رویترز: کشورهای حاشیه خلیج فارس انگیزه قوی برای میانجی گری بین اسرائیل و ایران دارند

تهران- ایرنا- رویترز به‌نقل از منابع منطقه‌ای نوشت: کشورهای حاشیه خلیج فارس به‌دلیل آسیب‌پذیر بودن در صورت تشدید درگیری‌ بین ایران و اسرائیل، انگیزه خوبی برای میانجی‌گری و جلوگیری از گسترش تنش‌ها دارند.

به گزارش یکشنبه‌شب ایرنا از رویترز، در پی پاسخ تنبیهی ایران به تجاوز رژیم اسرائیل در کنسولگری ایران در دمشق، کشورهای خلیج فارس در تلاش برای جلوگیری از درگرفتن یک جنگ تمام عیار در منطقه که آنها را در خط مقدم قرار خواهد داد، هستند.

در این میان عربستان سعودی که به‌تازگی روابط خود با ایران را عادی‌سازی کرده، و امارات متحده عربی و بحرین، دو کشوری که در سال ۲۰۲۰ در «توافق ابراهیمی» دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری پیشین ایالات متحده روابط خود با اسرائیل را وارد دوره عادی‌سازی کردند، از انگیزه بیشتری برای میانجی‌گری برای حفظ منافع خود برخوردارند.

رویترز دو رخداد «طوفان الأقصی» و «وعده صادق» را که رژیم اسرائیل را در شرایط وخیم قرار داده است، عامل نگرانی کشورهای حاشیه خلیج فارس می‌داند به این دلیل که آسمان این کشورها حائل بین دو طرف درگیری بوده و سرزمین آنها میزبان پایگاه‌های نظامی آمریکا، متحد درجه یک اسرائیل است.

یک منبع مطلع منطقه‌ای به رویترز گفته است که هیچ‌کس خواهان تشدید تنش‌ نیست و دیپلماسی گسترده‌ای در این لحظه در کل منطقه در جریان است چراکه هرگونه واکنش تلافی‌جویانه اسرائیل نسبت‌ به ایران کل منطقه را تحت تأثیر قرار خواهد داد.

یک منبع دیگر خاطرنشان کرد: کشورهای حاشیه خلیج فارس، اردن و عراق، ایران و آمریکا را تحت فشار قرار می‌دهند تا از افزایش تنش‌ها جلوگیری کنند، حال‌آنکه واشنگتن نیز از این کشورها برای انتقال پیام خویشتنداری به تهران استفاده می‌کند.

در عین حال، این منابع هم‌صدا با تحلیلگران معتقدند لحظه خطرناک درگیری را پشت‌سر گذارده‌ایم و اکنون همه‌چیز وابسته به مهار اسرائیل برای واکنش معقول به شرایط است.

کاخ سفید در ساعات گذشته در عین محکوم کردن پاسخ تنبیهی ایران به اسرائیل، بارها خاطرنشان کرده است که در واکنش تلافی‌جویانه تل آویو مشارکت نخواهد کرد و در عوض بر روش دیپلماتیک برای حل تنش تأکید می‌کند.

همچنین، در پی اخطار ایران مبنی‌بر احتمال حمله به پایگاه‌های منطقه‌ای آمریکا در صورت مداخله مستقیم این کشور، کشورهای منطقه از جمله قطر و کویت اقدام به بستن حریم هوایی خود کرده و ایالات متحده به اتباع خود در اردن درباره لزوم رعایت اقدامات احتیاطی هشدار داده است.

اخبار مرتبط

سرخط اخبار جهان

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha