بروز برخی سرطان‌ها ناشی از استفاده از رنگ‌ها در غذا است

بوشهر- ایرنا- مدیرگروه بهداشت حرفه‌ای معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: برخی از مهمترین اختلالات ناشی از مصرف مداوم رنگ‌های خوراکیِ غیرمجاز و مصنوعی در غذا، بروز سرطان‌ها، بیش فعالی، بیماری‌های کلیوی، تضعیف سیستم دفاعی بدن، عقب‌افتادگی ذهنی و عقیمی در مردان است.

به گزارش ایرنا " میمنت توبه خاک " روز سه شنبه در گفت وگو با خبرنگاران اظهار کرد: همچنین بسیاری مواقع رنگ‌های مصنوعی در تنقلات، مرباها، کیک و شیرینی‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند که می‌تواند واکنش‌های آلرژی‌زا از جمله آسم، میگرن، تاری دید، اضطراب و مشکلات رفتاری ایجاد کند.

وی افزود: اصناف و خانوارها باید در تهیه مواد غذایی از رنگ‌های طبیعی و رنگ‌هایی که قابلیت استفاده در صنوف بدون محدودیت میزان مصرفِ روزانه را دارند استفاده کنند.

توبه خاک تصریح کرد: بعضی از رنگ‌های موجود در بازار لوازم قنادی فروشی‌ها و عطاری‌ها یا از رنگ‌های غیرمجاز خوراکی است یا با اینکه مجوز ساخت از وزارت بهداشت را دارند ولی در صورتی قابلیت استفاده در صنوف و خانوارها دارند که زیر نظر مسئول فنی استفاده شود .

مدیرگروه بهداشت حرفه‌ای معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی بوشهر ادامه داد: خانم‌های باردار و سالمندان بیشتر در معرض خطر ناشی از استفاده از رنگ‌های غیرمجاز هستند.

وی یادآور شد: کودکان بیشتر مایل به خرید مواد غذاییِ دارای رنگ‌های شاد و جذاب هستند به همین دلیل خانواده ها باید به آنها آموزش دهند که مصرف بعضی از رنگ‌ها برای سلامتی آنها زیان رسان است و در صورت لزوم، غذای کودکان با رنگ‌های طبیعی تهیه شود.

توبه خاک افزود: برای تازه جلوه دادن ماهی، تنقلات و سبزی‌ها از رنگ غیرمجاز استفاده می‌شود که لازم است در هنگام خرید توجه شد.

وی گفت: رنگ‌های مورد استفاده برای طعم دار کردن مواد غذایی نظیر مرغ و گوشت باید یا از رنگ‌های طبیعی باشد یا رنگ‌های دارای مجوز دار از وزارت بهداشت همچنین طعم دار کردن مرغ و گوشت باید در حضور مشتری انجام شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha