۲۴ فروردین ۱۴۰۳، ۲۱:۴۹
کد خبرنگار: 815
کد خبر: 85442189
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

حضور بلینکن در نشست وزرای خارجه گروه ۷ با دستور کار خاورمیانه و اوکراین

نیویورک – ایرنا- «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا هفته آینده برای شرکت در نشست وزرای خارجه گروه ۷ با دستور کار جنگ روسیه و اوکراین و نیز تحولات خاورمیانه به ایتالیا می رود.

به گزارش ایرنا، متیو میلر سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز جمعه به وقت محلی افزود: آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا از ۱۶ تا ۱۹ آوریل (۲۸ تا ۳۱ فروردین) در نشست وزرای خارجه گروه ۷ در کاپری ایتالیا شرکت خواهد کرد.

میلر تصریح کرد: این نشست با حضور وزرای خارجه ایتالیا، کانادا، فرانسه، آلمان، ژاپن، انگلیس و آمریکا و اتحادیه اروپا برگزار می شود تا درباره تلاش های مشترک برای شکل دادن به جهانی آزاد، امن و مرفه گفتگو کنند.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا افزود: «وزیر امور خارجه مشتاقانه منتظر بحث‌هایی است که بر حمایت از اوکراین در برابر جنگ تجاوزکارانه روسیه، رسیدگی به بحران در خاورمیانه، ایجاد ثبات در هائیتی و تعمیق همکاری در سراسر جهان در مورد موضوعات مورد علاقه دوجانبه، از جمله توسعه، تغییرات آب و هوایی، هوش مصنوعی، سلامت عمومی و آرامش و امنیت است.»

ایالات متحده آمریکا در آستانه انتخابات ریاست جمهوری ۵ نوامبر ۲۰۲۴، با دو بحران بزرگ یکی در شرق اروپا و دیگری در غرب آسیا (خاورمیانه)، یعنی جنگ اوکراین و دیگری جنگ در غزه و حمایت از رژیم اسرائیل درگیر است که ابعاد جنگ اسرائیل در منطقه در حال گسترش بوده و این مسائل معادلات را در حوزه داخلی و نیز سیاست خارجی این کشور متحول کرده‌ است.

رئیس جمهور روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بی‌توجهی غرب به نگرانی‌های امنیتی مسکو، استقلال جمهوری‌های خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت. ولادیمیر پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کی‌یف به رویارویی نظامی تبدیل شد.

آمریکا و کشورهای غربی در پاسخ به این اقدام روسیه، تاکنون تحریم‌های گسترده‌ای را علیه مسکو اعمال و میلیاردها دلار تسلیحات و تجهیزات نظامی به کی‌یف ارسال کرده‌اند.

گروه‌های مقاومت فلسطین نیز ۱۵ مهرماه ۱۴۰۲برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳، عملیات غافلگیرکننده‌ای با نام «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند که پس از ۴۵ روز نبرد و درگیری، سوم آذرماه ۱۴۰۲ برابر با ۲۴ نوامبر ۲۰۲۳، میان اسرائیل و حماس آتش بس موقت چهار روزه یا همان وقفه برای تبادل اسرا میان حماس و اسرائیل برقرار شد. این وقفه یا آتش بس موقت هفت روز طول کشید و سرانجام ۱۰ آذر برابر با اول دسامبر ۲۰۲۳ به پایان رسید و رژیم اسرائیل حملات علیه غزه را از سرگرفت.

عملیات طوفان الاقصی که پس از سالها جنایات رژیم اسرائیل علیه مردم مظلوم فلسطین صورت گرفت، منجر به کشته شدن ۱۱۳۹ اسرائیلی شد. این جنگ تاکنون منجر به شهادت بیش از ۳۳۰۰۰ فلسطینی شده و تقریباً تمام جمعیت ۲.۳ میلیونی غزه را آواره کرده است؛ رویدادهایی که منجر به طرح موضوع نسل کشی فلسطینی ها شده است اما اسرائیل آن را رد می کند.

پس از نزدیک به ۶ ماه از جنگ اسرائیل در غزه، اعضای شورای امنیت سازمان ملل ۶ فروردین ماه ۱۴۰۳ برابر با ۲۵ مارس ۲۰۲۴ با ۱۴ رای مثبت این شورا و نیز رای ممتنع آمریکا و عدم وتوی این کشور، با قطعنامه‌ ۲۷۲۸ را برای برقراری آتش‌بس فوری در غزه موافقت کردند تا در ۱۵ روز باقیمانده در ماه مبارک رمضان ( از زمان تصویب قطعنامه) آتش بس میان اسرائیل و حماس برقرار شود اما نه تنها این قطعنامه اجرا نشده، بلکه اسرائیل در پی حمله به شهر رفح در نوار غزه است. همزمان، اسرائیل با حمله به کنسولگری ایران در دمشق سوریه و شهادت هفت تن از مستشاران و افسران نظامی ایران، موجب تشدید و گسترش جنگ در منطقه شده و تهران اعلام کرده است که به این حمله اسرائیل پاسخ قاطعانه خواهد داد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha