تفاهم‌نامه همکاری ساتبا با صندوق پژوهش و فناوری صنعت نفت امضا شد

تهران- ایرنا- تفاهم‌نامه تامین مالی و سرمایه‌گذاری پروژه‌های مرتبط با انرژی‌های تجدیدپذیر با محوریت سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری برق (ساتبا) از طریق صندوق پژوهش و فناوری صنعت نفت میان معاون وزیر نیرو و مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری غیردولتی صنعت نفت امضا شد.

به گزارش ایرنا از وزارت نیرو، محمود کمانی رئیس سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری برق (ساتبا) در مراسم امضای این تفاهم‌نامه که همزمان با بیست و هشتمین نمایشگاه نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی برگزار شد، اظهار داشت: نگاه صندوق پژوهش و فناوری صنعت نفت به حوزه بهینه‌سازی و توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر، ارزشمند و برای کشور لازم است.

وی افزود: به نتیجه رسیدن ساخت نیروگاه‌های تجدیدپذیر نیازمند تامین مالی است که در این زمینه صندوق‌های نوآوری و شکوفایی، صندوق وزارت نیرو، صندوق توسعه ملی و صندوق محیط زیست در حال فعالیت هستند.

حمید حیدری، مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری غیردولتی صنعت نفت نیز در این مراسم، یکی از کارویژه‌های صندوق را سرمایه‌گذاری و ترویج حوزه انرژی‌های پاک عنوان و خاطرنشان کرد: در ارایه خدمات اعتباری و ضمانت‌نامه به شرکت‌های حوزه وزارت نیرو فعال هستیم و امیدواریم با انعقاد این تفاهم‌نامه بتوانیم تا سال آینده ارایه خدمات را حداقل به دو برابر افزایش دهیم.

وی به تلاش صندوق پژوهش و فناوری غیردولتی صنعت نفت برای ارایه تسهیلات به شرکت‌های حوزه بهینه‌سازی، اشاره و خاطرنشان کرد: حداقل در ۶ ماه اخیر حدود ۳۰۰ میلیارد تومان به شرکت‌های فعال در حوزه توسعه انرژی‌های خورشیدی همچون ساخت پنل‌های سقف منازل و مزارع خورشیدی تسهیلات پرداخت شده است.

تفاهم‌نامه ساتبا و صندوق پژوهش و فناوری صنعت نفت با هدف صرفه‌جویی در مصرف سوخت‌های فسیلی، توسعه و اجرای طرح‌های انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری برق، جذاب کردن این طرح‌ها از منظر اقتصادی برای سرمایه‌گذاری مشترک توسط بخش خصوصی و یا اعطای تسهیلات به آنها از محل منابع صندوق طی ۵ سال با محوریت سازمان ساتبا و در راستای تامین مالی پروژه‌های دارای اولویت منعقد شده است.

بر اساس این گزارش، یکی از مهم‌ترین چالش‌های موجود در توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر، مسئله تأمین مالی پایدار با حداقل هزینه برای سرمایه‌گذاران این حوزه در کشور است، موضوع امضای این تفاهم‌نامه گامی در جهت کاهش این مشکلات برای ساخت نیروگاه‌های تجدیدپذیر است.

آنچه حضور شرکت‌های نفت، گاز و پتروشیمی در احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر را دو چندان کرده است، اهمیت صرفه‌جویی در سوخت‌های فسیلی و کاهش آلاینده‌های زیست محیطی است، بنابراین ورود صندوق پژوهش و فناوری غیردولتی صنعت نفت به سرمایه‌گذاری و تامین مالی در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر در کشور ایران که غنی از ذخایر نفتی است، حاکی از عزم جدی در توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha