استاندار: رشد اقتصادی مازندران تدوام دارد

۸ فروردین ۱۴۰۳، ۸:۰۲
کد خبر: 85428157
استاندار: رشد اقتصادی مازندران تدوام دارد

ساری - ایرنا - استاندار مازندران با بیان این که، برنامه های جهش تولید در مازندران چند بعدی دنبال خواهد شد، گفت: رشد اقتصادی در استان جند بُعدی است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، سید محمود حسینی پور روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران در بابل بیان داشت: مازندران در سال پیش رو به صورت مضاعف با توجه به شعار سال در حوزه جهش تولید فعالیت خواهد کرد.

وی اظهار داشت: با توجه به تداوم رشد اقتصادی مازندران در ۲ سال اخیر این رویه با شتاب بیشتر در سال جاری ادامه پیدا خواهد کرد.

حسینی پور با بیان این مطلب که ستاد عالی رشد اقتصادی مازندران ماموریت جهش تولید را به خوبی انجام خواهد داد، بیان داشت: دانشگاه های مازندران هم در رشد تولید با انجام کارهای علمی موثر نقش آفرین هستند.

استاندار مازندران افزود: رونق اقتصاد دریا محور یکی از موثر ترین اقدامات در حوزه جهش تولید است که باید مد نظر قرار گیرد.

این مقام مسوول تصریح کرد: در حوزه اقتصاد دریا محور اقدامات زیر بنایی موثری در مازندران انجام شد که این رویه با تلاش مضاعف باید تداوم داشته باشد.

به گزارش ایرنا، توسعه دریامحور و اقتصاد دریا که اخیراً بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته که تعریف اقتصاد دریامحور در ادبیات جهانی عموماً با عنوان اقتصاد آبی یا Blue Economy از آن یاد می شود به معنای استفاده پایدار از ظرفیت منابع و گستره های آبی اعم از اقیانوس ها، دریاها، دریاچه ها و جزایر برای رشد اقتصادی، بهبود وضعیت معیشت و ایجاد اشتغال و درنهایت افزایش تولید ناخالص داخلی تعریف می گردد.

استاندار: رشد اقتصادی مازندران تدوام دارد

بنابراین، حوزه اقتصاد دریا فراتر از مواردی از قبیل شیلات و گردشگری دریایی است و مستلزم ظهور و حمایت از صنایع مرتبط با آب و دریا و ازجمله حمل ونقل دریایی، گردشگری دریایی، انرژی های تجدیدپذیر، آبزی پروری و شیلات، بیوتکنولوژی دریایی، زیست هواشناسی و معدنکاری دریایی است.
اقتصاد دریامحور، راهبردی اساسی، توسعه ای و کنشگرا و درنهایت، تحول آفرین است و با موضوعات مختلف توسعه ای و حاکمیتی مانند جمعیت پذیری، ایجاد زیرساخت ها و ارتباطات گره خورده است همچنین محرک جدی به کارگیری و به کاراندازی صنایع و اشتغال در دریاها و سواحل است.
بنا به گزارش مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی، ‌ ایران با داشتن پنج هزار و ۸۰۰ کیلومتر نوار ساحلی جنوبی و شمالی (۴۰ درصد مرزهای کشور)، کشوری دریایی محسوب می شود؛ ولی در میزان استفاده از این نعمت خدادادی چندان موفق نبوده است. بیشترین فعالیت در عرصه سواحل کشور، مربوط به محدوده های شهری و روستایی و تأسیسات بندری و نظامی است که همه اینها حدود پنج درصد از ظرفیت سواحل کشور را به خود اختصاص داده اند و حدود ۹۵ درصد از این ظرفیت مورد توجه قرار نگرفته است. در حالی که این مناطق دارای اهمیت ژئواستراتژیک، ژئوپلیتیک و ژئواکونومیک در مقیاس جهانی و منطقه ای هستند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha