نمایش‌های عروسکی ۲۳۶ میلیون بار دیده شدند/ با عروسک‌ها می‌توان‌ حرف‌های بزرگی زد

تهران- ایرنا- مدیر شبکه کودک در آیین اختتامیه دومین جشنواره عروسک خونه گفت: ۲۲ نمایش عروسکی از سراسر کشور مجموعا ۲۳۶ میلیون بار در فضای مجازی دیده شدند.

به گزارش ایرنا، دومین جشنواره عروسک خونه با حضور مسئولانی همچون وحید جلیلی قائم‌مقام صداوسیما، محسن برمهانی معاون سیما، محمدصادق باطنی مدیر شبکه کودک، مجید اکبرشاهی رئیس مرکز سیمرغ صداوسیما، حامد علامتی رئیس کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و هنرمندانی چون مریم سعادت، رضا فیاضی، حسن دادشکر، عادل بزدوده، محمد بحرانی، وحید آقاپور، هومن حاجی عبداللهی، مهدی صباحی، ماشاالله شاهمرادی، ساقی زینتی، محمد لقمانیان و احسان مهدی شامگاه شنبه، ۸ اردیبهشت ماه در سالن همایش‌های برج میلاد به کار خود پایان داد.

پس از پخش سرود جمهوری اسلامی، حامد مدرس مجری برنامه که او را بیشتر با برنامه «سر سفره خدا» به یاد می‌آوریم، روی صحنه حاضر شد.

او ضمن عرض سلام و خوشامدگویی گفت: این جشنواره از این نظر که مربوط به کودکان است از اهمیت بیشتری برخوردار است. اعتمادی که مسئولین رسانه ملی از جمله آقای جبلی، رئیس صدا و سیما تا معاونت سیما به این جشنواره داشتند حائز قدردانی است. خیلی جالب است که در عرض دو دوره این جشنواره به قدری کار خود را خوب انجام داده که تبدیل به یکی از معتبرترین جشنواره‌های عروسکی ایران زمین شده است. مدرس ابراز امیدواری کرد که عروسک‌خونه سال آینده بین‌المللی شود.

در ادامه مراسم محسن برمهانی، معاون سیما روی صحنه آمد و طی صحبت‌هایی گفت: از کسانی که این رویداد را برای دومین سال برگزار کردند، تشکر می‌کنم. این اتفاق مهمی است. در دوره‌ای که تولید محصولات برای کودکان و نوجوانان بیشتر به حوزه انیمیشن و کارتون روی آورده و در بسیاری از بخش‌ها کارهای عروسکی فراموش شده، گرفتن زیر بغل این گونه محتوایی کودک بسیار کار باارزشی است.

وی ادامه داد: برگزاری رویدادی که در دومین سال خود ۲۰ میلیون رأی بدست آورده خوشحال کننده است. امیدواریم در سال‌های آینده این اتفاق بزرگتر و باشکوه‌تر برگزار شود و از سال آینده این جشنواره را بین‌المللی کنیم؛ چراکه چنین جشنواره عروسکی در منطقه نداریم و جایش خالی است.

برمهانی تأکید کرد: روند پررونق عروسک‌خونه این نکته را به ما نشان می‌دهد که جای خوبی ایستاده‌ایم.

در ادامه گروه موسیقی تهرون قدیم روی صحنه آمدند و قطعاتی را برای کودکان و مهمان‌های حاضر در سالن اجرا کردند. البته در بخش پایانی این اجرا، لحظاتی امیرحسین انصافی، فرزند جواد انصافی با مبارک نمایش خیمه‌شب‌بازی هم اجرا کرد.

بخش دیگر برنامه به اولین اهدای جوایز اختصاص پیدا کرد. محسن برمهانی معاون سیما، وحید آقاپور، مهدی صبایی روی صحنه آمدند تا جوایز بخش بازیگری را اهدا کنند. رضا مهدی‌زاده، فاطمه کریمخانی، امیر سلطان احمدی، سمیه عبدالله‌زاده، آرش مصطفایی، فاطمه امینی، حسین نعیمی ذاکر، سارا روستاپور و محمد بحرانی هیأت داوران آن را تشکیل می‌دادند و بعد از اعلام نامزدهای بخش بازیگری جایزه اصلی این بخش به بازیگران تئاتر «کی بود، کی بود، من نبودم» اهدا شد.

سپس نمایشی با صدای لالایی و با عنوان «پرواز فرشته‌ها» و با محوریت کودکان فلسطینی اجرا و تصاویری از برگزیدگان پویش «پرواز فرشته‌ها» پخش شد. پویشی که به ماجرای بادبادک‌هایی برمی‌گردد و در اقصی نقاط کشور با منقش کردن پرچم فلسطین و دلنوشته‌ای بادبادک‌ها را راهی آسمان می‌کنند.

«عروسک‌ها» زبان مشترک ما هستند

با اجرای بخشی از نمایش گلی و گودرز، محمدصادق باطنی به عنوان مدیر شبکه کودک در پشت تریبون حاضر شد و گفت: تک تک شما قدم روی چشم‌های بنده گذاشتید که به جشن تشریف آوردید. در این جشن «عروسک‌ها» زبان مشترک ما و کودکان و سرزمین خیال هستند. مدتی این عروسک‌ها کمرنگ شده بودند اما تمام تلاش برگزارکنندگان ‌جشنواره برگرداندن عروسک‌ها بود که برای نسل جدید خاطره بسازند.

وی افزود: ۲۲ نمایش عروسکی از سراسر کشور مجموعا ۲۳۶ میلیون بار در فضای مجازی دیده شدند که عدد بسیار مهمی است. همین آرایی که در این جشنواره ثبت شد به ما انگیزه داد تا پرقدرت‌تر این جشنواره را ادامه دهیم. از مجموعه سامانه شاد تشکر می‌کنم که با تمام قوا پای این جشنواره ایستاد.

تقدیر از حسن دادشکر

پس از صحبت‌های مدیر شبکه کودک، مراسم تقدیری برای حسن دادشکر بازیگر، نویسنده و کارگردان آثار کودک برگزار شد که رضا فیاضی، وحید جلیلی، هومن حاجی‌عبداللهی و مریم سعادت روی صحنه آمدند تا از حسن دادشکر تجلیل کنند.

حسن دادشکر گفت: از توجهی که به برگزاری مراسم شده، تشکر می‌کنم. واقعیت این است که کار من چیزی جز وظیفه نبوده است. از سال ۱۳۵۰ با دیدن یک نمایش عاشق کار کودک شدم و پس از دوران دانشجویی این راه را ادامه دادم به این امید که نسل‌هایی را برای آینده کشورم تربیت کنم.

وی افزود: تئاتر کودک فقط برای سرگرمی نیست بلکه پایه اصلی و فرهنگ‌ساز است و تحول ایجاد می‌کند. من هر کجا تریبونی بوده ابراز کرده‌ام‌ که در سطح کشور کارهایی از کودک داریم که ملغمه‌ای از جیغ و هورا کشیدن است! چرا در تلویزیون همه مجریان مثل هم کار می‌کنند. خلاقیت هنری در آن نیست و همه از بچه‌ها می‌خواهند جیغ و هورا بکشند!

فرمول جیغ و هورا را اصلاح کنید

وی افزود: این که می‌گویید «دارید خسته می‌شوید» عرایض بنده را تأیید می‌کند. اگر هنری دارید پس کسی از آن خسته نمی‌شود. به عنوان یک علاقه‌مند از مسئولان تلویزیون خواهش می‌کنم فرمول جیغ و هورا را اصلاح کنند. من خدمتگذار بچه‌های این مراسم هستم. از تلویزیون و مسئولان و «عروسک‌خونه» به سهم‌ خود تشکر می‌کنم. از همه همکاران و پیشکسوتان که در این جمع حضور دارند تشکر می‌کنم. ما نسلی بودیم که جز خدمت به فرهنگ و هنر کار دیگری نکردیم.

بزرگداشت عادل بزدوده تهیه‌کننده و برنامه‌ساز کودک

پس از آن با پخش کلیپی، نوبت به بزرگداشت عادل بزدوده تهیه‌کننده و برنامه‌ساز معروف حوزه کودک رسید. مریم سعادت در مورد عادل بزدوده صحبت کرد و گفت: ما صد سال با هم کار کردیم اما واقعا وقتی به آن فکر می‌کنم در حال حاضر خاطره‌ای به یاد نمی‌آورم جز یک رفاقت سی، چهل ساله.

پس از او، بزدوده میکروفون را گرفت و این‌گونه شروع کرد: من اهل حرف زدن نیستم، تنها به من توپ و یونولیت و اسفنج بدهید عروسک بسازم؛ چون بیشتر عمرم را با عروسک‌ها زندگی کرده‌ام و با آنها حرف می‌زنم. زمانی که قرار بود موجودی ساخته شود که بعدها اسم آن «زی‌زی گولو، آسی پاسی، دراکولا، تا به تا» شد، ما اولین سکانس‌ها را که کار میکردیم اسم انتخاب شده بود و تنها کسی که می‌توانست اسم او را به خوبی ادا کند مانی ۶ ساله بود که تعجب همه ما را برانگیخت.

اجرای پهلوانک‌ها

بخش بعدی مراسم به اجرای پهلوانک‌ها و نمایش زورخانه‌ای کودکان اختصاص پیدا کرد. سپس محمد لقمانیان همان عروسک‌گردان معروف برنامه‌های کودک به روی صحنه حاضر شد. او با خودش عروسک بی‌چشم و رو را به اختتامیه جشنواره آورده بود.

او اجرای برنامه‌اش را این‌گونه آغاز کرد: خوشحالم که امشب اینجا هستم. من عروسک‌گردان‌ فامیل دور هستم. امروز می‌خواهم راجع به عروسک‌ها صحبت کنم. عروسک‌گردانی در ایران شغل عجیبی است؛ اما به هر حال کسی از یک راهی باید نان دربیاورد و ما هم از عروسک‌ها نان درمی‌آوریم. قصدم این است که بگویم با عروسک‌ها می‌توان‌ حرف‌های بزرگی زد.

نمایش‌های عروسکی ۲۳۶ میلیون بار دیده شدند/ با عروسک‌ها می‌توان‌ حرف‌های بزرگی زد

وی ادامه داد: عروسک‌ها خیلی کارها می‌توانند انجام دهند مثلا می‌توانند نفس بکشند. می‌توانند حرف بزنند. حتی می‌توانند ببینند. عروسک‌ها تا اندازه‌ای بامزه وساده هستند که می‌توانند حرف‌هایی را بزنند که ما آدم بزرگ‌ها جرأت بیان آن‌ها را نداریم.

در بخش دیگر برنامه با کلیپی از ماجراهای نوید، او روی صحنه آمد. خبری از پویش جدید بچه مرشد را داد که همه کودکان می‌توانند در خانه‌هایشان به صورت افقی صحنه‌ای را فیلمبرداری کنند زمانی که شاهنامه می‌خوانند و در سامانه شاد و آدرس اختصاصی نوید ارسال کنند.

او همچنین به ویژه برنامه‌ای که قرار است او به همراه چند چهره کودک در مشهد اجرا کنند اشاره کرد که از ۲۵ اردیبهشت‌ماه تا ۳ خردادماه پخش خواهد شد.

اهدای جوایز با بخش طراحی و ساخت عروسک ادامه پیدا کرد. برای اهدای جوایز، ایرج محمدی، حسن دادشکر، محمدصادق باطنی، ساقی زینتی، مجید اکبرشاهی و حامد علامتی روی صحنه آمدند.

در بخش طراحی و ساخت عروسک از نمایش «خرگوشک و رودخانه» فاطمه رئوفی تقدیر و تندیس این بخش به نمایش «راز» سیده معصومه زیوری اهدا شد.

در بخش طراحی هنری، از دو اثر «مترسک و آدم برفی» حدیثه مرادی و «خورشید خانم کجایی» مهری فربدزاده تقدیر و تندیس این بخش به نمایش «شازده کوچولو» رعنا گرشاسبی اهدا شد.

در بخش صداپیشگی سه اثر شایسته تقدیر شد. از نمایش‌ «کفشدوزک بداخلاق» میترا مرادی و از نمایش «امانت‌فروشی آمیرزا» میثم میثاقی و سعید تاجیک تقدیر شدند. همچنین تندیس این بخش به سهیلا میرزاخانی برای نمایش «مورچه‌های بامزه» اهدا شد.

نمایش‌های عروسکی ۲۳۶ میلیون بار دیده شدند/ با عروسک‌ها می‌توان‌ حرف‌های بزرگی زد
آیین اختتامیه دومین جشنواره عروسک خونه

در بخش عروسک‌گردانی یک اثر شایسته تقدیر شد. از قاسم انصاری برای «آدم‌های بافرهنگ» تقدیر و تندیس این بخش به صبا ملایی، مبینا رضایی، ریحانه کیخواه، یسنا ملایی و ستایش ساسولی برای «جادوی مهربانی» اهدا شد.

در بخش نمایشنامه‌نویسی یک اثر شایسته تقدیر شد. از حسین فدایی حسین برای نوشتن نمایشنامه «خرگوشک و رودخانه» تقدیر شد و تندیس این بخش نیز به فاطمه موسوی ثابت برای نمایش «جادوی مهربانی» اهدا شد.

در بخش کارگردانی دو اثر شایسته تقدیر شدند. از زهرا طباطبایی برای کارگردانی نمایش‌ «خرگوشک و رودخانه» و عصمت سخائیان برای کارگردانی «کی از همه پر زورتره» تقدیر شد. تندیس این بخش به فاطمه موسوی ثابت برای نمایش «جادوی مهربانی» اهدا شد.

پس از آن گروه سرود نجم‌الثاقب روی صحنه حاضر شدند و به اجرای برنامه پرداختند. همچنین پس از آن گروه دختران نینجا به روی صحنه آمدند و صحنه‌های جالبی را آفریدند.

اهدای جوایز در بخش‌های دیگر ادامه پیدا کرد و به تقدیر ویژه‌های عروسک‌خونه رسید.

نمایش‌های عروسکی ۲۳۶ میلیون بار دیده شدند/ با عروسک‌ها می‌توان‌ حرف‌های بزرگی زد
آیین اختتامیه دومین جشنواره عروسک خونه

در بخش اول جایزه‌ همبستگی خانوادگی و گروهی به نمایش سرزمین شادی‌ها از محمدرضا پورصالحی رسید. در بخش دوم از نمایش «دو دریچه» ساخته مهدیه زراعتی برای خلاقیت و انتقال معنا تقدیر شد، تندیس بخش سوم به خاطر توجه به فرهنگ و ورزش‌های بومی به نمایش «پهلون کچل» ساخته هانیه هادی‌نژاد تقدیم شد و برای استعداد بداهه‌پردازی و طنز از نمایش «بی‌بی نبات و قندک» تقدیر به عمل آمد.

بخش انتهایی برنامه به اعلام برگزیدگان بخش آرامی مردمی اختصاص پیدا کرد.

در بخش برگزیده آرای مردمی رتبه سوم به نمایش «کفشدوزک بداخلاق» اثر آزاده رسالت منش، رتبه دوم به «کی بود کی بود من نبودم» اثر علیرضا محزون و رتبه اول این بخش به نمایش «هاجر عروسی داره» اثر عاطفه خالصی‌فر اهدا شد.

اخبار مرتبط

سرخط اخبار فرهنگ

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha