روشن نوروزی، کیوریتور این مجموعه و بنیانگذار رسانه مصور با اعلام این خبر گفت: در این برنامه جمعی از عکاسان و متخصصان ارتباطات تصویری دیدگاههای خود را درباره عکسهای حبیب فرشباف بیان میکنند و در پنل نقد و بررسی نیز آثار او با حضور خود عکاس مورد بررسی قرار میگیرد.
وی افزود: مجموعه عکسهای حبیب فرشباف بیش از ۵۰۰ فریم نگاتیو قطع متوسط سیاه و سفید هستند که در سالهای گذشته توسط آژانس عکس ایرانایمیجز گردآوری، اسکن و ترمیم شدهاند. در خرداد ۱۳۹۸، منتخبی از این عکسها در نمایشگاهی در گالری دنا در معرض دید عموم قرار گرفتند و در حال حاضر نیز کتاب آثار حبیب فرشباف با همکاری انتشارات تصویر ایران در حال آمادهسازی است.
این عکاس در تشریح درباره مجموعه آثارش گفته است: «یکی از خانههای روستا را کرایه کرده بودیم. هر دانشآموز با خودش یک پیت حلبی برای نشستن میآورد. از بقال روستا، مقداری مقوای بستهبندی خرما و مانند آن گرفتیم و زدیم به دیوار. با زغال چوب روی این مقواها مینوشتیم. بعد از یک سال، با بچهها رفتیم و از مدرسهی تعطیل شدهی یکی از دهات همسایه، میز و نیمکت آوردیم. هر روستایی که میرفتم، مدرسهاش را درست میکردم و راه میانداختم و بعد نوبت روستایی دیگر میرسید.»
حبیب فرشباف در دههی چهل، معلمی پیشرو در روشهای آموزشی بوده است. داوطلبانه روستاهای دورافتاده را برای خدمت معلمی برمیگزیده، سیستم آموزش مشارکتی را در کلاسهای خود پیاده میکرده و دانشآموزانش را به گردش علمی میبرده است.
او میگوید: من هم پرورشیافتهی خانوادهای زحمتکش و جامعهای سنتی بودم که بار احساسات عاطفیاش بر تفکرش میچربید. در دههی ۳۰ وقتی در دبیرستان درس میخواندیم، تکهکلام معلمهایمان این بود که هرچه میکشیم از بیسوادی میکشیم. از همان دوران بود که تصمیم گرفتم معلم بشوم و به روستاها بروم. برای همین با عشقی سرشار به انسانهای زحمتکش در سال ۱۳۴۲ عازم روستاهای آذربایجان شدم و این عکسها حاصل بهترین ایام زندگیام و تبلور آمال و آرزوهایم هستند.
حبیب فرشباف در تیرماه سال ۱۳۴۲ پس از گرفتن دیپلم طبیعی به عنوان معلم سپاه دانش به روستاهای دورافتاده قرهداغ آذربایجان رفت و تا سال ۱۳۵۳ در آنجا ماندگار شد. حبیب فرشباف در مدت زمان حضورش در این روستاها با یک دوربین لوبیتل از زندگی روستائیان و رویدادهای آن زمان عکاسی کرده است. حبیب فرشباف در دهه ۴۰، معلمی پیشرو در روشهای آموزشی بوده و بهصورت داوطلبانه روستاهای دورافتاده را برای خدمت معلمی برمیگزیده است. او که در حوزۀ ادبیات کودکان نیز تلاشهای بسیاری داشته، از شعر و ادبیات ترکی آذربایجانی برای آموزش کودکان استفاده میکرده است.
این نشست به بهانه هشتادمین سالروز تولد حبیب فرشباف روز یکشنبه ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ ساعت ۱۷:۳۰ در تالار استاد شهناز خانه هنرمندان ایران برگزار میشود و حضور در آن برای تمامی علاقهمندان آزاد است.
نظر شما