رئیس دانشگاه محقق اردبیلی: راه و سیاق رئیس‌جمهور شهید ادامه دارد

اردبیل - ایرنا - رئیس دانشگاه محقق اردبیلی گفت: همانطور که شهید آیت‌الله رئیسی همواره بر انجام امور به نحو احسن تاکید داشت، ما دانشگاهیان هم با جدیت بیش از پیش فعالیت‌های آموزشی، پژوهشی و فرهنگی را در دانشگاه‌ها انجام داده و راه خادم‌الرضا را ادامه خواهیم داد.

به گزارش خبرنگار ایرنا ، دکتر اسماعیل چمنی روز سه‌شنبه در مراسم بزرگداشت شهید جمهور و شهدای خدمت و گرامیداشت سالروز آزادسازی خرمشهر در دانشگاه محقق اردبیلی ضمن تسلیت شهادت رئیس‌جمهور خادم‌الرضا آیت‌الله سیدابراهیم رئیسی و همراهانش در حادثه بالگرد در شب میلاد امام رضا (ع) اظهار کرد: رئیس‌جمهور محبوب و مردمی ایران اسلامی همواره با روحیه خستگی‌ناپذیر خود در راه خدمت به نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و مردم شریف ایران اسلامی تلاش و جان خود را نیز حین خدمت تقدیم نظام کرد.

وی افزود: همانطور که رئیس‌جمهور شهید مردمی، جهادی و محبوب ما همیشه بر انجام امور به نحو احسن تاکید داشت و از تعلل در کارها بیزار بود، ما دانشگاهیان نیز با جدیت بیش از پیش فعالیت‌های آموزشی، پژوهشی و فرهنگی را در دانشگاه‌ها انجام داده و راه خادم‌الرضا را ادامه خواهیم داد.

رئیس دانشگاه محقق اردبیلی با بیان اینکه آزادسازی خرمشهر در سوم خرداد سال۱۳۶۱ از رخدادهای مهم جنگ هشت ساله است، ادامه داد: این شهر پس از۵۷۸ روز اشغال به‌دست نیروها و رزمندگان ایرانی آزاد شد.

وی تصریح کرد: امام عظیم‌الشان ما آزادسازی خرمشهر را از امور مافوق طبیعت و از عنایات پروردگار دانسته‌اند و مقام معظم رهبری حماسه آزادی خرمشهر را حادثه‌ای بی‌نظیر در تاریخ جهان قلمداد کرده و آنرا پرچم سرافرازی و پایداری ملت ایران معرفی کرده‌اند.

رئیس دانشگاه محقق اردبیلی با بیان اینکه ناخدا صمدی از فرماندهان دلاور نیروی دریایی فعالیت نظامی را از سال ۱۳۳۷ در نیروی زمینی ایران آغاز کرد و در سال ۱۳۵۴ به نیروی دریایی منتقل شد، افزود: این دلاور اردبیلی همزمان با آغاز جنگ ایران و عراق به ‌عنوان یکی از فرماندهان ارشد تیپ تفنگداران دریایی محسوب می‌شد و در آغاز جنگ در حالی که بازنشستگی وی ابلاغ شده بود، به ارتش بازگشت و در سلسله عملیات‌های نبرد خرمشهر، حصر آبادان و آزادسازی خرمشهر به همراه دیگر تکاوران ارتش، نقش کلیدی ایفا کرد.

وی با بیان اینکه ناخدا صمدی از جانبازان هشت سال دفاع مقدس محسوب می‌شود، گفت: در روزهای نخست جنگ، گردان تکاوران تحت امر وی ، به‌ مدت ۳۴ روز در مقابل ارتش عراق از خرمشهر دفاع نمودند، وی در این مدت چندین بار مجروح شد و در چندین نبرد دیگر همچون عملیات مروارید و عملیات ثامن‌الائمه نیز حضور فعال داشت.

رئیس دانشگاه محقق اردبیلی با بیان اینکه آسایش و آرامش امروزمان را مدیون مفاخر، دلاوران و فداکاران ایران اسلامی هستیم، گفت: گرامیداشت یاد و خاطر این بزرگان در راستای تحقق سند تحول و در مسیر گام دوم انقلاب اسلامی در دستور کار قرار دارد.

رئیس دانشگاه محقق اردبیلی: راه و سیاق رئیس‌جمهور شهید ادامه دارد

باکی از شهادت در راه وطن نداریم

فرمانده تکاوران دریایی در عملیات فتح خرمشهر هم در این مراسم با بیان اینکه در صورت لزوم باز هم تا پای جان برای ایران خواهیم جنگید و باکی از شهادت در راه وطن نداریم، به خاطره‌گویی از عملیات فتح خرمشهر و تکاوران نیروی دریایی پرداخت.

ناخدا هوشنگ صمدی گفت: روی تابلو ورودی خرمشهر نوشته شده بود، ۳۶ میلیون جمعیت؛ یعنی کل مردم آن روز ایران پشتیبان آن شهر حماسه بودند و اینگونه شد که آن خاک مقدس از اشغال آزاد شد.

وی ادامه داد: در جنوب کشور حدود ۲ هزار کیلومتر مرز دریایی داریم و در زمان نبرد خرمشهر به نیروی دریایی توانمندی برای این وسعت مرز دریایی نیاز بود اما به لحاظ مدیریت و توان رزمی ضعف‌هایی داشتیم.

فرمانده تکاوران دریایی در عملیات فتح خرمشهر اضافه کرد: با این وجود با توکل بر خدا و با پشتیبانی ملت، در حالی که عراق ادعا می‌کرد ظرف سه روز خرمشهر را فتح خواهد کرد، در کنار سایر رزمندگان، با تکاوران نیروی دریایی ۳۴ روز مقاومت کردیم و در این مدت حتی یک روز هم آشپزخانه گروهان و گردان ما روشن نشد و همه چیز از ناحیه مردم بزرگوار تامین و توزیع می‌شد.

ناخدا صمدی ادامه داد: عراق برای اینکه نیروهای خود را پشتیبانی کند ۲ پل روی اروندرود نصب کرده بود که یکی از آنها به زودی شناسایی شد و نیروی هوایی به محض شناسایی آن را منهدم کرد.

وی تصریح کرد: پل دوم طوری تهیه و نصب شده بود که شب‌ها روی آب می‌آمد و روزها زیر آب می‌رفت و شناسایی آن دشوار بود اما یکی از خلبانان قهرمان تصمیم گرفت به آسمان عراق برود و از آنجا به محل و محدوده پل حمله‌ور شود تا به طور دقیق پل را شناسایی و منهدم کند و این نقشه را با شجاعت تمام و با موفقیت اجرا کرد.

فرمانده تکاوران دریایی فتح عملیات فتح خرمشهر گفت: رشادت‌های نیروهای ارتشی، سپاهی و مردمی در عملیات آزادسازی خرمشهر، پایان ندارد و این مقطع از تاریخ پر افتخار ایران برای همیشه درخشان و افتخارآمیز است.

یاد شهدای خدمت و سالروز فتح خرمشهر در اردبیل گرامی داشته شد

حیات و ممات رئیس‌جمهور شهید، رضوی بود

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه محقق اردبیلی نیز در این برنامه با ادای احترام و نثار سلام و صلوات به ارواح پاک شهدای خدمت گفت: رضوی بودن، وجه مشترک شهدای خدمت است و آیت‌الله رئیسی خادم‌الرضا (ع) بود و زندگی او آمیخته با عشق به امام هشتم بود.

حجت‌الاسلام محمدرضا مصلح‌نیا افزود: رئیس‌جمهور شهید ما خصیصه‌ای داشت که او را به سید و سالار روسای شهید تبدیل کرده و آن خصیصه، این بود که نمی‌گذاشت ذره‌ای غبار نگرانی بر دل سکاندار نظام اسلامی و رهبر معظم انقلاب بنشیند.

وی ادامه داد: ابراهیم ما کوهستان ورزقان را به گلستان عشق و شعور تبدیل کرد و رسم بندگی به خدا و سربازی برای ولایت را به نیکی به جا آورد و به سعادت و آرامش رسید.

رئیس دانشگاه محقق اردبیلی: راه و سیاق رئیس‌جمهور شهید ادامه دارد

در این مراسم که با حضور فرماندار، مدیرکل فرهنگی و اجتماعی استانداری و جمعی از مسئولان استانی برگزار شد، از مستند چهره به تهیه کنندگی حوزه هنری استان اردبیل و کارگردانی شاهد مجتهدزاده با همکاری دامون نوری و ناخدا شکری رونمایی شد.

مداحی در سوگ شهادت شهدای خدمت و رونمایی از مستند چهره "روایت فاتحان نیروی دریایی" از بخش‌های بعدی این آیین بود.

به گزارش ایرنا، آیت‌الله سیدابراهیم رئیسی خادم‌الرضا (ع) و هشتمین رئیس جمهوری اسلامی ایران که عصر یکشنبه (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳) در مسیر بازگشت از مراسم افتتاح سد قیز قلعه‌سی به سمت شهر تبریز، در منطقه ورزقان استان آذربایجان شرقی دچار سانحه هوایی شده بود، به همراه تمامی همراهان، همزمان با شب ولادت امام رئوف علی ابن موسی الرضا (ع) به مقام رفیع شهادت نایل شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha