بارش باران ۳۰ میلیارد ریال به عشایر چهارمحال و بختیاری خسارت وارد کرد
عکس تزئینی است

شهرکرد - ایرنا -مدیرکل امور عشایر چهارمحال و بختیاری با توجه به حضور زودتر از زمان مقرر عشایر در استان گفت: بارش‌های اخیر بیش از ۳۰ میلیارد ریال خسارت به اسباب زندگی عشایر این استان خسارت وارد کرده است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، محمد محمودی روز دوشنبه در نشست شورای عشایر شهرستان کوهرنگ افزود: افزون بر این همچنین ۵۰ تا ۶۰ کیلومتر از ایل‌راه‌های این استان نیز بر اثر شدت بارش‌ها دچار خسارت شده‌اند.

وی اظهار داشت: با توجه به خسارت وارده به خانوارهای عشایری ناشی از بارش‌های اخیر هماهنگی‌های لازم با جمعیت هلال احمر در خصوص تامین برخی ملزومات زندگی این خانوارها انجام شده است.

مدیرکل امور عشایر چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه زمان کوچ عشایر از مناطق گرمسیر به این استان ۲۵ اردیبهشت‌ماه تعیین شده است، گفت: با توجه به شرایط جوی و وقوع بارش‌های بهاره انتظار می‌رود عشایر کوچ‌رو ضمن پرهیز از کوچ زودهنگام به هشدارهای داده شده از سوی دستگاه‌های اجرایی در خصوص خطرات ناشی از این اقدام توجه داشته باشند.

وی دولت سیزدهم نگاه ویژه‌ای به جامعه عشایری دارد، یادآور شد: پرداخت ۷۶۰ میلیارد ریال تسهیلات تبصره ۱۸ به عشایر استان تنها بخشی از حمایت‌های دولت سیزدهم از جامعه عشایری چهارمحال و بختیاری است.

محمودی با اشاره به اینکه کوهرنگ از شهرستان‌های بزرگ عشایری چهارمحال و بختیاری است، افزود: تجهیز، بازسازی و مرمت چشمه‌های عشایری، آبرسانی سیار به وسیله ۲ تانکر آب‌رسان، تامین خودروهای کمک دار با توجه به سخت‌گذر(صعب‌العبور) بودن مناطق عشایرنشین، تامین یک دستگاه لودر و بولدوزر از مهمترین خدمات ارائه شده به جامعه عشایری کوهرنگ است.

وی ادامه داد: با توجه به اهمیت و ضرورت اجرای پل گزستان برای عشایر منطقه بازفت و کوهرنگ؛ ۱۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای آغاز عملیات اجرایی پل گزستان اختصاص یافته و با انجام مناقصه این طرح وارد فاز اجرایی می‌شود.

محمودی اظهار داشت: همچنین ۹۰ میلیارد ریال نیز امسال برای آغاز عملیات اجرایی جاده پنبه کال اختصاص یافته است.

وی برضرورت مدیریت کوچ تاکید کرد و گفت: همانطور که جامعه عشایری باید به زمان کوچ توجه داشته باشند دامداران محلی نیز باید نسبت به رعایت این اصل توجه داشته باشند.

محمودی در خصوص اهمیت فعال بودن تعاونی‌های عشایری افزود: هم اکنون هشت شرکت عشایری در چهارمحال و بختیاری وجود دارد که از این تعداد تنها پنج شرکت تعاونی به روز رسانی شده و سه شرکت بعد از ۱۰ تا ۱۵ سال همچنان به روز رسانی نشده‌اند.

وی یادآور شد: با توجه به کارکرد تعریف شده برای شرکت‌های تعاونی عشایری و تاثیرگذاری آن‌ها در خدمات‌رسانی به جامعه عشایری به روز رسانی و فعالیت این شرکت‌ها الزامی است.

به گزارش ایرنا، جمعیت عشایری چهارمحال و بختیاری ۲۵ هزار و ۱۱۰ خانوار با بیش از ۱۲۴ هزار و ۱۷۳ نفر است.

عشایر چهارمحال و بختیاری با بیش از یک میلیون و ۷۰۰ هزار راس دام سبک دارند و سالانه افزون‌بر یک‌هزار تُن پشم، ۲۲ هزار تن گوشت قرمز و ۳۵ هزار تُن شیر در مناطق عشایری تولید می‌شود.

عشایر این استان در فصل پاییز به خوزستان و در فصل بهار از خوزستان به چهارمحال و بختیاری کوچ می‌کنند.

اخبار مرتبط

سرخط اخبار استان‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha