یک نفر به ازای هر چهار همدانی به فشار خون بالا مبتلا است

همدان- ایرنا- کارشناس پیشگیری و کنترل فشارخون مرکز بهداشت استان همدان گفت: از هر چهار نفر در استان یک نفر فشار خون ۹۰.۱۴ میلی متر جیوه و بیشتر دارد که این افراد نیازمند مداخلات درمانی و اصلاح سبک زندگی هستند.

امید ساعتچی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: بر اساس آخرین آمار گزارش شده از سوی وزارت بهداشت حدود ۳۴ درصد افراد بالای ۱۸ سال این استان فشار خون بالا دارند.

وی گفت: بیماری فشار خون بالا یکی از مهمترین عوامل خطر قابل تغییر در ناتوانی و مرگ زودرس ناشی از بیماریهای قلبی، بیماری‌های مزمن کلیه و سکته مغزی در جهان و ایران است.

کارشناس پیشگیری و کنترل فشارخون مرکز بهداشت استان همدان افزود: نکته مهم در پیشگیری و کنترل بیماری فشار خون بالا، بدون علامت بودن این بیماری، اطلاع نداشتن افراد از بیماری خود همچنین بی توجهی به درمان صحیح و کنترل فشار خون بالا است به همین دلیل نام دیگر این بیماری «قاتل خاموش» است.

ساعتچی اضافه کرد: افراد می توانند به راحتی در منزل یا هر مرکز ارائه دهنده خدمات بهداشتی و درمانی از میزان فشار خون خود آگاه شوند اما میزان آگاهی از ابتلا به این بیماری در سطح پایینی قرار دارد.

وی ادامه داد: حدود ۵۰ درصد از بیماران مبتلا به فشارخون بالا از بیماری خود آگاهی ندارند و این موضوع اهمیت آگاهی و توجه بیش از پیش به این بیماری را مطرح می کند.

کارشناس پیشگیری و کنترل فشارخون مرکز بهداشت استان همدان بیان کرد: فشارخون بالا علائم آشکار و راهی برای اطلاع از آن وجود ندارد مگر این که توسط فرد یا یک کارمند بهداشتی اندازه گیری شود.

ساعتچی افزود: با توجه به اینکه فشارخون روز به روز تغییر می کند، اندازه گیری باید در چند نوبت و موقعیت انجام شود تا به تایید برسد.

وی اضافه کرد: هر چند فشارخون بالا علائمی ندارد، اما می تواند آسیب مهمی به قلب و شریان ها بزند بنابراین افراد باید از میزان فشارخون خود، وجود عوامل خطر و میزان خطر خود مطلع شوند.

به گفته کارشناس پیشگیری و کنترل فشارخون مرکز بهداشت استان همدان، شناسایی فشارخون بالا آسان و بیشتر مواقع کنترل این بیماری از طریق تغییر در شیوه زندگی مانند کاهش مصرف نمک، افزایش فعالیت بدنی یا در صورت لزوم دارو درمانی صورت می گیرد.

ساعتچی افزود: برای پیشگیری از عوامل خطر و بیماری‌ فشارخون بالا، ارتقای سلامت جامعه و کاهش بار بیماری باید راهبردهای مؤثر و قابل قبول بکارگرفته شود تا بتوان در راستای « تغییر رفتارهای خطر ساز » و « اصلاح شیوه های زندگی » گام برداشت.

وی اضافه کرد: به‌دلیل اینکه عوامل متعدد و ادغام یافته‌ای در ایجاد بیماری‌ قلبی عروقی مؤثر است باید اقداماتی که برای کنترل آنها بکارگرفته می‌شود چند جانبه و متعدد باشد و بخش‌های مختلفی درگیر این مبارزه شوند و هر کدام اقدام متناسبی ارایه کنند.

کارشناس پیشگیری و کنترل فشارخون مرکز بهداشت استان همدان گفت: امسال همزمان با روز جهانی فشارخون از ۲۶ تا ۲۸ اردیبهشت با شعار " با اندازه گیری مقدار فشارخون خود و کنترل آن عمری طولانی و با کیفیت داشته باشیم " فعالیت های آموزشی و اطلاع رسانی در خصوص این بیماری در استان همدان صورت می گیرد.

ساعتچی با تاکید بر ضرورت اقدام به موقع و موثر در کنترل و پیشگیری از فشار خون خواستار ترغیب عموم جامعه برای بررسی میزان فشارخون، تشویق افراد مبتلا به فشارخون بالا برای مراجعه به پزشک و درمان صحیح، ترغیب عموم جامعه به خصوص نوجوانان و جوانان به حفظ وزن خود در حد طبیعی، کلسترول و فشارخون در حد طبیعی، زندگی سالم، رژیم غذایی سالم، فعالیت بدنی منظم شد.

وی بیان کرد: افراد به ترک عادات بد مانند مصرف الکل، تنبلی، رژیم غذایی چرب و پر روغن، سرخ شده و با چاشنی های تند، مصرف سیگار و اضافه وزن تشویق شوند همچنین آگاه ساختن عموم مردم در خصوص فشارخون بالا، عوارض آن، نحوه حفظ فشارخون و وزن در حد طبیعی و شیوه زندگی سالم بسیرا با اهمیت است.

به گزارش ایرنا، اتحادیه جهانی فشار خون بالا از سال ۲۰۰۵ روز «۱۷ می» را به عنوان روز جهانی «فشار خون» تعیین کرد تا هر سالانه با بسیج ارتقای آگاهی و درک مفهوم فشار خون بالا در مسیر آگاهی گروههای در معرض خطر اقدامات مرتبط صورت گیرد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha