به گزارش بامداد چهارشنبه ایرنا به نقل از تارنمای خبری آرمناپرس، بورل سهشنبه در جریان یک نشست خبری مشترک با وزیر خارجه ارمنستان، درباره حادثه اخیر مرزی بین باکو و ایراون که منجر به کشته شدن چهار نظامی ارمنستانی شد، با تاکید بر لزوم خویشتنداری طرفین، گفت: اقدام جمهوری آذربایجان درخصوص گشودن آتش به سمت نیروهای ارمنستان اقدامی نابجا بود.
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با بیان اینکه این حادثه بار دیگر بر لزوم ایجاد فاصله بین محل استقرار نیروهای طرفین دلالت میکند، خاطرنشان کرد: ایجاد فاصله بین نظامیان ارمنستان و جمهوری آذربایجان موضوعی است که اتحادیه اروپا از مدتها پیش خواستار آن شده است.
بورل با تاکید بر تعهد کامل اتحادیه اروپا برای ایجاد صلح پایدار در منطقه قفقاز جنوبی بر اساس به رسمیت شناخته شدن حاکمیت، خطوط مرزی و تمامیت ارضی ارمنستان و جمهوری آذربایجان، یادآور شد: اتحادیه اروپا بر تعهد خود به گسترش همکاریهای امنیتی و دفاعی با ارمنستان پایبند است.
به گزارش ایرنا، وزارت دفاع ارمنستان امروز (سهشنبه) در بیانیهای اعلام کرد: در جریان تیراندازی امروز صبح نظامیان جمهوری آذربایجان به مواضع نظامی ارمنستان در بخش نرکین هند (Nerkin Hand) استان سیونیک، ۲ تن از نیروهای این کشور کشته و تعدادی دیگر زخمی شدند.
در این بیانیه آمده است: در نتیجه تیراندازی نیروهای مسلح جمهوری آذربایجان به سوی نرکین هند و بر اساس اطلاعات اولیه، طرف ارمنی کشته شدن ۲ تن و جراحاتی را گزارش کرد.
وزارتخانه مذکور همچنین اخبار باکو مبنی بر تیراندازی شب گذشته نیروهای ارمنستانی به سوی مواضع جمهوری آذربایجان را رد و انتشار اطلاعات بیشتر در مورد درگیریهای اخیر را به بیانیههای آتی موکول کرد.
در همین حال خبرگزاری دولتی آذرتاج به نقل از مرزبانی جمهوری آذربایجان گزارش داد که نیروهای این کشور در پاسخ به اقدامات تحریکآمیز نیروهای مسلح ارمنستان دست به یک عملیات انتقامجویانه زدند که در نتیجه آن مواضع نیروهای ارمنستانی که به نیروهای جمهوری آذربایجان شلیک کرده بودند، به طور کامل نابود شده و نظامیان آن کشور نیز متحمل تلفات سنگینی شدند.
مرزبانی جمهوری آذربایجان تهدید کرد که در صورت تکرار چنین اقدامات تحریکآمیزی که هدف آن افزایش تنشها در مرز «متعارف» ۲ کشور باشد، واکنش شدیدتری نشان داده خواهد شد.
جمهوری آذربایجان در جریان درگیریهای نظامی ۴۴ روزه سال ۲۰۲۲ توانست پس از ۳۰ سال مناطق اشغالی قره باغ را آزاد و به عمر جمهوری خودخوانده آرتساخ پایان دهد.
این درگیریهای نظامی با امضای بیانیه سه جانبه روسای جمهوری آذربایجان، روسیه و نخستوزیر ارمنستان به پایان رسید و دولت باکو در پی این پیروزی اجرای برنامه گسترده بازسازی را در مناطق آزاد شده، آغاز کرد. طرفین با وجود ابراز آمادگی برای امضای پیمان صلح هنوز مرز رسمی میان ۲ کشور را تعیین نکردهاند و در ماههای اخیر اخبار تیراندازیهای پراکنده میان نیروهای باکو و ایروان منتشر شده است.
نظر شما