علیرضا مهاجر روز شنبه در گفت گو با خبرنگار ایرنا در بابل اظهار کرد: با توجه به این که برنج از جمله محصولات کشاورزی است که به جز در موارد خاص مانند خریدار نداشتن این محصول خرید تضمینی از سوی دولت انجام می شود، بنابرین امسال ضرورتی برای قیمت گذاری آن وجود ندارد.
وی ادامه داد: در خرید تضمینی قیمت گذاری حداقلی خواهد بود و قیمت گذاری برای برنج، ارزش این محصول را در بازار پایین می آورد و این امر به ضرر کشاورز است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: برای یک محصول کشاورزی زمانی قیمت گذاری خواهد شد که خرید تضمینی در دستور کار باشد اما محصول برنج تضمینی از کشاورز خریداری نمی شود.
وی ادامه داد: سیاست ما حمایت از تولید کنندگان داخلی است و برای تحقق این مهم باید تخصیص ارز ترجیهی برای واردات برنج حذف شود.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه بیش از ۹۸ درصد محصول تولیدی در بخش کشاورزی بهتر از نمونه خارجی آن است، ادامه داد: اما واردات این محصولات با ارز ترجیهی که نصف قیمت داخلی تمام است به ضرر تولیدکننده تمام می شود.
وی گفت: در ابتدای دولت سیزدهم خرید گندم در کشور ۴.۵ میلیون تن بود که این امر در سال گذشته به ۱۰.۵ میلیون تن رسید و در سال جاری کشور در تولید گندم خودکفا شد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به این که در ابتدای دولت سیزدهم تولید برنج در کشور یک میلیون و ۸۰۰ هزار تن بود، اضافه کرد: در سال گذشته تولید این محصول به ۲.۵ میلیون تن رسیده که این میزان در سال جاری هم افزایش خواهد یافت.
برداشت مکانیزه برنج از رقم طارم در فصل زراعی جاری با حضور استاندار مازندران و معاون وزیر جهاد کشاورزی در بابل آغاز شد.
آیین شکرگزاری برداشت برنج جدید مازندران با ورود کمباین ویژه شالیزاری به زمین سه هکتاری یکی از کشاورزان روستای شریعت کلای بابل برگزار شد.
برنجکاری یکی از مهم ترین فعالیت کشاورزی در مازندران و منبع مهم درآمد کشاورزان استان است. مازندران با تولید بیش از یک میلیون برنج سفید، ۴۲ درصد برنج مورد نیاز کشور را تامین می کند.
نظر شما