کشاورزان برای برداشت محصول در زمین‌های شیب‌دار از دروگر استفاده کنند

ایلام - ایرنا - معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی ایلام با اشاره به برداشت بیش از ۲۹۰ هزار تن گندم در این استان، گفت: کشاورزان برای برداشت محصول در اراضی شیبدار به جای کمباین از دروگر استفاده کنند.

"حشمت‌اله زرین جوب" روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: باتوجه به اینکه کمباین‌ها امکان برداشت گندم را در اراضی شیبدار ندارد باید کشاورزان دروگرهای کوچک را برای برداشت محصول خود به‌کار گیرند.

وی تاکید کرد: در سال‌های گذشته استفاده از کمباین برای اراضی شیبدار باعث بروز حوادث ناگوار جانی و مالی برای کمباین داران شده است و کشاورزان برای پیشگیری از تکرار این حوادث دروگر را جایگزین کنند.

زرین‌جوب در مورد میزان برداشت گندم در استان هم توضیح داد: تاکنون با احتساب گندم خودمصرفی، بذری، معمولی و دوروم بیش از ۲۹۰ هزار تن گندم از سوی کشاورزان استان برداشت شده است.

وی بیان کرد: از این مقدار ۲۳۶ هزار تن گندم معمولی و دوروم و ۲۲ هزار تن گندم بذری از کشاورزان به نرخ مصوب دولتی خریداری شده است.

زرین‌جوب با اشاره به اینکه برداشت و خرید گندم در مناطق "میمه و زرین‌آباد دهلران" و "صالح آباد مهران" هنوز ادامه دارد، یادآور شد: برداشت و خرید گندم در مناطق گرمسیری مهران و دهلران تا پایان هفته جاری به اتمام می رسد.

به گفته معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان ایلام، عملیات برداشت و خرید گندم از مناطق معتدل و سردسیر استان هنوز آغاز نشده است.

وی با بیان اینکه اداوات برداشت گندم به اندازه کافی در استان وجود دارد، خاطرنشان کرد: هرچند به طور معمول زمان برداشت محصول در هر منطقه‌ای یک ماه طول می‌کشد اما در این استان برداشت گندم در مدت زمان بین ۱۵ تا ۲۰ روز انجام می‌شود.

زرین‌جوب گفت: پیش بینی می‌شود در سال زراعی جاری ۴۰۰ هزار تن گندم معمولی، دوروم، خودمصرفی و بذری از سوی کشاورزان برداشت و ۳۴۰ هزار تن معمولی، دروم و بذری از گندمکاران خریداری شود.

به گزارش ایرنا، طی ۲ سال زراعی اخیر هفت نفر کمباین‌دار در این استان به علت واژگونی کمباین در اراضی شیب‌دار جان خود را از دست داده‌اند، بر این اساس کارشناسان توصیه کرده‌اند که امسال برای جلوگیری از بروز این حوادث، کشاورزان محصول خود را با دروگر برداشت کنند.

در سال زراعی جاری ۶۵ هزار هکتار از اراضی آبی و ۹۲ هزار هکتار از اراضی دیم استان به زیر کشت گندم معمولی و دوروم رفته است.

استان ایلام دارای ۳۴۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی دیم و آبی است.

تقویم سال زراعی و سال آبی از اول مهر هر سال تا پایان شهریور سال بعد محاسبه می شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha