به گزارش ایرنا از وزارت میراث فرهنگی، نشست علی دارابی قائممقام وزیر و معاون میراثفرهنگی کشور با ۲۲ مجموعهدار بخش خصوصی، روز یکشنبه نهم اردیبهشت سال ۱۴۰۳ در مجموعه تاریخیفرهنگی نیاوران برگزار شد.
دارابی در این نشست ضمن قدردانی از تلاشهای مجموعهدارهای خصوصی گفت: قدردان کار بزرگ مجموعهدارها در حفاظت و حراست از فرهنگ، میراث و هویت کشور هستیم.
وی افزود: هیچ دولت و حاکمیتی بدون مردم معنا پیدا نمیکند، هویت و حیات میراثفرهنگی وابسته به مردم است. نقش دولت، تسهیلگری، حمایت و نظارت است و نباید در امور مربوط به تصدیگری ورود کند.
قائممقام وزیر و معاون میراثفرهنگی کشور، موزهها را تابلوی راهنمایی برای جامعه امروز عنوان کرد و افزود: کاردکرد موزهها صرفاً جمعآوری و ارائه گنجینهها نیست بلکه علاوه بر نگاهداری از تاریخ خوانش و راه حلی برای امروز و فردای جامعه محسوب میشوند و در دیپلماسی فرهنگی نقشی موثر دارند.
تشکیل کارگروهی بهمنظور احصاء و پیگیری موضوعات مطرح شده در جلسه، اختصاص مکانی به عنوان دفتر انجمن مجموعهدارها، برگزاری نشست سالانه و تجلیل از برترین مجموعهدارهای کشور، معرفی مجموعهها و مشارکت در تهیه بانک اطلاعاتی، از دیگر نکات مطرح شده از سوی معاون میراثفرهنگی بود.
وی همچنین مجموعهدارها را گنجینهای از تجربه، دانش عشق، انگیزه و اراده دانست و افزود: از آنجا که آموزش پایه توسعه است، برگزاری کارگاههای آموزشی از سوی مجموعهدارها ضرورت دارد.
قائممقام وزیر و معاون میراثفرهنگی همچنین به شعار «هر شهر یک موزه» برای تحقق اشاره کرد و جانمایی مکان موزهها را در شهرهای مختلف مورد تاکید قرار داد.
دارابی، اقتصاد میراثفرهنگی را موضوعی مورد غفلت واقع شده عنوان و به ضرورت تدوین تقویم رویدادهای میراثفرهنگی اشاره کرد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر سند ملی میراثفرهنگی و سند ملی موزهداری کشور با مشارکت بخش خصوصی در حال تدوین است از مجموعهدارها خواست در این راستا نظرهای خود را مطرح کنند و مشارکت داشته باشند.
صدور ۶۴ مجوز مجموعهداری در دولت سیزدهم
هادی میرزایی، مدیرکل موزهها با اشاره به برگزاری این جلسه بهمنظور توسعه همکاری و ایجاد زمینهای برای شناسایی اشیاء تاریخی در اختیار افراد و ترغیب فعالیت به شکل قانونی ادامه داد: در طول دو سال گذشته ۶۴ مجوز مجموعهداری صادر شد و ۷۸ مورد تمدید مجوز انجام گرفته و در سامانه جام نیز ۷۱ هزار شیء توسط مجموعهدارها ثبت شده است.
او ادامه داد: طی دو سال گذشته نیز ۲۹ مجوز بهمنظور تاسیس موزه خصوصی صادر شده و ۷۴ موزه خصوصی تمدید مجوز شدند.
۴۵۰۰ مجموعهدار خصوصی داریم
منوچهر لطفی، رئیس انجمن مجموعهداران ایران با اشاره به شناسایی ۴۵۰۰ مجموعهدار خصوصی در کشور افزود: تخمین میزنیم مجموعهدارهای سراسر کشور ۸۵۰۰ نفر باشند که نیمی از آنها را شناسایی کردهایم و تلاش انجمن مجموعه دارها نزدیککردن فعالان این حوزه و تعامل با وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی بوده است.
او با بیان اینکه تهران دارای ۵۰۰ مجموعه دار حرفهای است، ادامه داد: از این تعداد ۲۰۰ نفر آمادگی تاسیس موزه را دارند که اگر ۲۰۰ مکان از سوی وزارت میراثفرهنگی در اختیار آنها قرار بگیرد موزههایی بینظیری را در کشور خواهیم داشت.
لطفی هدف از تاسیس انجمن مجموعهدارها را معرفی و شناخته شدن این افراد عنوان و ابراز امیدواری کرد این مهم تحقق پیدا کند.
همچنین در بخشی از این نشست، مجموعهدارهای حاضر به بیان نظر، پیشنهاد و دغدغههای خود پرداختند که اختصاص مکانی برای دفتر انجمن مجموعهدارها، تشکیل کارگروه ویژه و حمایت بهمنظور برگزاری نمایشگاه در سایر کشورها از مهمترین موضوعات مطرح شده بود.
حسن امین (استاد دانشگاه گلاسگو، حقوقدان، مؤلف و مجموعهدار کتاب و نسخ خطی)، محبوبه کاظمی دولابی، قنبرعلی کرمانی، علیرضا عسگری، کامران نجف زاده، ناصرالدین حسنزاده، راما وزیری، سیدحسین موسوی یکتا، آرمین شهریاری، خسرو احمدوند، عبدالعلی پژویان، رضا سمایی، پویا خادمیان، بهنام بیگدلی، محمود دلیر، محمدامیر راد و میریام گوتس (مدیر سراموزه راهگشای بادرود و همسر فرانسوی الاصل محمد رهگشا که بیش از ۲۵ سال است در ایران سکونت دارد) در این جلسه حضور داشتند. گوتس با اشاره به علاقه وافر خود به فرهنگ و هنر ایران گفت: گمان میکنم من ایرانیترین فرد این جلسه هستم!
نظر شما