۲۶ خرداد ۱۴۰۳، ۱۰:۳۰
کد خبرنگار: 907
کد خبر: 85509423
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

چتر حمایتی دولت بر سر کشاورزان خراسان‌شمالی ۳۰ درصد گسترده‌تر شد

بجنورد- ایرنا- رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: استقبال کشاورزان این استان در سال زراعی جاری نسبت به سال گذشته از بیمه محصولات کشاورزی ۳۰ درصد افزایش یافت.

محمد محمدزاده روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: کشاورزان در سال زراعی جاری ۷۲ هزار و ۶۱۸ هکتار در قالب ۱۱ هزار و ۲۰ پرونده زمین های کشاورزی خود را بیمه کرده اند.

به گفته وی؛ کشاورزان استان در سال زراعی گذشته ۵۶ هزار هکتار از زمین های کشاورزی خود را در قالب هفت هزار و ۵۱۴ پرونده بیمه کردند.

رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی تصریح کرد: کل زمین های زیر کشت این استان ۲۵۰ هکتار است که به نوعی امسال یک سوم آن زیر پوشش بیمه محصولات کشاورزی رفته است.

وی میزان کل غرامت به کشاورزان را یکهزار و ۲۱۰ میلیارد ریال در سال زراعی گذشته عنوان کرد و افزود: تاکنون یکهزار و ۱۱۰ میلیارد ریال غرامت بابت خسارت پرداخت شده است.

محمدزاده گفت: پرداخت دیر هنگام غرامت از دغدغه های کشاورزان محسوب می شود که این امر باعث استقبال کم رنگ کشاورزان به بیمه محصولات شده است.

وی خاطرنشان کرد: در پرداخت غرامت ها بعضا دولت سهم غرامتی را که باید پرداخت کند را دیرتر عملی می کند که این امر باعث نارضایتی در حوزه بیمه محصولات کشاورزی خواهد شد.

رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: در بخش گندم به ازای هر یک هکتار سهم بیمه دولت هشت میلیون و ۲۲۰ هزار ریال و سهم خود کشاورزی هفت میلیون ریال است که در مجموع ۱۵ میلیون و ۲۲۰ هزار ریال می شود.

محمدزاده تصریح کرد: اگر حوادث غیرمترقبه به یک هکتار گندم آبی ۱۰۰ درصد خسارت وارد کند بیش از ۱۵۳ میلیون ریال غرامت دریافت خواهند کرد.

بیمه سپاری تنها راه برون رفت کشاورزان از خسارت

وی بیمه سپاری محصولات کشاورزی را تنها راهکار برای جبران خسارت‌ها دانست و از کشاورزان خواست تا در زمان مقرر محصولات کشاورزی خود در بخش های زراعی، باغی و دامی را زیرپوشش صندوق بیمه این محصولات قرار دهند تا در صورت زیان، حداقل بخشی از این خسارت ها جبران شود.

رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: در مجموع در سطح کشور نیز تعهدات در بخش باغی پایین ولی در بحث محصولات اساسی از جمله گندم و کلزا که میزان تعهد تا حدودی با قیمت محصول متناسب شده است و کشاورزان نسبت به بیمه این محصولات بیشتر اقدام کرده اند.

وی با بیان اینکه میزان تعهد بیمه محصولات کشاورزی نیاز به بازنگری دارد خاطرنشان کرد: باید سالانه با توجه به افزایش درآمدی محصولات میزان تعهد نیز بالا برود که این‌طور نبوده است.

محمدزاده گفت: اکنون سیاست دولت در راستای حمایت از محصولات مهم و استراتژیک همچون گندم و دانه های روغنی است که تلاش می شود تا پوشش بیمه ای در این محصولات نیز مناسب تر شود.

خراسان شمالی ۳۴۴ هزار هکتار عرصه کشاورزی دارد که از این سطح ۳۰۰ هزار هکتار را اراضی زراعی و مابقی را باغ تشکیل می دهد که حدود ۸۰ هزار بهره بردار بخش کشاورزی محسوب می شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha