به گزارش ایرنا ،محسن منصوری روز پنجشنبه در ساری اظهار کرد: سد هراز از جمله طرح های مهم و زیرساختی برای جبران تنشآبی کشاورزی به شمار می رود که در دور دوم سفر رئیس جمهور برای تکمیل آن اعتبار خوبی در نظر گرفته شده است.
سد هراز بزرگترین طرح مهار آب و تأمین آب کشاورزی و آشامیدنی از آبهای سطحی استان مازندران به شمار می رود که با روی کار آمدن دولت سیزدهم فرایند تکمیل آن پیشرفت قابل توجهی داشت.
پیشرفت فیزیکی این سد از سال ۱۳۸۸ تا سال ۱۴۰۰ به حدود ۴۲ درصد رسیده بود اما در کمتر از سه سال و با تلاش دولت سیزدهم از محدوده ۶۰ درصد عبور کرد.
در زمان حاضر مازندران دارای ۲ سد بزرگ شهید رجایی ساری و البرز در سوادکوه و ۶ سد کوچک با ظرفیت ذخیره ۳۵۰ میلیون مترمکعب و ۸۰۰ قطعه آببندان در سطح ۱۷ هزار هکتار با ظرفیت ذخیره ۳۷۰ میلیون متر مکعب است که نقش مهار آب سطحی استان را دارند.
ضرورت و اهمیت تکمیل هر چه سریعتر و به بهره برداری رساندن سد هراز به این دلیل است که این سد به تنهایی می تواند حدود ۷۰۰ میلیون متر مکعب آب برابر با هشت سد بزرگ و کوچک و ۸۰۰ قطعه آببندان فعلی استان، ذخیره سازی را انجام دهد.
معاون اجرایی رئیس جمهور همچنین از تخصیص چهار هزار میلیارد ریال اعتبار در دور دوم سفر رئیس جمهور به مازندران برای تکمیل ساختمان سد گلورد خبر داد و گفت: با راه اندازی این سد مشکل کم آبی مناطق شرقی استان برطرف خواهد شد.
ساخت سد گلورد که ۱۰۷ میلیون متر مکعب ظرفیت ذخیرهسازی آب دارد سال ۱۳۸۸ آغاز شد و سال ۱۳۹۶ عملیات اجرایی بدنه و تاسیسات سد پایان یافت. اما به دلیل زیر آب رفتن راه ارتباطی ساکنان حدود ۶۰ روستای بالادست این سد در صورت آبگیری کامل، آبگیری موقت و ۲۰ درصدی آن تا زمان ساخت جاده جایگزین در دستور کار قرار گرفت.
سد گلورد با ظرفیت ذخیره ۱۱۵ میلیون متر مکعب سومین سد بزرگ استان محسوب میشود که علاوه بر رفع کمبود آب ۲۵ هزار هکتار اراضی کشاورزی شرق مازندران، برای تأمین آب آشامیدنی مردم پاییندست نیز اثرگذار است. این سد در کنترل سیلاب و کاهش خسارات ناشی از سیل هم نقش موثری دارد. این سد همچنین به سبب واقع شدن در منطقه بالادست و جنگلی شهرستان نکا، دارای ظرفیت گردشگری است که قرار است افزون بر تعریف منطقه گردشگری در حاشیه آن، ساخت نیروگاه برقآبی هم از سوی بخش خصوصی بر روی آن در دستور کار قرار گیرد.
در دور دوم سفر استانی آیت الله رئیسی به این استان ۱۵۰ هزار میلیارد ریال اعتبار جدید پیشبینی شده است که طرح های جدید نهضت ملی مسکن، یک هزار تخت بیمارستانی جدید، بوستان بزرگ ۵۰۰ هکتاری ساری و سد گلورد از جمله طرحهایی است که با حضور رئیسجمهوری در این سفر به بهرهبرداری می رسد.
به گزارش ایرنا، آیتالله سید ابراهیم رئیسی دقایقی پیش از طریق فرودگاه بینالمللی شهدای ساری به مازندران سفر کرد و با استقبال نمایندگان ارشد استان از جمله آیتالله محمدباقر محمدی لایینی نماینده ولی فقیه در مازندرن، استاندار و تعدادی از نمایندگان مردم استان در مجلس وارد مازندران شد.
در مراسم استقبال از رئیسجمهور برخی چهرههای شاخص ورزشی، فرهنگی و هنری از جمله محمدرضا اسحاقی هنرمند برجسته موسیقی، حسن یزدانی چهره نامدار کشتی و سپیده بابایی عضو تیم ملی کشتی آلیش حضور داشتند.
سفر نخست آیتالله رئیسی همراه با تعدادی از وزرا و اعضای هیات دولت سیزدهم به مازندران ۲۰ اسفند ۱۴۰۰ انجام شد که افزون بر دیدار با اقشار مختلف مردم و بازدید از برخی طرحهای زیرساختی، بهرهبرداری از چندین طرح عمرانی و تعیین تکلیف تعدادی از پروژههای نیمهکاره و بر زمین مانده، نتیجه آن در نظر گرفتن ۱۷۶ مصوبه برای اجرای طرحهای مختلف با مجموع اعتبار مصوب بیش از ۱۷۷ هزار و ۸۹۸ میلیارد ریال بود.
از پایان سال ۱۴۰۰ تا کنون افزون بر ۱۲۶ هزار و ۴۱۵ میلیارد ریال اعتبار به طرحهای مصوب سفر نخست رئیسجمهور به مازندران اختصاص یافت که معادل ۷۱ درصد کل اعتبار در نظر گرفته شده برای این طرحها است.
به استناد آمارهای اعلام شده توسط دستگاههای اجرایی و استانداری مازندران، از مجموع ۱۷۶ مصوبه سفر نخست رئیسجمهور به مازندران ۷۸ مصوبه به طور کامل محقق شده، در ۸۹ مصوبه فرآیند اجرایی طی میشود و عملیات اجرایی با پیشرفت فیزیکی طبق برنامه در حال انجام است و اجرای ۹ مصوبه نیز در حال پیگیری است.
نظر شما