به گزارش خبرنگار ایرنا، سمیه سلیمی سهشنبه در این باره به خبرنگاران گفت: این خسارت ناشی از سیل و تگرگ هفته دوم اردیبهشت ماه سال جاری(۱۴۰۳) است و بیشترین خسارت به زیربخش زراعی و در سطح ۵۳ هزار و ۱۶۶ هکتار وارد شده که برآورد اولیه آن مبلغ ۲۸ هزار میلیارد ریال است.
به گفته رئیس اداره مدیریت بحران و کاهش مخاطرات بخش کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی فارس مزارع کلزار،گندم، جو ،سبزی و صیفی از جمله محصولات خسارت دیده در این حادثه هستند.
وی برآورد خسارت وارده به زیربخش باغبانی را ۱۸ هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال اعلام کرد و افزود: سطحی معادل ۱۵ هزار و ۵۰۰ هکتار از باغ های گل محمدی ،مرکبات، انگور، بادام، گردو و سایر محصولات باغی در این حادثه دچار خسارت شده.اند.
سلیمی اضافه کرد: در زیربخش دامی خسارت وارد شده به ۱۸۰ راس دام سبک، هزار کندوی زنبور عسل، یک استخر پرورش ماهی، ۱۶ تن علوفه و خوراک دام و ۳۰ باب جایگاه دام، در مجموع ۲۱۷ میلیارد ریال برآورد شده است.
او با اشاره به زیرساختهای بخش کشاورزی فارس عنوان کرد: ۱۸۰ کیلومتر جاده بین مزارع، ۶۰ کیلومتر کانال آبرسانی، ۲۱ رشته قنات، ۲ طرح تغذیه مصنوعی و ۳۱ هزار مترمربع تاسیسات مزارع خسارت دیدهاند که برآورد اولیه آن مبلغی معادل هزار و ۵۵۰ میلیارد ریال است.
رئیس اداره مدیریت بحران و کاهش مخاطرات بخش کشاورزی جهاد کشاورزی فارس، برآورد خسارت وارده به ایل راه های عشایری این استان در سطح ۱۵۳ کیلومتر را ۲۰ میلیارد ریال اعلام کرد.
هواشناسی فارس چهاردهم اردیبهشت ماه در اطلاعیه سطح نارنجی نسبت به ۲ سامانه جدید بارش باران، رعد و برق، وزش باد شدید و احتمال تگرگ در مناطق نیمه غربی، نیمه جنوبی، نیمه شمالی و مناطق مرکزی تا اواخر وقت شنبه پانزدهم همین ماه هشدار داده بود.
مدیرکل هواشناسی فارس هم در پی این بارندگی اعلام کرد: براساس آمار بارندگی بهاری اخیر که در ۴۴ ایستگاه فارس و تا ساعت ۱۲ و ۳۰ دقیقه شنبه ۱۵ اردیبهشت ماه به ثبت رسیده است، فیروز آباد با ۱۰۴ و چهار دهم میلی متر پیشتاز است و در شیراز هم ۲۴ و پنج دهم میلی متر باران باریده است
نظر شما