بیماری هزار چهره در دیشموک کهگیلویه وبویراحمد رو به افزایش است

یاسوج - ایرنا - رئیس شبکه بهداشت و درمان کهگیلویه گفت:بیماری هزار چهره(تب مالت) در روستای رودریش در حال افزایش است و تیم پزشکی در هفته های اخیردر این روستا حضور پیدا کردند و از اهالی آزمایش گرفته شد و هم اینک هم برای درمان و بررسی شرایط این بیماری به رودریش دیشموک اعزام خواهند شد.

سید منصور تقوی روز یکشنبه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: تیم پزشکی شهرستان کهگیلویه در روستاهای دیشموک حضور پیدا کردند.

وی بیان کرد: تاکنون و پیش از اعزام تیم پزشکی تست چند نفر از اهالی مثبت بود و تحت درمان قرار گرفته اند.

وی افزود: ۲۰ نفر مشکوک بودند که از آن ها نمونه گرفته شد و مابقی مردم هم متقاضی بودند که آزامایش دهند.

رئیس شبکه بهداشت و درمان کهگیلویه عنوان کرد: آزمایش ۱۸۰ نفر هم در حال انجام است و قرار است تیم پزشکی به این منطقه اعزام شود و برای درمان و انجام آزمایش ها و فرآیند درمان اقدام کند.

تقوی ابراز کرد: وقتی یک فرد بیمار می شود و متوجه می شویم بیمار است به اطلاع دامپزشکی می رسانیم.

وی ادامه داد: دامپزشکی واکسیناسیون دارند که تا مدت زیادی دام ها را مصون نگه می دارند.وقتی که هم مبتلا می شوند باید یا خرید شوند و امحا شوند.

رئیس شبکه بهداشت و درمان کهگیلویه تصریح کرد: ما به آن ها آموزش می دهیم که شیر و گوشت شان مشکل زا است.

تقوی افزود: دامپزشکی برای دام هایشان پروتکل دارد. اطلاع یافته ایم که این دام را مردم در خوزستان و سایر استان های همجوار به قیمت ارزان تر می فروشند.

وی تصریح کرد: این مهم باعث می شود بیماری تب مالت بیشتر شیوع پیدا کند.ضمن اینکه دامپزشکی واقعا زحمت می کشد باید این دام ها بیمه باشند تا خریداری و امحا شوند.

رئیس شبکه بهداشت و درمان کهگیلویه بیان کرد: ظاهرا روستایی ها دام هایشان را بیمه نمی کنند و این چرخه در احشام در حال چرخش است و وضعیت را خطرناک می کند.

وی ابراز کرد: این بیماری در روستای رودریش در حالت اپیدمی است اما در سایر نقاط شهرستان ما به این صورت اپیدمی وجود ندارد.

تقوی گفت: روستای رود ریش هم مرز با شهرستان بویراحمد است و مردم روستا می توانند خدمات بهتری از طریق مراکز بهداشتی این شهرستان دریافت کنند، رودریش به لحاظ تقسیمات کشوری هم اینک زیر نظر شهرستان کهگیلویه است اما در حقیقت به لحاظ مسافت فاصله اش با یاسوج نزدیک تر و ارایه خدمات نیز بهتر انجام می شود.

به گزارش ایرنا، تب مالت (بروسلوز) ازجمله بیماری های عفونی مسری است که به بیماری هزارچهره معروف است؛ خطر بروز این بیماری بیشتر با فصل گرما بهار و تابستان و هنگام زایش و شیردهی حیوانات اهلی به خصوص در روستاها و مناطق عشایری بیشتر است که مراقبت و رعایت نکات بهداشتی و ایمنی از سوی افراد در معرض خطر ضروری است.

به گزارش ایرنا، تب مالت یا "بروسلوز" در سال ۱۸۸۷ به نام کاشف باکتری آن "دیوید بروس" نام‌گذاری شده است که اکنون حدود ۱۵۰ سال از اولین مورد گزارش این بیماری می‌گذرد.

تب مالت از بیماری‌های عفونی قابل انتقال بین انسان و حیوان است که از طریق حیوانات آلوده همچون گاو، گوسفند، بز، شتر، خوک و گاومیش به انسان منتقل می‌شود.

عامل انتقال بیماری میکروبی به نام "بروسلا" است که تنها از طریق جوشاندن یا پاستوریزاسیون شیر و فرآورده‌های آن از بین می‌رود.

ابتلا به این بیماری‌ به طر معمول در فصل بهار و تابستان به دلیل ارتباط بیشتر انسان با حیوانات در محیط و طبیعت افزایش پیدا می‌کند و افرادی که به دامپروری، چوپانی، کشاورزی و سلاخی اشتغال دارند به ویژه روستاییان و عشایر، بیشتر در معرض ابتلا بدان هستند.

همچنین روستاییان، عشایر و اشخاصی که از لبنیات سنتی غیرپاستوریزه استفاده می‌کنند نیز در معرض ابتلا به تب مالت ‌قرار دارند.

رعایت اصول پیشگیری و نکات بهداشتی مهمترین راه جلوگیری از ابتلا به تب مالت و دیگر بیماری‌های قابل انتقال بین انسان و حیوان است.

بیماری "بروسلوز" یا "تب مالت" از دام به انسان منتقل می شود بسیار خطرناک و در عین حال قابل پیشگیری است که علاوه بر آثار زیان بخش در سلامت انسان و جمعیت دامی نیز موجب خسارات فراوان از جمله سقط جنین های مکرر، ایجاد ناباروری و کاهش تولید شیر می‌شود.

آمار تب مالت در استان سال ۱۴۰۰ تعداد ۱۸۹ گزارش شد در حالی که درسال ۱۴۰۱موارد تب مالت به ۲۲۴ مورد رسیده بود و نزدیک به ۴.۴ درصد بروز این بیماری در استان طی یک سال اخیر روند افزایشی داشته است.

تعداد دام سبک و سنگین در کهگیلویه و بویراحمد ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار فقره است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha