دکتر محمدرضا اکبری روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار کرد: این عملیات مقابله شامل شناسایی، لانه کوبی، جونده کشی، چک حشره شناسی و بیماریابی است.
وی افزود: روستاهای مانه و سملقان یکی از کانون بیماری سالک بود که به دلیل طغیان این بیماری عملیات سم پاشی ابقایی در خصوص ناقلان این بیماری به انجام رسید.
اکبری با اشاره به برنامههای پیشگیرانه و آموزشی برای مقابله با بیماری سالک، گفت: هر سال برنامه هایی برای آموزش مردم به منظور مراقبت در برابر گزش پشه و پیشگیری از مبتلا شدن به سالک توسط دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی برگزار می شود.
وی تشخیص و درمان بیماران مالاریا، گرفتن لام مالاریا و غربالگری موارد پر خطر بیماری و اویتراپ گذاری پشه ناقل بیماری آئدس را از دیگر اقدامات رایگان انجام شده در سالجاری دانست.
به گزارش ایرنا، سالک یک بیماری پوستی طولانی مدت همراه با درد و زخم است که انگل آن از حیوانات جونده به ویژه نوعی موش صحرایی به نام "رومبوموس" و از طریق پشه خاکی به انسان منتقل میشود.
زخم و نشانه بیماری سالک ۲ تا هشت ماه پس از گزش به صورت ورمی سرخ رنگ و بدون درد وجود داشته و پس از مدتی اندازه زخم گسترش یافته و به چند میلی متر یا چند سانتی متر میرسد و این زخم در نواحی باز بدن مانند صورت، دست و پا بیشتر دیده میشود.
در صورت درمان به موقع، این بیماری پوستی در مدت ۶ ماه تا یک سال بهبود خواهد یافت و بیتوجهی به درمان باعث میشود تا در محل زخم یک جوشگاه فرو رفته ایجاد شده و به صورت دائم باقی بماند.
خراسان شمالی با یک میلیون نفر جمعیت واقع در شمال شرق کشور است که ۴۴ درصد از آن در نواحی روستایی سکونت دارند.
نظر شما