به گزارش ایرنا، محمد صالح احمدی روز چهارشنبه در ابتدای کارگاه آموزشی که با عنوان طرح جهش تولید در دیم زارها برای معرفی دستاوردهای جدید تحقیقاتی در غلات و محصولات تناوبی دیم در ایستگاه تخقیقاتی قاملو با شرکت کشاورزان و کارشناسان مراکز جهاد کشاورزی شهرستانهای تابعه استان برگزار شد، اظهار کرد: امسال چهارمین سال اجرای طرح جهش تولید در دیمزارهای استان است.
وی افزود: سال ۱۴۰۱ میزان اراضی زیرپوشش طرح جهش تولید در استان ۵۹۱ هزار هکتار، سال ۱۴۰۲ هم بیش از ۶۰۰ هزار هکتار بود و امسال هم این میزان به ۷۶۰ هزار هکتار رسیده است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی کردستان ادامه داد: بیش از ۲۰۰ نفر از کارشناسان عضو نظام مهندسی کشاورزی استان در طرح جهش تولید در دیمزارها همکاری دارند.
احمدی از هشت رقم جدید گندم نان در کشور نام برد و گفت: این دستاوردها نتایج زحمات چندین ساله محققانی است که شبانه روز فعالیت داشته اند تا محصول جدید، معرفی و سپس کشت شود.
وی در خصوص اهمیت بازدید میدانی کشاورزان از مزارع تحقیقاتی بیان کرد: با بازدید میدانی کشاورز ارقام جدید وارد فاز کشت در مزارع می شود؛ بنابراین انتظار میرود کارشناسان بخش خصوص و دولتی اطلاع رسانی آخرین دستاوردها را در دستور کار قرار دهند.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی کردستان یادآور شد: از آنجا که ۱۳ درصد از اراضی کشاورزی کردستان آبی و مابقی دیم است می طلبد کشت دیم بهتر مورد توجه قرار گیرد.
احمدی به کشت مستقیم و حفظ بقایای گیاهی و تناوب کشت اشاره کرد و گفت: تناوب در کشت محصولات زراعی افزایش بهرهوری و پایداری در تولید را به دنبال دارد.
مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان هم در این برنامه اظهار کرد: با همکاری ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره)، محققان و اعضای هیات علمی و کارشناسان بخش خصوصی و دولتی، امسال چهارمین سال اجرای طرح جهش تولید در دیم زارهای استان است.
فریدون حامدی اضافه کرد: با حمایت های مالی و معنوی ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) در طرح جهش تولید در دیمزارها و تلاش مدیریت ترویج، برنامه های متنوعی اجرا شده است.
وی با بیان اینکه مدیریتهای جهاد کشاورزی استان فعالیت های ترویجی مفیدی انجام داده اند، افزود: شهرستانهای قروه و کامیاران کلاسهای بسیار متنوع تری را در قالب مدرسه در مرزعه و دورههای آموزشی مفیدی برگزار کرده اند.
حامدی در خصوص نتایج تحقیقاتی طرح جهش تولید، بیان کرد: در هفته انتقال یافته ها قرار داریم و بتدریج آخرین نتایج تحقیقات در خصوص گندم و جو ارائه خواهیم کرد.
مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت: استان پتانسیل جهش تولید در بسیاری از محصولات کشاورزی و دامی را دارد و میتواند در تولید محصولات مختلف، به تولید پایدار دست پیدا کند.
نظر شما