به گزارش ایرنا،" هادی صبور" روز چهارشنبه با حضور در دفتر خبرگزاری ایرنا مرکز ایلام، با بیان اینکه خدمات تامین درمان در ۲ بخش مستقیم و غیرمستقیم ارائه میشود، اظهار کرد: خدمات غیر مستقیم تابع قوانین شورای عالی بیمه بوده و هر تعرفهای که مصوب این شورا باشد تمام بیمههای پایه از جمله تامین اجتماعی موظف به اجرای آن هستند.
وی با اشاره به اینکه در سه سال اخیر در راستای ارائه خدمات بهتر و بیشتر به بیمه شدگان، بحث درمان مستقیم از طریق مراکز ملکی این سازمان مورد توجه قرار گرفته است، افزود: در مراکز ملکی سازمان تأمین اجتماعی خدمات درمانی به بیمهشدگان این سازمان به صورت رایگان ارائه شده و این در حالی است که در درمان غیرمستقیم نیاز به اسناد پزشکی و ارائه خدمات بر اساس تعرفههای شورای عالی بیمه است.
مدیرکل درمان تامین اجتماعی استان ایلام با اشاره به اینکه بر این اساس در سه سال اخیر سازمان تامین اجتماعی به سمت توسعه مراکز درمانی ملکی در نقاط مختلف کشور حرکت کرده است، یادآور شد: هزینه درمان غیرمستقیم بیمهشدگان استان در سال ۱۴۰۲ حدود سه هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال بوده که ۲ هزار میلیارد ریال از این میزان مربوط به مراکز درمانی دانشگاهی و یک هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال مربوط به مراکز درمانی خصوصی بوده است.
وی با اشاره به اینکه هزینه درمان بیمهشدگان این استان در درمان مستقیم( مراکز ملکی) حدود ۶ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال بوده است، گفت: در حال حاضر چهار مرکز ملکی در این استان شامل سه مرکز در ایلام( دی کلینیک، بیمارستان و درمانگاه) و یک درمانگاه تخصصی در دهلران به بیمه شدگان تأمین اجتماعی ارائه خدمات میدهند و به زودی به مرکز پنجم نیز در شهر مهران راهاندازی میشود.
صبور با بیان اینکه در طول سال ۱۴۰۲ بیش از یک میلیون و ۶۰۵ هزار مورد خدمت به بیماران بیمه شده تامین اجتماعی در این استان ارائه شده است، یادآور شد: این خدمات شامل ویزیت پزشک عمومی در کل مراکز درمانی ۶۴۷ هزار مورد، پزشک متخصص ۷۸ هزار مورد،دندانپزشکی ۴۶ هزار و ۶۰۰ مورد،داروخانه ۶۱۴ هزار مورد، آزمایشگاه ۵۳ هزار و ۶۰۰ مورد، رادیولوژی ۳۰ هزار مورد، سونوگرافی هفت هزار و ۹۰۰ مورد، مامایی ۱۴ هزار و ۴۰۰ مورد، تزریقات حدود هشت هزار مورد، اکورادیوگرافی قلب چهار هزار و ۲۰۰ مورد، جراحی سه هزار و ۸۰۰ مورد و عمل سرپایی یک هزار و ۷۰۰ مورد، بستری چهار هزار و ۹۰۰ مورد و زایمان ۲۷۱ مورد در بیمارستانها و مراکز درمانی استان بوده است.
مدیرکل درمان تامین اجتماعی استان ایلام با بیان اینکه در حوزه درمان غیرمستقیم با ۶۰۰ پزشک، متخصص و مرکز درمانی در نقاط مختلف استان قرارداد همکاری دارند، افزود: در بیمارستان شهدای زاگرس شهر ایلام نیز بیش از ۴۰ پزشک، متخصص و فوق تخصص قرارداد همکاری دارند و همچنین ۵۰ پرستار و ۳۰ کادر درمان فعالیت نیز به مراجعه کنندگان و بیمه شدگان تامین اجتماعی خدمات درمانی ارائه می کنند.
وی با اشاره به اینکه در بیمارستان شهدای زاگرس، به تازگی ۲ دستگاه رادیوگرافی پرتابل و اکوکاردیوگرافی نصب و راه اندازی شده است، گفت: برای بهرهبرداری از این ۲ دستگاه، حدود ۴۵ میلیارد ریال به منظور ارائه خدمات بهتر و رفاه حال بیمه شدگان هزینه شده است.
صبور تصریح کرد: رادیوگرافی پرتابل در بیمارستانها برای بیمارانی که در بخشهای ویژه بستری هستند بسیار مهم است و از این دستگاه در مواقع اورژانسی برای بیمارانی که نمیتوانند از دستگاه اکسیژن جدا شوند، (برای بیماران اینتوبه و بیمارانی که اکسیژن خونشان پایین است) و در مواردی که امکان انتقال بیمار به اتاق رادیولوژی مقدور نباشد، به کار گرفته میشود.
مدیر درمان تامین اجتماعی استان ایلام در ادامه با اشاره به نصب دستگاه اکوکاردیوگرافی در این بیمارستان، یادآور شد: این دستگاه نیز با اعتباری بالغ بر ۲۰ میلیارد ریال به صورت ثابت در بخش این بیمارستان برای بیماران قلبی (سرپایی) استفاده میشود.
وی تصریح کرد: نصب دستگاه OPG با اعتباری بالغ بر ۱۴ میلیارد ریال، نصب و راه اندازی دستگاه C-ARM (سی. آرم) و سرب کوبی کامل اتاق عمل این بیمارستان با اعتبار ۵۲ میلیارد ریال، اورتوپدی و مغز و اعصاب با اعتباری بالغ بر ۵۰میلیارد ریال از دیگر اقدامات انجام شده برای توسعه خدماترسانی بیمارستان شهدای زاگرس به بیماران بوده است.
به گفته صبور، وضعیت مدیریتی بیمارستان شهدای زاگرس در سال ۱۴۰۱ از هیئت مدیرهای به ملکی تبدیل شده است که ملکی شدن مدیریت این بیمارستان، موجب ایجاد انگیزه در بین کادر درمان شده و هم اکنون ضریب اشغال تخت در این بیمارستان از ۳۰ درصد به ۷۵ درصد افزایش یافته است.
نظر شما