوسنگی تا پایان دوره قاجاریه را در خود جای داده و مجموعه ای از ابزارآلات سنگی متعلق به هزاره هفتم پیش از میلاد را که از تپه باستانی " اهرنجان "در سلماس و '"تپه جلبر'"در نقده کشف شده را به نمایش عموم گذاشته است.
بخشی از سالن موزه به نمایش آثار دوره اسلامی از قرون اولیه اسلام تا دوره قاجار اختصاص یافته و انوع سفالینه های لعابدار و ظروف برنجی دوره سلجوقی، کاشی و سفالینه های زرین دوره ایلخانی، ظروف سفالین لعاب کاری شده قرن شش هجری قمری همراه با سکه های صدراسلام تا دوره قاجار در بخش های دیگر موزه به نمایش گذاشته شده است.
وجود آجرهای لعابدار سه هزار ساله و سکه های نقره و ظروف شیشه ای دوره ساسانی از دیگر ویژگی های منحصر بفرد موزه تاریخی ارومیه محسوب می شود.
وجود سه کتیبه سنگی بزرگ متعلق به دوره حکمرانی اورارتوها به نام ‌های " استل ( کتیبه) سنگی کله شین" 'کتیبه ماوانا" و "کتیبه محمودآباد '" جزو اشیای بی نظیر موزه بوده که به خط میخی اورارتوئی نگاشته شده است.
نسخ نفیس این موزه از دوران ایلخانی تا قاجارهمراه با آثار خوشنویسان مشهور جهان اسلام مانند احمد نیریزی و نائینی بخش دیگری از اشیای این گنجینه غنی کشور را تشکیل می دهد.
همچنین با توجه به تعداد بالای اشیا تاریخی این مکان فرهنگی، دومین موزه غنی کشور است.
ابزار آلات استخوانی و سنگی و کاشی های لعاب دار و آجرهای تپه قلایچی نیز از دیگر اشیای منحصر بفرد دوره های صدر اسلام تا قاجار در این موزه محسوب می شوند.
عملیات توسعه دومین موزه غنی کشور آغاز شدهمچنین تعداد کل موزه های آذربایجان غربی ۲۰ مورد است که از این تعداد ۲ موزه مربوط به بخش خصوصی است.

موزه مردم شناسی ارومیه و مهاباد، موزه باستان شناسی ارومیه، نقده، خوی، میاندوآب و حسنلو، موزه سنگ سه گنبد ارومیه، کاخ موزه باغچه جوق، مجموعه جهانی تخت سلیمان تکاب و مجموعه جهانی قره کلیسای چالدران و همچنین موزه‌های تپه حسنلو و تخت سلیمان تکاب نیز جزو موزه‌های مهم و تخصصی استان هستند که در آنها اشیای تاریخی کشف شده از این محوطه‌های باستانی و تاریخی به نمایش گذاشته شده است.

سایت موزه قره کلیسا، موزه ارومیه، موزه نقده، سایت موزه حسنلو، موزه مردم شناسی مهاباد، موزه میاندوآب، سایت موزه تخت سلیمان تکاب، موزه خوی، سه گنبد ارومیه و موزه مردم شناسی ارومیه از پربازدیدترین موزه های استان محسوب می‌شوند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha