مدرس دانشگاه: تعهد مومنانه مهمترین ملاک انتخاب اصلح است

بیرجند - ایرنا - مدرس دانشگاه در خراسان جنوبی گفت: ایمان و تعهد مهمترین ملاک در انتخاب اصلح است زیرا فردی که به عنوان نماینده مجلس انتخاب می‌شود باید نسبت به کشور و مردم تعهد مومنانه داشته باشد.

حجت الاسلام علیرضا حسینی روز سه‌شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: تخصص و کارآمدی مولفه دیگر انتخاب نماینده اصلح است زیرا اگر شخصی به دلایل فرهنگی و معنوی در جامعه مقبولیت داشته اما کارآمدی لازم را نداشته باشد، شایستگی ورود به مجلس را ندارد.

وی با اشاره به اینکه کار نماینده قانونگذاری است عنوان کرد: نظارت بر حسن اجرای قانون هم برعهده نماینده مردم است لذا باید شجاع و تحول خواه باشد تا بتواند در مورد قوانین دست و پاگیر اثربخش باشد.

این فعال فرهنگی و اجتماعی معتقد است که نماینده مجلس با ابزاری که قانون در اختیار او قرار داده در همه زمینه‌های کشور می‌تواند تحقیق و تفحص کند و از شرایط موجود به مردم پاسخ دهد.

وی با اشاره به اینکه نماینده مجلس باید شجاعت ورود به دالان‌های قدرت و مافیا را داشته باشد گفت: شاخصه مردم‌داری هم از ملاک‌های انتخاب اصلح است و نماینده مجلس باید بتواند با بدنه اجتماع ارتباط صمیمانه داشته تا دردآشنا باشد و نیازهای روز جامعه را احصا کند و موضع روشن تر و آگاهانه تری در لوایح و طرح ها داشته باشد.

حسینی افزود: تصوری بر جامعه حاکم شده که مثلا نماینده وظیفه آسفالت کردن جاده‌ها را ندارد اما این مسئله نباید بهانه ای شود که مردم در برخی شرایط که به مسئولان مربوطه دسترسی ندارند با نماینده خود نیز نتوانند مشکلات را مطرح کنند.

وی با اشاره به مطالباتی که مردم می‌توانند از نماینده مجلس داشته باشند گفت: اولین مسئله در شرایط فعلی شفافیت در تمامی قواست، اگرچه این موضوع در قدم‌های آخر بوده اما به نظر می‌رسد نیاز به پیگیری جدی دارد چون جزو وعده های اکثریت کاندیداهای دوره قبل بود.

دانشجوی دکتری فقه و مبانی حقوق افزود: مسئله شفافیت حق مردم است و مجلس باید آن را ابتدا در خود ایجاد کند سپس سایر قوا و نهادهای حاکمیتی را نیز ملزم به شفافیت کند.

وی با اشاره به لزوم وضع قوانینی در کشور برای مقابله با مافیا عنوان کرد که این موضوع نیاز به وضع قوانین محکم و جامع دارد.

حسینی یکی دیگر از اولویت های مجلس دوازدهم را رسیدگی بیشتر به قوانین بانکی دانست و گفت: در زمان حاضر همه مردم منابع مالی و پولی خود را در شبکه بانکی کشور دارند اما برای دریافت وام و تسهیلات دچار مشکل هستند در حالی که برخی تسهیلات نجومی بدون اخذ ضمانت های لازم در اختیار اشخاص خاص قرار گرفته است.

وی با انتقاد از سودهای کلان بانکی افزود: در کمتر جایی از دنیا چنین نظام بانکی حاکم است و به نظر می‌رسد تا رسیدن به یک الگوی صحیح و جامع مطابق موازین اسلامی حداقل باید از قوانین دیگر کشورهای اسلامی الگو برداری کنیم.

مدرس دانشگاه یکی از دلایلی محقق نشدن اهداف اقتصاد مقاومتی را عملکرد بانک ها دانست و گفت: خودرو هم از دیگر مسایلی است که باید نمایندگان مجلس با تعیین تکلیف و اجرای کامل قوانین واردات خودرو، محکم و به طور جدی به آن ورود پیدا کنند.

وی اضافه کرد: اینکه از نظر گرایش سیاسی ۲ قوه مجریه و مقننه با هم همسو باشند، نباید به آن معنا باشد که در مسایل تخصصی از خطاها چشم پوشی شود لذا مردم انتظار دارند برخی از وعده‌های دولتمردان را مجلس به صورت جدی پیگیری کند.

حسینی گفت: نحوه رفتار مجلس با دولت‌ می تواند در میزان مشارکت انتخاباتی اثرگذار باشد بنابراین مجلس علاوه بر اینکه همسوی دولت است باید منتقد دلسوز هم باشد و به نیابت از مردم مطالبه گری کند.

انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری ۱۱ اسفند امسال در سراسر کشور برگزار می‌شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha