دکتر مجتبی قهرمان رضاییه روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در طول سال ۱۴۰۲ میزان اهدای خون نسبت به سال گذشته، ۶.۷۶ درصد رشد داشته است و از رقم ۷۰ هزار نفری به حدود ۷۵ هزاری نفری رسیدهایم.
وی تعداد اهدا کنندگان مستمر را در استان ۲۵ هزار و ۳۰۷ نفر اعلام کرد و افزود: در سال ۱۴۰۱ نیز حدود ۲۴ هزار نفر اهدا خون مستمر داشتند که در سال ۱۴۰۲ این رقم رشد ۵.۴۱ درصدی ثبت کرد.
قهرمان رضاییه با اشاره به سابقه اهدا خون افراد بیان کرد: ۳۵ هزار و ۷۸۲ نفر اهدای خون باسابقه در سال ۱۴۰۲ بودند که این رقم نیز نسبت به مدت زمان مشابه سال قبل از رشد ۶.۵ درصدی برخوردار است.
وی افزود: امسال همچنین ۱۳ هزار و ۶۴۹ نفر اهدا کننده بار اولی بودند که ۹.۸۱ درصد نسبت به سال قبلتر از رشد مشارکتی مواجه بود و این نشان از فرهنگک سازی مناسب در جامعه است.
وی با تاکید بر وضعیت مطلوب بانک خون در آذربایجانغربی افزود: میزان مراجعه و اهدای خون مردم خیّر استان موجب شده وضعیتی مطلوبی در بانک خون داشته باشیم.
مدیرکل انتقال خون آذربایجان غربی با اشاره به اینکه نیاز به خون یک موضوع روزانه و متداول است، افزود: با توجه به پایین بودن عمر فرآوردههای خونی در صورت تداوم کاهش اهدای خون از سوی شهروندان جان بیماران پیوندی، تالاسمی، سرطانی، آسیب دیدگان تصادفات، بیماران هموفیلی، مادران باردار و نوزادان با زردی و بسیاری دیگر از بیماران که به خون و مشتقات آن نیازمند هستند، به خطر میافتد.
قهرمان رضاییه گفت: سازمان انتقال خون دست یاری به سمت شهروندان به ویژه جوانان در راستای فرهنگ سازی اهدای خون دراز میکند تا کمک حال بیماران در زمینه خون و فرآوردههای آن باشند.
در پایگاه های انتقال خون، علاوه بر پلاسما، گلبول قرمز فشرده، سیپی، سیپیپی، خون فیلتردار، خون شسته شده و پلاکت خون فرآوری میشود.
نظر شما