جواد جمور روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه ۲۰ هزار کارگاه دارای کد بیمهای در استان همدان فعال است، اظهار کرد: بازرسی از کارگاههای مشمول قانون تامین اجتماعی در راستای صیانت از حقوق بیمه شدگان و اجرای ماده ۴۷ قانون تامین اجتماعی صورت میگیرد.
وی ادامه داد: سازمان تامین اجتماعی یک موسسه عمومی غیر دولتی است که استقلال مالی و اداری دارد و و متکی به منابع دولتی نیست و پوشش بیمه کارگران را برعهده دارد.
این مسوول با اشاره به حمایت های پیش بینی شده قانون از بیمه شدگان،یادآور شد: اجرای قانون جوانی جمعیت بعد از تصویب در اولویت برنامه های این سازمان است و برهمین اساس غرامت مرخصی زایمان که به زنان بیمه شده پرداخت می شود از ۶ ماه به ۹ ماه افزایش یافته است.
اجرای لیست هوشمند بیمه
جمور اظهار کرد: طرح فهرست هوشمند حق بیمه با هدف متمرکزسازی همه مراحل ارسال و پرداخت این فهرست در کارگاهها، تسهیل در فرایند پرداخت حق بیمه و جلوگیری از ایجاد و انباشت بدهیهای بیمهای کارفرمایان از اول خرداد در همدان اجرا شده است.
وی ادامه داد: در این طرح تلاش شده است تا بخش عمده کنترلهایی که تاکنون بعد از تکمیل و ارسال فهرست حقبیمه، در شعب و در غیاب کارفرما بر روی فهرستهای دریافتی اعمال و در مواردی سبب ایجاد بدهی یا اعمال جریمه برای کارفرمایان میشد، به صورت برخط و در زمان ثبت فهرست بر روی آن اعمال و بازخورد لازم برای اصلاح اشکالات و نواقص احتمالی به کارفرما داده شود.
مدیرکل تامین اجتماعی همدان اظهار کرد: با اجرای طرح فهرست هوشمند همه پردازشهای فهرست حق بیمه کارفرمایان به صورت متمرکز و هوشمند و همزمان با تکمیل فهرست انجام میشود و کارفرما فرصت خواهد داشت نواقص احتمالی را پیش از ارسال آن رفع کند.
جمور، مهم ترین مزایای فهرست هوشمند را شامل پرداخت برخط و آسان حقبیمه، جلوگیری از تضییع حقوق بیمهشدگان با ایجاد خطای کاربری، انجام برخط پردازشهای فهرست و مطلع شدن برخط کارفرمایان از نتیجه پردازشها، کاهش ازدحام در شعب و پیشگیری از معطل شدن مراجعان، ایجاد نشدن بستانکاریهای کاذب، جلوگیری از انباشت بدهیها و جرایم پرداخت لیست، کنترل عناوین شغلی و ریز دستمزدها، کنترل میزان رشد دستمزدها و مزایای مشمول کسر حق بیمه و جلوگیری از بروز خطا و اعتراض کارفرمایان دانست.
پرداخت ۶۷ هزار و ۶۰۰ میلیارد ریال تعهدات کوتاه مدت به بیمهشدگان
وی ادامه داد: سال گذشته ۶۷ هزار و ۶۰۰ میلیارد ریال در قالب تعهد کوتاه مدت به بیمهشدگان استان پرداخت شد که شامل غرامت دستمزد ایام بیماری، ایام بارداری، کمک هزینه ازدواج و کمک هزینه عینک است.
مدیرکل تامین اجتماعی استان همدان گفت: جمع تعهدات کوتاه مدت و بلند مدت پرداختی سازمان در یکسال ۱۴۰۰، ۳۰ هزار میلیارد ریال بوده و در پایان سال گذشته به عدد ۶۷ هزار و ۶۰۰ میلیارد ریال رسیده است.
جمور همچنین اظهار کرد: نسبت جمعیت زیر پوشش در زمان شروع دولت سیزدهم ۴۴.۵ درصد بوده که هم اکنون به ۴۷.۷ درصد رسیده است و تلاش داریم که با کمک رسانه ها ضریب پوشش بیمه ای در استان همدان به بیش از ۵۰ درصد برسانیم.
وی ادامه داد: یکی از اصلی ترین رسالت تامین اجتماعی اجرای اصل ۲۹ قانون اساسی است که حاکمیت و دولت ها با مشارکت مردم زمینه بیمه شدن همه اقشار مردم از جمله زنان خانه دار، دانشجویان و دختران مجرد را فراهم کنند.
مدیرکل تامین اجتماعی استان همدان گفت: با توجه به اینکه رشد جمعیت منفی است و جمعیت به سمت سالمندی پیش می رود پوشش صندوق های بیمه ای بهترین رویکرد است تا مردم در ایام کهنسالی در خصوص بحث های درمانی دچار مشکل نشوند.
کاهش مقرری بگیران بیمه بیکاری
جمور از کاهش تعداد ۴۸۸ نفر معادل ۲۱.۴ درصدی تعداد مقرری بگیران بیمه بیکاری در استان خبر داد و گفت: تعداد مقرری بگیران بیمه بیکاری در مرداد ۱۴۰۰، ۲ هزار و ۲۷۷ بوده که در پایان سال گذشته به تعداد هزار و ۷۸۹ نفر رسیده است.
وی ادامه داد: سیاستهای دولت سیزدهم برای فعال کردن واحدهای نیمه تعطیل و پیگیری های مستمر استاندار همدان برای حفظ سطح اشتغال، باعث کاهش آمار بیمه بیکاری در استان همدان شده است.
مدیرکل تامین اجتماعی استان همدان اظهار کرد: ۵۱ هزار و ۸۰۲ نفر بازنشسته، سه هزار و ۶۸۷ نفر از کارافتاده، ۲۲ هزار و ۲۴۸ فوتی در دولت سیزدهم به افراد زیر پوشش بیمه تامین اجتماعی افزوده شد.
رشد ۱۱.۴ درصدی تعداد بیمه شدگان تامین اجتماعی در دولت سیزدهم
مدیرکل تامین اجتماعی استان همدان گفت: همزمان با شروع دولت سیزدهم تعداد بیمه شدگان اصلی در این استان از ۲۴۳ هزار و ۸۲۰ نفر به ۲۷۱ هزار و ۵۰۴ رسید که رشد ۱۱.۴ درصدی داشته است.
جمور گفت: از ابتدای دولت سیزدهم جمعیت زیرپوشش بیمه تامین اجتماعی از ۷۷۳ هزار و ۱۲۵ نفر به ۸۲۹ هزار و ۹۸ نفر رسیده که رشد ۷.۲ درصدی دارد.
وی ادامه داد: هم اینک از مجموع جمعیت یک میلیون و ۸۰۰ هزار نفری استان، ۸۲۹ هزار و ۹۸ نفر مستمری بگیر با افراد تبعی معادل ۴۷.۷ درصد جمعیت زیرپوشش بیمه تامین اجتماعی هستند.
جمور اظهار کرد: در استان همدان در حال حاضر ۲۷۱ هزار و ۵۰۴ بیمه شده اصلی زیر پوشش تامین اجتماعی هستند که در مقایسه با سال قبل ۹ هزار و ۳۰۷ نفر معادل ۳.۵ درصد افزایش داشته است.
وی افزود: تعداد ۷۷ هزار و ۷۳۷ پرونده مستمری بگیر شامل بازنشسته، از کارافتاده و فوت زیر پوشش تامین اجتماعی استان همدان قرار دارد.
نظر شما