علی خزایی در گفت وگو با خبرنگار ایرنا، درباره وضعیت مجلس دوازدهم با بیان اینکه باید در مجلس جدید از پتانسیل علمی نخبگان کشور استفاده شود، اظهار داشت: ما قوانینی داریم که از حدود ۸۰ سال قبل به روز نشده است و باید به روزرسانی شود و لازم است با مشورت نخبگان علمی جامعه که در مراکز علمی حضور فعال دارند این مهم را انجام داد و از آنان برای به روزرسانی قوانین کهنه قدیمی و خاک گرفته کشور دعوت شود.
این نامزد انتخاباتی ادامه داد: قانونگذاری و نظارت بر حسن اجرای قانون دو وظیفه اصلی نمایندگان مجلس است.
ابزار تذکر، سئوال و استیضاح از جمله ابزارهای نظارتی است
وی افزود: ابزار تذکر، سئوال و استیضاح از جمله ابزارهای نظارتی است که در اختیار نمایندگان مجلس قرار دارد و از این ابزار برای پیشبرد اهداف قانونی بکارگیری شود. اگر مبنای استیضاح وزرا ، تخصصی و مدیریتی باشد حتما باید از این ابزار استفاده کرد به این معنا که نمایندگان محترم مردم باید عملکرد وزیر را در حوزه تخصصی و مدیریتی و حسن اجرای قانون بررسی کنند.
نامزد مجلس شورای اسلامی در حوزه ورامین قرچک پیشوا خاطرنشان کرد: اگر وزیری قانون را فراموش کرد و یا خدای نکرده آنرا زیرپا گذاشت باید تذکر به وی داده شود و پس از سئوال و استیضاح در مراحل دیگر است که نمایندگان طبق تشریفات قانونی آنرا لحاظ خواهند کرد.
اهمیت دقت و بررسی عملکرد وزرا
نامزد نمایندگی مجلس در حوزه ورامین قرچک و پیشوا با اشاره به اهمیت دقت و بررسی عملکرد وزرا گفت: مبنای استیضاح وزرا باید بر مبنای تخصص و مدیریت برعملکرد باشد و براساس حب و بغض نباشد.
خزایی افزود: خدای نکرده اگر نماینده ای باشد که بخواهد در عزل و نصب ها دخالت کند و وزیر محترم هم قبول نکند و نماینده بگوید من شما را به مجلس آورده واستیضاح می کنم این کار کاملا اشتباه است این پتانسیل ملی که در اختیار مجلس و دولت است نباید هزینه موضوعات کوچک و شخصی شود .
وی تاکید کرد: نماینده عملکرد وزیر محترم را بصورت تخصصی نظارت و بررسی کند و اگر وزیر نقطه ضعفی داشت و تذکرات در مجلس را جواب نداد در آن زمان وزیر به مجلس دعوت شود و بازهم تاکید دارم برای استیضاح ، اصل بر کار تخصصی فنی و مدیریتی و قانون باشد .
خزایی در ادامه بیان کرد: رهبری معظم انقلاب اسلامی فرمودند نمایندگان در عزل و نصب ها نباید دخالتی داشته باشند. اگر نماینده ای در این حوزه دخالت کرد اولین نفر خود در حوزه انتخابی و بعد کشور آسیب می بیند.
نامزد حوزه ورامین قرچک و پیشوا ادامه داد: نمایندگان محترم مجلس یازدهم انتقاد کردند درباره اختیارات هیات رییسه باید گفت که مجلس یازدهم تقریبا یکدست بوده و خود هیات رییسه را انتخاب کردند واگر نقدی به آیین نامه دارند این را هم خود نمایندگان محترم تصویب کردند، اگر درباره اختیارات قانون اساسی اگر موضوعی بوده خوب می توانستند در همین مجلس که جزو اختیاراتشان بوده آیین نامه را تغییر دهند و یا ایین نامه ای بنویسند و مسائل پیشنهادی خود را تصویب کنند.
خزایی افزود: یکدستی مجلس و همسو بودن مجلس باعث می شود که خود بپذیرند که چنین موضوعاتی را و اگر نقدی هم وارد است در همان زمان ممکن می توانستند آیین نامه را تغییر دهند .
نامزد نمایندگی مجلس در حوزه ورامین قرچک و پیشوا گفت : درباره مجلس بعدی اگر وارد مجلس شدیم و یا هر فرد دیگر در مجلس وارد شد، فضای مجلس را می سنجد و اگر اکثریت نمایندگان نسبت به موضوعی نقدی دارند می توانند آیین نامه را تغییر دهند و سازو کار هم مشخص است و می توانند آین نامه را به رای بگذارند و تغییر دهند.
وی در پایان تاکید کرد: مجلس می تواند با رای خود آیین نامه داخلی قوانین کشور و موضوعات از این دست را تحت الشعاع قرار دهد و به نظر بنده خود نمایندگان اختیار به هیات رییسه دادند و نمی توانند آن را رد کنند.
خزایی در مدرسه نمونه رشد تحصیل کرده ، دارای مدرک کارشناسی ارشد فلسفه و دانشجوی در مقطع دکتری فلسفه است ، متاهل و دارای دو دختر و یک پسر ، کتاب خوانی و مطالعه جزو کارهای روزانه وی است .
نظر شما