به گزارش ایرنا، هنوز یادمان نرفته است که دانش آموزان روستایی رازوجرگلان هنگامی که کشور با ویروس کرونا درگیر و تدریس به فضای مجازی کشیده شد، کتاب به دست راهی تپهها می شدند تا شاید ارتفاعات به داد آنها برسد و از غافله آموزشی دور نمانند.
حتی در برخی روستاها برقراری تماس تلفنی نیز معضلی بود به گونه ای که فرد برای تماس با دوستان یا آشنایان باید در بلندی و یا تپه ای قرار می گرفت تا این تماس بدون هیچ مشکلی برقرار شود.
روستاییان برای دریافت کوچکترین خدمات اداری نیز مجبور بودند، کیلومترها بپیمایند تا در مرکز شهرستان و یا استان کارشان انجام شود اما اکنون همان روستاهای مرزی کم برخوردار از طریق اینترنت و با صرف هزینه بسیار کمتر، کارهای اداری خود را با استفاده از خدمات دولت الکترونیک انجام می دهند.
روستاییان خراسان شمالی کافی است یک گوشی هوشمند داشته باشند و با خرید بسته ای از اپراتورهای تلفن همراه از همه مزایای عصر ارتباطات بهره مند شوند.
براساس اعلام مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات خراسان شمالی روستاهای بالای ۲۰ خانوار شهرستان راز و جرگلان از پوشش ۱۰۰ درصدی تلفن همراه و اینترنت پرسرعت بهره مند هستند و اکنون این خطه دومین شهرستان استان با پوشش سبز اینترنت پرسرعت است.
احداث و ارتقای ۳۷ سایت
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان خراسان شمالی در این باره می گوید: با احداث ۲۳ سایت جدید، ارتقای فناوری ۱۴ سایت تلفن همراه و اجرای ۱۴۴ کیلومتر فیبر روستایی در نقاط مختلف راز و جرگلان تحول بزرگ ارتباطاتی در این شهرستان رخ داد.
سیدعلی مرتضوی می افزاید: اکنون ۱۰۰ درصد روستاهای بالای ۲۰ خانوار شهرستان راز و جرگلان از اینترنت پرسرعت بهره مند هستند.
وی ادامه می دهد: اتصال روستاهای رازوجرگلان به اینترنت پرسرعت از محل اعتبارات دولتی (USO) انجام شده است.
مرتضوی خاطرنشان می کند: برای حمایت از روستاییان و تقویت نظام اقتصادی روستاها توجه به توسعه زیرساخت های ارتباطی و فناوری اطلاعات، امری قابل توجه است.
پوشش اینترنت روستایی در مرز ۹۷ درصد
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات خراسانشمالی می گوید: میزان پوشش اینترنت پرسرعت سیار در روستاهای بالای ۲۰ خانوار استان اکنون به مرز ۹۷ درصد رسیده است و حدود ۲ درصد از میانگین کشوری بیشتر است.
وی می افزاید: سه درصد باقیمانده روستاها نیز جزو مناطق صعب العبوری هستند که بهره مندی آنها از اینترنت پرسرعت نیازمند اعتبارات است.
مرتضوی یادآور می شود: تمامی شهرهای استان نیز زیر پوشش نسل های سوم و چهارم تلفن همراه هستند.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات خراسانشمالی یادآور شد: توسعه زیرساخت های ارتباطی پایدار، پرسرعت و امن در مناطق روستایی همواره در دستور کار بوده است.
به گزارش ایرنا، خراسان شمالی با داران بودن یکمیلیون و ۲۱۴ هزار مشترک اینترنت پهن باند ثابت و سیار رتبه ۹ کشور را دارد.
خراسان شمالی یک میلیون نفر جمعیت دارد که ۴۴ درصد آن در روستاها سکونت دارند.
نظر شما