جهانگردی مرکبات مازندران با برنامه‌های صادرات محور دولت

ساری - ایرنا - حمایت دولت سیزدهم درپی افزایش زیر ساخت صادرات مازندران و راه اندازی خط انتقال سرد کالای فاسدشدنی از بندر ایرانی-روسی سالیانکا در آستراخان روسیه، صادرات مرکبات مازندران به این کشور که در سال جاری روند افزایشی داشت در حال حاضر به دوران طلایی و نقطه جوش خود رسید.

به گزارش خبرنگار ایرنا، در حالی نخستین محموله مرکبات مازندران به کشور روسیه سوم آبان ماه با کشتیرانی دریای خزر از طریق بندرامیرآباد در شرق استان به همسایه شمالی ایران صادر شد که با تکمیل زیر ساخت رونق تجارت بین ایران و روسیه زمینه افزایش صادرات مرکبات از مازندران فراهم شد و در زمان فعلی صادرات این محصول به نقطه جوش رسیده است.
سفر استاندار مازندران به روسیه که اوایل تیرماه سال جاری با همراهی تیم اقتصادی و بخش خصوصی انجام شد زمینه عقد قراردادهای مختلف صادرات به روسیه فراهم شد و این خط صادراتی سیر تکاملی خود را طی و به نقطه مطلوب در زمان فعلی رسیده است.
آغاز فعالیت هشت کامیون مجهز به یخچال که انتقال محصولات ایرانی را از بندر سالیانکا به نقاط مختلف روسیه منتقل می کند، نقطه عطفی در رونق صادرات این محصول از مازندران به روسیه است.
امکانات جدید سردخانه ای با تجهیزات کامل فرصت صادرات انواع میوه، مرکبات و محصولات کشاورزی فاسد شدنی از ایران به مقصد بندر سالیانکا آستراخان را فراهم کرده است.
بر این اساس، بندر ایرانی و روسی سالیانکا در ابتدا با هدف بندر صادرات محور (غلات، چوب و روغن) از روسیه به ایران در نظر گرفته شده بود اما با انجام اقدامات زیرساختی گسترده طی ۲ سال گذشته، این بندر که بزرگترین بندر شهر آستراخان روسیه است، قادر است همزمان به عنوان بندر صادرات کالاهای مورد نیاز به ایران و همچنین کالاهای صادراتی از جمهوری اسلامی ایران به روسیه از جمله مرکبات مورد استفاده قرار گیرد.

جهانگردی مرکبات مازندران با برنامه‌های صادرات محور دولت

افزایش ۱۰ برابری صادرات محصولات کشاورزی مازندران

در این پیوند سرپرست سازمان جهاد کشاورزی مازندران از افزایش ۱۰ برابری صادرات محصولات کشاورزی استان خبر داد.

بابک مومنی گفت: سال ۱۴۰۲، ۱۰ برابر سال گذشته صادرات محصولات کشاورزی انجام و ۱۱۷ هزار تن انواع محصولات باغی از مبدا مازندران به خارج کشور صادر شد.

وی افزود: بازار برنج و مرکبات استان در سال جدید باید ساماندهی شود و از هم اکنون برنامه ریزی و بسترسازی برای نظام پایدار بازار انجام شود.

مومنی گفت: مرز جوجه ریزی را در استان رد کردیم و در همه ادوار گذشته بالاترین میزان جوجه ریزی در دو ماه متوالی را انجام دادیم.

سرپرست سازمان جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به اینکه از اتحادیه و تشکل‌های صنعت طیور تشکر می‌کنم که هم مرغ داخل استان و هم مرغ پایتخت را تامین کردند، افزود: در مدیریت بازار موفق عمل کردیم و هم بازار شب یلدا، ایام پایانی سال و ماه مبارک رمضان بازار آرام بود و همه اقلام اساسی تامین و توزیع شد.

مومنی اجرای طرح جهش تولید در دیمزارها را از موفقیت‌های سازمان جهاد کشاورزی مازندران در سال ۱۴۰۲ برشمرد که سطوح بسیاری از دیمزارهای استان را تحت پوشش قرار داد.

وی با بیان اینکه حمایت‌های رفاهی و انگیزشی خوبی در سال ۱۴۰۲ برای همکاران سازمان جهاد کشاورزی مازندران انجام شد و رتبه سوم کشور را کسب کردیم، گفت: از همه مدیران می‌خواهم توجه ویژه‌ای به همکاران مراکز که در صف مقدم تولید فعالیت دارند داشته باشند.

جهانگردی مرکبات مازندران با برنامه‌های صادرات محور دولت

مومنی با اشاره به اینکه اقلام اساسی در استان در تمام سال باید فراهم باشد و مختص ایام پایانی سال و مناسبت‌های خاص نباشد، ادامه داد: اقلام اساسی باید در اختیار همه اقشار جامعه قرار گیرد.

وی افزود: توجه به اسناد بالادستی، مطالبات مقام معظم رهبری، وزیر جهاد کشاورزی و استاندار مازندران در همه برنامه ریزی‌ها مدنظر قرار گیرد.

سرپرست سازمان جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه از اعتبارات عمرانی حوزه کشاورزی استان راضی نیستم و در سال جدید باید شاهد رشد اعتبارات این بخش باشیم، گفت: اولین پایلوت طرح زیرساخت اراضی کشاورزی کشور در مازندران در حال اجراست و این پروژه باید به صورت کامل اجرا شود.

به گزارش ایرنا، زمان برداشت پرتقال در مازندران که تامسون مهم‌ترین رقم آن به شمار می‌آید از نیمه آبان آغاز می‌شود. میانگین برداشت محصول از هر هکتار باغ مرکبات در مازندران ۳۰ تا ۴۰ تن است.

طبق آمارهای رسمی، مجموع باغ‌های مرکبات مازندران ۱۱۲ هزار هکتار است که از این میزان ۱۱۰ هزار هکتار ارقام بارده هستند.

همچنین از مجموع باغ‌های مرکبات مازندران ۸۰ هزار هکتار زیر کشت ارقام مختلف پرتقال، ۳۰ هزار هکتار ارقام مختلف نارنگی و بقیه زیر کشت محصولاتی از جمله نارنج و لیمو قرار دارند.

مازندران با دارا بودن ۱.۵ درصد از اراضی باغی و ۲.۵ درصد اراضی کشاورزی کشور سالانه بیش از هشت میلیون تن محصولات کشاورزی تولید می‌کند که ۱۰ درصد ارزش اقتصادی محصولات کشاورزی کشور را به خود اختصاص داده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha