پایگاه اطلاع‌رسانی «پژوهشگران مستقل» راه‌اندازی شد 

تهران- ایرنا- معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: پایگاه اطلاع‌رسانی پژوهشگران مستقل راه‌اندازی و پژوهشگری به عنوان یک شغل مستقل شناخته شد.

به گزارش خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا، پیمان صالحی دبیرکل شورای عالی عتف امروز - سه شنبه - در نشست خبری با تشریح فعالیت‌های این شورا اظهار داشت: پایگاه اطلاع رسانی طرح ساماندهی پژوهشگران مستقل کشور به نشانی https://flr.atf.gov.ir/ در دسترس است.

وی به روند تدوین و تصویب آیین نامه ساماندهی پژوهشگران مستقل کشور اشاره کرد و افزود: دو جلسه در شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری با موضوع پژوهشگران مستقل برگزار شد، اصل این موضوع در سند تحول دولت ذیل فصل ششم اقدام ۵ ذکر شده است.

معاون وزیر علوم تاکید کرد: بر اساس جلسات شورای عالی عتف که با حضور رییس جمهور برگزار می شود، مقرر شد آیین نامه اجرایی تدوین و در کمسیون دایم شورای عالی عتف تدوین شده و به تصویب برسد.

صالحی همچنین در تشریح آیین نامه یادآور شد: ساماندهی پژوهشگران مستقل کشور شامل این موضوع است که پژوهشگری مستقل به عنوان شغل حرفه ای در نظام اداری کشور پذیرفته شده اند، این افراد نباید در یک دستگاه دولتی یا خصوصی شاغل باشند و برای آنها بیمه داده می‌شود، فرد باید دانش آموخته مقطع ارشد و دکتری باشد. ‌این افراد می توانند به عنوان پژوهشگر همکار با دانشگاه ها یا دستگاه ها فعالیت کنند و از مزایای بیمه و پرداخت مالیات بر اساس قوانین کشوری برخوردار می‌شوند. همچنین سقف سنی پژوهشگران مستقل حداکثر ۶۰ سال در نظر گرفته شده است.

پایگاه اطلاع رسانی پژوهشگران مستقل راه‌اندازی شد 


استاد دانشگاه شهید بهشتی ادامه داد: آیین نامه بیمه و مالیات پژوهشگران مستقل بر اساس طبق قوانین جاری کشور مشخص است و همکاری پژوهشگران در طرح های پژوهشی به عنوان سابقه شغلی تلقی می شود.

صالحی گفت: همه این پژوهشگران براساس نظام رتبه بندی در چهار سطح، رتبه بندی می شوند. این افراد همه در صورت کسب ۲۵ امتیاز در بدو ورود به عنوان پژوهشگر مستقل سطح ۴ هستند و در صورت کسب امتیازهای لازم تا سطح ۱ ارتقا می یابند. پژوهشگران مستقل سطح ۴ و ۳ باید حداقل مدرک تحصیلی کارشناسی ارشد یا معادل آن و پژوهشگران سطح ۲ و ۱ داشتن باید مدرک دکتری تخصصی یا معادل آن در علوم حوزوی و پزشکی داشته باشند. همچنین امکان ارتقای این افراد در صورت کسب امتیازهای لازم و بعد از مدت زمان مشخص وجود دارد.

وی یادآور شد: براساس آیین نامه ساماندهی پژوهشگران مستقل شورای راهبری، رییس شورا نایب رییس شورای عتف یعنی وزیر علوم است و وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، معاون علمی، فناوری و افتصاد دانش بنیان، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، وزیر کار، رفاه اجتماعی، وزیر جهاد کشاورزی و رییس دانشگاه آزاد اسلامی از جمله اعضای این شورا هستند.

معاون پژوهشی وزارت علوم در مورد روند بررسی و تایید پژوهشگران مستقل نیز اظهار داشت: هیات مرکزی بررسی صلاحیت در دبیرخانه شورای عتف وظیفه بررسی پرونده های رسیده را بر عهده دارد و پرونده ها را برای ارتقا بررسی می کند. اگر تعداد پرونده ها زیاد شد کارگزارانی در دانشگاه ها این روند بررسی ها انجام می دهند.

صالحی تصریح کرد: دستورالعمل نحوه امتیاز دهی و اعطای گواهی پژوهشگران مستقل هم در آیین نامه ذکر شده است. کسی که می خواهد پژوهشگر مستقل بشود باید امتیازات لازم را بر اساس ایین نامه کسب کند.

به گفته وی مدارک ثبت نام شامل مدارک عمومی، مدارک دانش اموختگی و سوء پیشینه در سایت https://flr.atf.gov.ir/ و درگاه پژوهشگران مستقل به نشانی ذکر شده است و پژوهشگران مستقل می‌توانند با مراجعه به این سایت نام نویسی کنند.

تشکیل کمیسیون آموزش

دبیر کل شورای عالی عتف همچنین در مورد فعالیت های کمیسیون های شورای عالی عتف و کمیسیون دایم هم گفت: در سال جاری جلسات کمیسیون دایم به صورت منظم برگزار شد. همچنین یک کمیسیون به عنوان کمیسیون آموزش به کمیسیون ها اضافه شده است.

صالحی توضیح داد: با توجه به علاقه به تعامل با شورای عالی انقلاب فرهنگی قرار شد یک نماینده از این شورا در همه کمیسیون ها حضور داشته باشد.

جایگاه شورای عالی عتف

به گزارش ایرنا، شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری (عتف) به عنوان نهادی فرابخشی به ریاست رییس‌جمهور مرجع تصمیم‌گیری در مورد مهم‌ترین اولویت‌ها و برنامه‌های پژوهش و فناوری کشور است. این شورا به عنوان نهاد فرابخشی سیاست‌گذار علوم، تحقیقات و فناوری کشور بر اساس ماده ۹۹ قانون برنامه سوم توسعه و مواد سه و چهار قانون تشکیل وزارت علوم، تحقیقات و فناوری (مصوب مرداد ۱۳۸۳) و با هدف ایجاد هماهنگی و یکپارچگی در سیاست‌گذاری کلان اجرایی در حوزه علوم، تحقیقات و فناوری تشکیل شد. این شورا وظیفه اولویت‌بندی و انتخاب طرح‌های اجرایی بلندمدت سرمایه‌گذاری کلان در بخش‌های آموزشی و پژوهشی و فناوری، بررسی و پیشنهاد منابع مالی مورد نیاز در حوزه‌های علوم، تحقیقات و فناوری را بر عهده دارد.

در این شورا هفت وزیر، رؤسای سازمان مدیریت و برنامه ریزی، بانک مرکزی، فرهنگستان‌ علوم، نمایندگانی از مجلس شورای اسلامی به عنوان عضو ناظر و نمایندگان رؤسای دانشگاه‌ها، انجمن‌های علمی و تعدادی از صاحب نظران بخش‌های تولیدی و خدماتی دولتی و خصوصی عضویت دارند و انجام وظایف دبیرخانه‌ای این شورا طبق قانون به عهده معاونت پژوهش وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است.

این شورای عالی از نظر ساختار اجرایی متشکل از یک کمیسیون دائم بر اساس ماده ۹ آیین نامه داخلی، ۱۰ کمیسیون تخصصی و یک کمیسیون هماهنگی امور علمی و فناوری است. دبیرکل شورا از سوی رییس‌جمهور به عنوان رئیس شورا منصوب می شود و معمولا معاون پژوهش وزارت علوم است. جلسات کمیسیون دائم برای استمرار و تسریع به فرایند تصمیم گیری و کارشناسی اولیه دستورکارهای شورای عالی نیز به ریاست دبیرکل یا وزیر علوم معمولا به صورت ماهانه تشکیل می شود.

کمیسیون دائم شورای عالی عتف از زمان شکل گیری (۸۳) تاکنون ۲۱۳ بار تشکیل جلسه داده است. شورای عالی عتف نیز تاکنون ۲۸ بار جلسه داشته که یک جلسه در دولت هشتم، ۱۳ جلسه در دولت های نهم و دهم، ۱۳ جلسه در دولت‌های یازدهم و دوازدهم برگزار شده است. بیست‌وهشتمین جلسه این شورا ۱۲ مرداد ۱۴۰۱ و بیست‌ونهمین جلسه این شورا سوم تیر 1402 با حضور آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی، رییس‌جمهور برگزار شد.

اخبار مرتبط

سرخط اخبار علم و آموزش

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha