«دریاسر» با رعایت ضوابط محیط‌زیستی گردشگر می‌پذیرد +فیلم

نوشهر- ایرنا- رییس اداره محیط زیست تنکابن با اعلام اینکه دشت دریاسر تحت پوشش منطقه حفاظت شده بنِسکوه قراردارد، افزود: گردشگران ورودی به این منطقه می‌بایست ضوابط حاکم بر مناطق حفاظت شده را رعایت و گردشگری مسوولانه را مدنظر قرار دهند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، در اردیبهشت ماه هر سال، دشت دریاسر تنکابن با آلاله‌های زرد که تنها در این منطقه می روید، فرش می شود و هزاران نفر برای دیدن چنین منظره دل انگیزی از اقصی نقاط کشور به اینجا سفر می کنند. 
از دریا و جنگل گرفته تا کوه های سربه فلک کشیده و غارهایی که در دل این کوه ها قرار دارند، همگی از جاذبه های گردشگری بویژه برای طبیعت گردان بشمار می رود و در طول سال آن‌ها با سفر به این مناطق از زیبایی های خدادادی این مناطق لذت می برند و خاطرات خوشی را برای خود و خانواده رقم می زنند. 
در میان تمامی این جاذبه‌های طبیعت گردی، دشت دریاسر تنکابن با آلاله‌های زرد وحشی، لقب بهشت طبیعت گردی غرب مازندران را به خود اختصاص داده است. 


در همین پیوند هادی منصورکیا روز پنجشنبه با بیان اینکه، دشت دریاسر تنکابن جزوِ مناطق ویژه گردشگری کشور محسوب می‌شود که هرساله طبیعت‌گردان و علاقه‌مندان زیادی برای بهره‌مندی از طبیعت و مناظر بکر به آنجا سفر می‌کنند، می‌گوید: حضور گردشگران و طبیعت‌گردان در این منطقه مشروط به رعایت ضوابط حاکم بر مناطق حفاظت شده است و میبایست برای رفتن به این منطقه از هیات‌های کوه‌نوردی و اداره میراث فرهنگی و گردشگری مجوز دریافت کنند.

منصورکیا با بیان اینکه دشت دریاسر از سال ۱۴۰۲ به منطقه حفاظت‌شده بِنِسکوه ملحق و تحتِ پوشش ضوابط مناطق حفاظت‌شده محیط زیست قرار گرفته است افزود: بر اساس ضوابط رفت و آمد تورهای بیش از ۱۰ نفر و بدون مجوز از نهادهای متولی، شب مانی، روشن کردن آتش و همراه کردن حیوانات اهلی نظیر سگ در این منطقه ممنوع است.

این مقام مسوول پیرامون چرایی اعمال این ضوابط گفت: اردیبهشت فصل زاد و و ولد حیوانات وحشی است و حساسیت‌های ویژه‌ای دارد، به همین دلیل حضور و بوی حیواناتی نظیر سگ موجب تنش و استرس آنها می‌شود. از سوی دیگر پخش موسیقی با صدای بلند نیز روند زیست طبیعی این حیوانات را مختل و به حیات وحش آسیب وارد می‌کند.

او با توضیح اینکه گردشگران ‌میبایست مناطق پایین‌دست را برای اقامت انتخاب و زباله‌های خود را به پایین دست منتقل کنند افزود: این منطقه زیستگاه گونه‌های ارزشمندی نظیر پلنگ ایرانی، کل‌بز، مرال، شوکا، سیاه‌گوش و گونه‌های طبیعی نظیر آلاله‌های زرد را در خود جای داده است به همین دلیل امید است که از این پس شاهد گردشکری مسوولانه در این منطقه باشیم.

منصورکیا تاکید کرد: مطابق ضوابط قوانین حفاظت و بهسازی و قانون شکار و صید طبیعت‌گردان میبایست برای حضور در این منطقه و بهره‌مندی طبیعت خدادای مجوزهای قانونی را اخذ کنند در غیر این صورت سازمان حفاظت محیط زیست بر اساس قانون حقِ پیگری و پیگردِ افراد متخلف را دارد.

به گزارش ایرنا، دشت زیبای دریاسر تنکابن هر ساله با رویش گل های طلایی بابونه به بهشت اردیبهشت ایران تبدیل می شود به طوری که هزاران مسافر و گردشگر از سراسر ایران از این جاذبه طبیعی مسحور کننده دیدن می کنند.

برای رفتن به دشت دریاسر باید از جاده زیبای دوهزار که توسط درختان انبوه و سر به فلک کشیده احاطه شده، گذشت و با عبور از مسیر شیبدار و پر پیچ و خم این جاده به دوراهی امام زاده قاسم رسید و پس از آن در سمت چپ جاده مسیری به سمت دره می رود که انتهای آن به روستای عسل محله خواهد رسید.
از روستای عسل محله تا دشت دریاسر حدود یک و نیم ساعت کوهپیمایی در انتظار گردشگران است اما از آنجا که این مسیر بسیار زیبا است، طولانی بودن مسیر را احساس نخواهید کرد و در آخر با نمایان شدن دشت دریاسر لذت این سفر به اوج خودش می رسد.
دشت دریاسر در ارتفاع بیش از ۲ هزار متری از سطح دریا واقع شده که در زمستان کامل پوشیده از برف است و در اردیبهشت ماه هوای سرد اما قابل تحملی دارد.
وجود چشمه های متعدد جوشان، رویش گل های زرد بابونه و مهم تر از همه چشم انداز قله ۴۱۷۵ متری سیالان، زیبایی دشت دریاسر تنکابن را دوچندان کرده است.

اخبار مرتبط

سرخط اخبار استان‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha