به گزارش بامداد پنجشنبه ایرنا به نقل از راشا تودی، اوربان در پیامی در حساب کاربری خود در رسانه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) با انتشار یک ویدئو از دیدار خود با اردوغان در واشنگتن، نوشت: ما با تلاش مشترک میتوانیم گام بعدی به سوی برقراری صلح در اوکراین را برداریم.
نخستوزیر مجارستان در ادامه این پیام خود با اشاره به انعقاد قرارداد غلات میان مسکو و کییف که در سال ۲۰۲۲ در آنکارا محقق شد، تاکید کرد: مواضع روسیه و اوکراین، دور از یکدیگر باقی مانده، اما اردوغان تنها شخصیت سیاسی است که در امر میانجیگری میان این دو کشور دارای تجارب موفقیتآمیزی بوده است.
به نوشته راشا تودی، نخستوزیر مجارستان از زمانی که کشورش ریاست دورهای شورای اروپا را از ابتدای ماه جولای به عهده گرفت، در یک مأموریت صلح است.
اوربان پیش تر اعلام کرده بود که هدف او یافتن راه حلی برای پایان دادن به بحران اوکراین از طریق گفت وگو با پنج بازیگر اصلی درگیری شامل اوکراین، روسیه، چین، اتحادیه اروپا و ایالات متحده است.
در طول چند هفته گذشته، اوربان با اولاف شولتس صدراعظم آلمان دیدار و برای گفت وگو با ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین به کییف سفر کرد.
وی همچنین برای گفت وگو با ولادیمیر پوتین رئیسجمهور روسیه از مسکو بازدید و با شی جین پینگ رئیسجمهور چین در پکن دیدار کرد.
این در حالی است که مقامهای ارشد اتحادیه اروپا سفرهای دیپلماتیک اوربان را رد کرده و اصرار دارند که هیچ مذاکرهای بدون دخالت مستقیم اوکراین و به ویژه با روسیه انجام نخواهد شد و به نوشته نشریه پولیتیکو حتی برخی از مقامهای اتحادیه اروپا در حال بررسی لغو ریاست مجارستان به دلیل اقدامهای اوربان هستند.
از سوی دیگر اوربان این انتقادها را رد و خاطرنشان کرده است که برای یافتن راه حلی مسالمتآمیز نیازی به محول شدن مأموریت خاصی از طرف اتحادیه اروپا ندارد.
در عین حال، رهبر مجارستان اذعان کرده است که کشورش از نفوذ سیاسی کافی برای تأثیر قابل توجه بر جنگ در اوکراین برخوردار نیست و این درگیری در نهایت باید توسط قدرتهای بزرگتر حل و فصل شود.
به گزارش ایرنا، ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه روز ۲۱ فوریه سال ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
سه روز پس از آن یعنی پنجشنبه پنجم اسفند سال ۱۴۰۰، پوتین عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کییف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد و این جنگ همچنان ادامه دارد.
نظر شما