۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳، ۱۸:۱۶
کد خبرنگار: 2279
کد خبر: 85466885
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

افتتاح فاز دوم فولاد بافت در کرمان؛ ارتقای ظرفیت تولید آهن اسفنجی در کشور

کاهش وابستگی به درآمدهای نفتی، یکی از ارکان اصلی مقاوم‌سازی سیاست‌های اقتصادی به‌ شمار می‌رود که با توسعه صنایع داخلی از جمله صنایع بالادستی و مادر امکان‌پذیر است.صنعت فولاد، به‌ عنوان یکی از مهم‌ترین صنایع بالادستی، همواره نقش مهمی را در راستای خودکفایی صنعتی و رفع وابستگی به محصولات استراتژیک ایفا می‌کند.

ایرنابازار- پروژه بزرگ طرح هفت‌گانه ملی فولاد، یکی از گام‌های بلند و موثر در زمینه ارتقا سطح تولید فولاد در کشور بود که با همکاری بخش‌ دولتی و خصوصی در سال 1392 آغاز شد. در همین راستا، شرکت احیاء استیل فولاد بافت، به‌ عنوان بزرگ‌ترین مجتمع تولید فولاد جنوب شرق کشور، در شهرستان بافت استان کرمان افتتاح شد.

فاز اول این شرکت در سال 1398 با حضور رئیس‌جمهور وقت، جناب آقای دکتر روحانی، افتتاح و وارد مدار تولید شد.

ظرفیت اسمی تعریف‌شده واحد احیای مستقیم این شرکت، تولید سالانه 800 هزار تُن آهن اسفنجی بود و احیاء استیل فولاد بافت توانست در 3 سال اول تولید خود به این میزان دست پیدا کند. تولیدات در سال اول به 60%، سال دوم 80% و در سال سوم به 100% از ظرفیت اسمی خود رسید.

اکنون پس از گذشت 5 سال از افتتاح فاز اول، فاز 2 اجرایی شرکت احیا استیل فولاد بافت در اردیبهشت‌ماه سال جاری (1403) افتتاح شد.

اهمیت افتتاح فاز دوم فولاد بافت

توسعه صنعت و تولیدات داخل، ارتباط مستقیمی با مبحث اشتغال‌زایی دارد و افتتاح فاز 2 پروژه احیاء استیل فولاد بافت، در راستای تحقق هر 2 مورد یکی از مهم‌ترین اتفاقات در شروع سال جدید به ‌شمار می‌رود.

فاز 2 شرکت احیای استیل فولاد بافت با توان تولید 800 هزار تن آهن اسفنجی در سال، مجموع تولیدات این شرکت را به یک میلیون و 600 هزار تُن در سال افزایش می‌دهد. همچنین در سایه افتتاح فاز 2 این پروژه، 5500 نفر به‌طور مستقیم و غیرمستقیم مشغول به کار شدند که اقدامی مهم و موثری به حساب می‌آید.

افتتاح فاز دوم فولاد بافت در کرمان؛ ارتقای ظرفیت تولید آهن اسفنجی در کشور

افتتاح فاز 2 فولاد بافت گامی موثر در تکمیل زنجیره فولاد کشور به شمار می‌رود. با افتتاح این فاز چرخه استخراج از معدن و انتقال به خط تولید، خردایش و دانه‌بندی، کنسانتره و گندله‌سازی و در نهایت تولید آهن اسفنجی، سرعت بیشتری خواهد گرفت و نیاز بسیاری از تولیدکنندگان صنایع داخلی را برطرف خواهد کرد.

در آخر؛ با افتتاح فاز 2 احیا مستقیم فولاد بافت، قطار صنعت سرعت بیشتری خواهد گرفت!

شرکت ملی فولاد ایران در پی تحریم‌های سخت اعمال‌شده از سوی غرب، در سال 1392 منحل شد و در پی این اتفاق، پروژه‌های هفت‌گانه فولاد ملی در وضعیت نامعلومی قرار گرفتند. اما ورود بخش‌های خصوصی و همکاری آن‌ها با دولت، مانع از انحلال این پروژه مهم و حیاتی شد.

شرکت احیاء استیل فولاد بافت یکی از آن 7 پروژه بود که با حمایت دولت و شرکت گسترش صنایع و معادن ماهان از زیرمجموعه‌های گروه مالی گردشگری، از فاز اول آن در سال 1398 بهره‌برداری شد و حالا پس از گذشت 5 سال، فاز دوم آن نیز افتتاح و آماده بهره‌برداری شده است.

*** محتوای این مطلب تبلیغاتی و از سوی سفارش دهنده تهیه شده است و ایرنا مسئولیتی درباره آن ندارد.

۰ نفر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha